Sayıştayın Talep Ettiği Düzenlemeye AK Parti Ret Verdi

GÜNDEM 08.04.2022 - 22:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sayıştayın Talep Ettiği Düzenlemeye AK Parti Ret Verdi

Kırşehir Belediyesi’nde daha önce düzenlenmeyen hizmet içi eğitim programı ve yönetmelik ile ilgili sayıştay talebine rağmen AK Partililer düzenlemeye onay vermedi.Hizmet içi eğitim programı ve yönetmeliği CHP,MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Sayıştay, Kırşehir Belediyesi’nden hizmet içi eğitim programı ve yönetmeliği hazırlanması ile ilgili talepte bulundu.Kırşehir Belediyesi ise çalışanlara hizmet içi eğitim vermek için program ve bununla ilgili  yönetmelik hazırladı.Hizmet içi eğitim yönetmeliği, Kırşehir Belediye meclisine getirilerek meclis üyelerine detayları okundu ve onay talep edildi. Yönetmeliğin disiplin maddesinde, eğitim faaliyetine katılan personelin mazeret dışında eğitim faaliyetine katılması gerektiği ve düzeni bozmaya yönelik davranış ve kopya çekenlerin eğitimde başarısız sayılması ile ilgili kısmının okunmasının ardından AK Partili meclis üyeleri bu konu ile ilgili yönetmeliğe itiraz ettiler.   ‘’BELEDİYE DEĞİL BAKKAL GİBİYMİŞ’’ Hizmet içi eğitim yönetmeliğini belediyeden uzaklaştırılan ve mahkemelik olan personellerle ilgisi olup olmadığını soran AK Partili meclis üyesi Demet Karakoç Akar, ‘’Yani mevcut yönetmeliğe ne eklediniz burada ? ‘’ diye sorarken Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’Olmayan bir şeye ne ekleyeceğiz ? Bir şey yok ki , bakkal dükkanıymış belediye değilmiş ki’’ ifadelerini kullandı.İnsan kaynakları müdürü Ahmet Güre, hizmet içi eğitim ile ilgili mevcut bir yönetmeliğin olmadığını ve sıfırdan yeni bir yönetmelik hazırlandığını belirtti.Güre,2020 yılında belediyeye denetim için gelen mülkiye müfettişinin hizmet içi eğitim yönetmeliği istediğini ancak olmadığı için sunamadıklarını, pandemi dönemi içerisinde de bu eğitimi veremeyecekleri için yönetmeliği henüz tamamladıklarını ifade etti.   ‘’BİZ SADECE PERSONELİ EĞİTMEK İSTİYORUZ’’ AK Parti grubu söz konusu yönetmelikle ilgili bilgi sahibi olmadıkları için oylamanın gelecek ay toplanacak meclis toplantısında gündeme getirilmesini talep etti.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, hizmet içi eğitim ve yönetmeliğin kurumsal alt yapının gereği ve sayıştayın talebi olduğunu dile getirdi.Demet Karakoç Akar ise söz konusu yönetmeliğin belediyeden uzaklaştırılan ve  davalı olan personeli ilgilendirip ilgilendirmediği ile ilgili kuşkuları olduğunu belirtirken Başkan Ekicioğlu, ‘’Demet hanım yönetmeliğin onlarla bir ilgisi yok, biz personeli eğitmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu.   CHP,MHP VE İYİ PARTİ OYLARI İLE KABUL EDİLDİ Konu ile ilgili söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Çam, ‘’Demet hanım hizmet içi eğitim yönetmeliğini davalı olan personelle nasıl bağdaştırdınız ben bunu anlayamadım.Mesela Başkanım beni eğitime gönderdi ama ben eğitime katılmadım.Bana vereceği ceza uyarı cezası’’ dedi.İYİ Partili meclis üyesi Şahap İlker Koca ise iş akdi feshedilen ve çalışmayan birisine eğitim de verilemeyeceğini hatırlattı.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bahsi geçen yönetmeliğin sayıştayın bulgusu  ve kurumsal alt yapı oluşturmak için hazırlandığını tekrarladı ve oylamaya geçildi.Kırşehir Belediyesi hizmet için eğitim yönetmeliği CHP, MHP ve İYİ Parti’nin oyları ile kabul edilirken AK Parti grubu ret oyu kullandı.   HABERİN VİDEOSU  
Kırşehir Belediyesi’nde daha önce düzenlenmeyen hizmet içi eğitim programı ve yönetmelik ile ilgili sayıştay talebine rağmen AK Partililer düzenlemeye onay vermedi.Hizmet içi eğitim programı ve yönetmeliği CHP,MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Sayıştay, Kırşehir Belediyesi’nden hizmet içi eğitim programı ve yönetmeliği hazırlanması ile ilgili talepte bulundu.Kırşehir Belediyesi ise çalışanlara hizmet içi eğitim vermek için program ve bununla ilgili  yönetmelik hazırladı.Hizmet içi eğitim yönetmeliği, Kırşehir Belediye meclisine getirilerek meclis üyelerine detayları okundu ve onay talep edildi. Yönetmeliğin disiplin maddesinde, eğitim faaliyetine katılan personelin mazeret dışında eğitim faaliyetine katılması gerektiği ve düzeni bozmaya yönelik davranış ve kopya çekenlerin eğitimde başarısız sayılması ile ilgili kısmının okunmasının ardından AK Partili meclis üyeleri bu konu ile ilgili yönetmeliğe itiraz ettiler.

 

‘’BELEDİYE DEĞİL BAKKAL GİBİYMİŞ’’

Hizmet içi eğitim yönetmeliğini belediyeden uzaklaştırılan ve mahkemelik olan personellerle ilgisi olup olmadığını soran AK Partili meclis üyesi Demet Karakoç Akar, ‘’Yani mevcut yönetmeliğe ne eklediniz burada ? ‘’ diye sorarken Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’Olmayan bir şeye ne ekleyeceğiz ? Bir şey yok ki , bakkal dükkanıymış belediye değilmiş ki’’ ifadelerini kullandı.İnsan kaynakları müdürü Ahmet Güre, hizmet içi eğitim ile ilgili mevcut bir yönetmeliğin olmadığını ve sıfırdan yeni bir yönetmelik hazırlandığını belirtti.Güre,2020 yılında belediyeye denetim için gelen mülkiye müfettişinin hizmet içi eğitim yönetmeliği istediğini ancak olmadığı için sunamadıklarını, pandemi dönemi içerisinde de bu eğitimi veremeyecekleri için yönetmeliği henüz tamamladıklarını ifade etti.

 

‘’BİZ SADECE PERSONELİ EĞİTMEK İSTİYORUZ’’

AK Parti grubu söz konusu yönetmelikle ilgili bilgi sahibi olmadıkları için oylamanın gelecek ay toplanacak meclis toplantısında gündeme getirilmesini talep etti.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, hizmet içi eğitim ve yönetmeliğin kurumsal alt yapının gereği ve sayıştayın talebi olduğunu dile getirdi.Demet Karakoç Akar ise söz konusu yönetmeliğin belediyeden uzaklaştırılan ve  davalı olan personeli ilgilendirip ilgilendirmediği ile ilgili kuşkuları olduğunu belirtirken Başkan Ekicioğlu, ‘’Demet hanım yönetmeliğin onlarla bir ilgisi yok, biz personeli eğitmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

CHP,MHP VE İYİ PARTİ OYLARI İLE KABUL EDİLDİ

Konu ile ilgili söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Çam, ‘’Demet hanım hizmet içi eğitim yönetmeliğini davalı olan personelle nasıl bağdaştırdınız ben bunu anlayamadım.Mesela Başkanım beni eğitime gönderdi ama ben eğitime katılmadım.Bana vereceği ceza uyarı cezası’’ dedi.İYİ Partili meclis üyesi Şahap İlker Koca ise iş akdi feshedilen ve çalışmayan birisine eğitim de verilemeyeceğini hatırlattı.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bahsi geçen yönetmeliğin sayıştayın bulgusu  ve kurumsal alt yapı oluşturmak için hazırlandığını tekrarladı ve oylamaya geçildi.Kırşehir Belediyesi hizmet için eğitim yönetmeliği CHP, MHP ve İYİ Parti’nin oyları ile kabul edilirken AK Parti grubu ret oyu kullandı.

 

HABERİN VİDEOSU

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.