Seçmen listeleri muhtarlıklarda

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2017 - 10:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Seçmen listeleri muhtarlıklarda

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından gönderilen seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Kırşehir’de ise 14 mahalle muhtarı askıya çıkan seçmen listeleri için seçmene uyarılarda bulunarak referandum öncesi vatandaşın listeleri kontrol etmesi uyarısında bulundu. Askıya çıkan listeler hakkında bilgi veren Yenice Mahallesi Muhtarı Veli Cihan, listeler geçen Cuma günü askıya çıktı hafta sonu ise liste mesaisi yaptıklarını söyledi. Mahalle muhtarı Cihan, “Vatandaş gelerek seçmen listelerini kontrol ediyor. Listede adı olmayan vatandaş ise İlçe seçim kurulu ve YSK tarafından bilgilerine ulaşıyor.” dedi. Göçmenlerin ise vatandaş olmadıkları için askıya çıkan listede adları olmadığını beyan eden Cihan, “Göçmenlerle ilgili listede adı var gibi söylemler oldu. Bizim listelerimizde isimleri yok. Olabilmesi içinde vatandaş olmaları gerekir. Referandum anı yaklaşırken vatandaş işlerini hızlı şekilde hallederse bizlerde sistemde daha rahat şekilde yürür. Göçmenlerin oy kullanabilmeleri için ise Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması gerekir. Nüfus Müdürlüklerinde kayıtları ikamet için var. Fakat oy kullanma hakları yok.” diye konuştu. Seçmen listeleri askıdan Pazar günü indirilecek.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından gönderilen seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.

Kırşehir’de ise 14 mahalle muhtarı askıya çıkan seçmen listeleri için seçmene uyarılarda bulunarak referandum öncesi vatandaşın listeleri kontrol etmesi uyarısında bulundu. Askıya çıkan listeler hakkında bilgi veren Yenice Mahallesi Muhtarı Veli Cihan, listeler geçen Cuma günü askıya çıktı hafta sonu ise liste mesaisi yaptıklarını söyledi. Mahalle muhtarı Cihan, “Vatandaş gelerek seçmen listelerini kontrol ediyor. Listede adı olmayan vatandaş ise İlçe seçim kurulu ve YSK tarafından bilgilerine ulaşıyor.” dedi. Göçmenlerin ise vatandaş olmadıkları için askıya çıkan listede adları olmadığını beyan eden Cihan, “Göçmenlerle ilgili listede adı var gibi söylemler oldu. Bizim listelerimizde isimleri yok. Olabilmesi içinde vatandaş olmaları gerekir. Referandum anı yaklaşırken vatandaş işlerini hızlı şekilde hallederse bizlerde sistemde daha rahat şekilde yürür. Göçmenlerin oy kullanabilmeleri için ise Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması gerekir. Nüfus Müdürlüklerinde kayıtları ikamet için var. Fakat oy kullanma hakları yok.” diye konuştu. Seçmen listeleri askıdan Pazar günü indirilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.