Sayın Mustafa Açıkgöz , Cesaretiniz Var mı ?

GÜNDEM 14.07.2021 - 07:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sayın Mustafa Açıkgöz , Cesaretiniz Var mı ?

Nevşehir'in AK Partili Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e bir teklifimiz olacak.Ancak bazı şeyleri tekrar hatırlatmakta yarar var.   Herkesin bildiği ve takdir ettiği gibi Kırşehir demokrasi gazisi bir ilimiz.   Bu Türkiye siyaseti açısında adeta bir felaket !   Hatta Moğol faciasının ardından Kırşehir'in ilçe yapılması ; Kırşehir için ikinci bir facia niteliği taşıyor.   Nitekim her iki olayın ardından Kırşehir'de ciddi oranda bir gerileme yaşandı.   Tarih ne yazık ki acımasız ve çok sayıda geri dönülemez hata ve yanlışlarla dolu.   Zamanı geri almak mümkün olmadığı gibi keşke demekten başka bir çaremiz de bulunmuyor.Ancak bazı şeylerin telafisi de mümkün.   Herkesin ve sizin de bildiğiniz gibi Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran ve Yunus Emre birer bütünün parçaları ve bu gelenek ile kültürün merkezi de Kırşehir'dir.   Bu sınırlarla çizilemeyecek kadar organik bir bağdır.Tıpkı Kırşehir ile Hacıbektaş İlçesi arasında olduğu gibi.   Yapılan hataların üzerine örterek doğrulara ulaşamazsınız.Yanlışlar ve hatalar daha büyüklerini ortaya çıkarır.   Toplumlar kendilerine uygulanan haksızlıklar karşısında travma yaşarlar ve bunu asla unutmazlar.   Kırşehir'in ilçe yapılarak kendisine bağlı bulunan ilçelerin koparılması da Kırşehir Halkı'nda büyük bir travma yaratmış ve günümüze kadar bunun etkileri büyüyerek devam etmiştir.   Türkiye'nin tam göbeğinde ve transit geçiş hattı üzerinde bulunan Kırşehir'in bu olay neticesinde kamu yatırımlarından  mahrum bırakılması ise günümüze kadar devam eden hatalar silsilesinin adeta tezahürü...   İşin yatırım ile ilgili olan kısmı bir şekilde telafi edilebilir ancak et ile tırnağı ayırmak kadar acı veren Hacıbektaş ile Kırşehir'in birbirinden koparılmasının telafisi ancak geriye dönülerek sağlanabilir.   Sayın Açıkgöz , Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok'u dinlediniz.Kendisi , ''İnşallah Kırşehir'e tekrar kavuşacağız'' dedi ve Hacıbektaş Halkı'nın Kırşehir'e olan özlemini bir anlamda dile getirmiş oldu.   Siz de sosyal medya hesabınızdan , '' Haddini Bil Altıok” Çok istiyorsan, sen gidip Kırşehir’e yerleşebilirsin! 7 ilçemiz ve merkezimizle Sevdamız Nevşehir’dir… Bu ayrılıkçı dili kabul etmiyoruz!'' ifadelerini kullandınız.   Ama siz de biliyorsunuz ki bu mesele her zaman bir şekilde dile getirilecek ve önünüze gelecek.   Bu tartışmayı bitirmek yine sizin elinizde !   Hacıkbektaşlılara bir referandum şansı verin.   Eğer gerçekten demokrasiye inananan ve halka kulak veren bir milletvekili iseniz ve kendinize ''cesur ve mert bir vekil'' dedirtmek istiyorsanız bu teklifi değerlendirirsiniz.   Biz Hacıbektaşlıların kararına sonuç ne olursa olsun  saygı duyuyoruz.   Buna cesaretiniz var mı Sayın Mustafa Açıkgöz ?   Ömer Duran  

Nevşehir'in AK Partili Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e bir teklifimiz olacak.Ancak bazı şeyleri tekrar hatırlatmakta yarar var.

 

Herkesin bildiği ve takdir ettiği gibi Kırşehir demokrasi gazisi bir ilimiz.

 

Bu Türkiye siyaseti açısında adeta bir felaket !

 

Hatta Moğol faciasının ardından Kırşehir'in ilçe yapılması ; Kırşehir için ikinci bir facia niteliği taşıyor.

 

Nitekim her iki olayın ardından Kırşehir'de ciddi oranda bir gerileme yaşandı.

 

Tarih ne yazık ki acımasız ve çok sayıda geri dönülemez hata ve yanlışlarla dolu.

 

Zamanı geri almak mümkün olmadığı gibi keşke demekten başka bir çaremiz de bulunmuyor.Ancak bazı şeylerin telafisi de mümkün.

 

Herkesin ve sizin de bildiğiniz gibi Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran ve Yunus Emre birer bütünün parçaları ve bu gelenek ile kültürün merkezi de Kırşehir'dir.

 

Bu sınırlarla çizilemeyecek kadar organik bir bağdır.Tıpkı Kırşehir ile Hacıbektaş İlçesi arasında olduğu gibi.

 

Yapılan hataların üzerine örterek doğrulara ulaşamazsınız.Yanlışlar ve hatalar daha büyüklerini ortaya çıkarır.

 

Toplumlar kendilerine uygulanan haksızlıklar karşısında travma yaşarlar ve bunu asla unutmazlar.

 

Kırşehir'in ilçe yapılarak kendisine bağlı bulunan ilçelerin koparılması da Kırşehir Halkı'nda büyük bir travma yaratmış ve günümüze kadar bunun etkileri büyüyerek devam etmiştir.

 

Türkiye'nin tam göbeğinde ve transit geçiş hattı üzerinde bulunan Kırşehir'in bu olay neticesinde kamu yatırımlarından  mahrum bırakılması ise günümüze kadar devam eden hatalar silsilesinin adeta tezahürü...

 

İşin yatırım ile ilgili olan kısmı bir şekilde telafi edilebilir ancak et ile tırnağı ayırmak kadar acı veren Hacıbektaş ile Kırşehir'in birbirinden koparılmasının telafisi ancak geriye dönülerek sağlanabilir.

 

Sayın Açıkgöz , Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok'u dinlediniz.Kendisi , ''İnşallah Kırşehir'e tekrar kavuşacağız'' dedi ve Hacıbektaş Halkı'nın Kırşehir'e olan özlemini bir anlamda dile getirmiş oldu.

 

Siz de sosyal medya hesabınızdan , '' Haddini Bil Altıok” Çok istiyorsan, sen gidip Kırşehir’e yerleşebilirsin! 7 ilçemiz ve merkezimizle Sevdamız Nevşehir’dir… Bu ayrılıkçı dili kabul etmiyoruz!'' ifadelerini kullandınız.

 

Ama siz de biliyorsunuz ki bu mesele her zaman bir şekilde dile getirilecek ve önünüze gelecek.

 

Bu tartışmayı bitirmek yine sizin elinizde !

 

Hacıkbektaşlılara bir referandum şansı verin.

 

Eğer gerçekten demokrasiye inananan ve halka kulak veren bir milletvekili iseniz ve kendinize ''cesur ve mert bir vekil'' dedirtmek istiyorsanız bu teklifi değerlendirirsiniz.

 

Biz Hacıbektaşlıların kararına sonuç ne olursa olsun  saygı duyuyoruz.

 

Buna cesaretiniz var mı Sayın Mustafa Açıkgöz ?

 

Ömer Duran

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.