Saz Kedisi Kırşehir'de Yaralı Olarak Bulundu

YAŞAM 11.10.2024 - 11:13, Güncelleme: 14.10.2024 - 13:06
 

Saz Kedisi Kırşehir'de Yaralı Olarak Bulundu

Kırşehir'de nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Saz Kedisi yaralı halde bulunarak koruma altına alındı.

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve Türkiye'de Eğirdir Gölü, Nllıhan, Manavgat Çyı, Akyatan Gölü ve Porsuk Çayı'nda kayıt altına alınan ve son olarak Adana-Yumurtalık'ta görüntülenen Saz Kedisi, Kırşehir'de yaralı olarak bulundu.Vatandaşlar tarafından bulunan ve ekiplere bildirilen Saz Kedisine yapılan kontrollerde ayaklarında kesik ve kalça çıkığı tespit edildi.Kesikköprü mevkiinde bulunan saz kedisi Doğa koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Kırşehir ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılarak koruma altına alındı.Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne sevk edilen saz kedisi kapsamlı tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya tekrar kazandırılması planlanıyor. SAZ YA DA SAZLIK KEDİSİ NEDİR ?   Sazlık kedisi genelde sazlıkları mekân tutan, tek başına hareket eden bir kedidir. Özellikle gündüz faal olarak görünür. Suya bağımlı olmasına rağmen ağırlıklı olarak tavşan, fare, kuş gibi kara hayvanlarını avlar.Vücut boyu 70 cm olup buna ek olarak 30 cm kuyruğu vardır.
Kırşehir'de nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Saz Kedisi yaralı halde bulunarak koruma altına alındı.

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve Türkiye'de Eğirdir Gölü, Nllıhan, Manavgat Çyı, Akyatan Gölü ve Porsuk Çayı'nda kayıt altına alınan ve son olarak Adana-Yumurtalık'ta görüntülenen Saz Kedisi, Kırşehir'de yaralı olarak bulundu.Vatandaşlar tarafından bulunan ve ekiplere bildirilen Saz Kedisine yapılan kontrollerde ayaklarında kesik ve kalça çıkığı tespit edildi. Kesikköprü mevkiinde bulunan saz kedisi Doğa koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Kırşehir ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılarak koruma altına alındı.Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne sevk edilen saz kedisi kapsamlı tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya tekrar kazandırılması planlanıyor.

SAZ YA DA SAZLIK KEDİSİ NEDİR ?

 

Sazlık kedisi genelde sazlıkları mekân tutan, tek başına hareket eden bir kedidir. Özellikle gündüz faal olarak görünür. Suya bağımlı olmasına rağmen ağırlıklı olarak tavşan, fare, kuş gibi kara hayvanlarını avlar.Vücut boyu 70 cm olup buna ek olarak 30 cm kuyruğu vardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.