Savcılı ve Kaman'da Hafta Sonu Akını

YAŞAM 03.08.2020 - 23:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Savcılı ve Kaman'da Hafta Sonu Akını

Kurban Bayramnın 2. ve 3. gününün de çakıştığı Haftasonunda Savcılı Plajı ile Japon Bahçesini toplam 15 bine yakın kişi ziyaret etti.

Kaman ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve Japonya Dış İşleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Kalehöyük Arkeoloji Müzesi' ve Japon Bahçesi, yerli ve yabancı yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi.     Japon Arkeologların destekleri ile yapılan müze, Kırşehir'de ayrı bir tarihi zenginlik oluşturuyor. Japon Bahçesi ve Arkeoloji Enstitüsünün'de yer aldığı Kalehöyük'de; Japon Hükümeti tarafından 1986 yılından bu yana çalışmalar sürdürülüyor. Japon turistler kendi devletleri tarafından yaptırılan müzeye ilgi duyarken yerli turistler açısından da bölge cazibe merkezi haline geldi.     Müzede, Demir Çağı, Hitit ve Asur Ticaret Kolonileri, Eski, Orta ve Geç Tunç Çağları ile Osmanlı dönemlerine ait eserler bulunuyor. Özellikle çocukların eğitiminin de hedeflendiği müzede Türkiye'de ilk defa 3 boyutlu canlandırmalar kullanıldı. Hitit dönemini ve Demir Çağının 3 boyutlu animasyon ile canlandırıldığı müzede bulunan mühürler de 3 boyutlu olarak ekrandan incelenebiliyor.     Öte yandan Anadolu'nun Plajı olarak bilinen Savcılı Plajı ise Kırşehirlilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden yoğun ilgi görmekte, 3 kilometre sahili ile de Akdeniz'i aratmayan görsel bir güzelliğe sahip olan alan da çevre düzenlemeleri yapılırken göl kıyısına gelenler çektikleri fotoğraflarla kartpostallık manzaralar oluşumuna neden oluyor.Savcılıda bulunan plajada hafta sonunda 5 binin üzerinde insanın geldiği belirtiliyor.Ancak Savcılı Plajı'nda  yaşanan yoğunlukta vatandaşlar korona virüs tedbirlerine uyulmadığı gözlendi.
Kurban Bayramnın 2. ve 3. gününün de çakıştığı Haftasonunda Savcılı Plajı ile Japon Bahçesini toplam 15 bine yakın kişi ziyaret etti.

Kaman ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve Japonya Dış İşleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Kalehöyük Arkeoloji Müzesi' ve Japon Bahçesi, yerli ve yabancı yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

 

 

Japon Arkeologların destekleri ile yapılan müze, Kırşehir'de ayrı bir tarihi zenginlik oluşturuyor. Japon Bahçesi ve Arkeoloji Enstitüsünün'de yer aldığı Kalehöyük'de; Japon Hükümeti tarafından 1986 yılından bu yana çalışmalar sürdürülüyor. Japon turistler kendi devletleri tarafından yaptırılan müzeye ilgi duyarken yerli turistler açısından da bölge cazibe merkezi haline geldi.

 

 

Müzede, Demir Çağı, Hitit ve Asur Ticaret Kolonileri, Eski, Orta ve Geç Tunç Çağları ile Osmanlı dönemlerine ait eserler bulunuyor. Özellikle çocukların eğitiminin de hedeflendiği müzede Türkiye'de ilk defa 3 boyutlu canlandırmalar kullanıldı. Hitit dönemini ve Demir Çağının 3 boyutlu animasyon ile canlandırıldığı müzede bulunan mühürler de 3 boyutlu olarak ekrandan incelenebiliyor.

 

 

Öte yandan Anadolu'nun Plajı olarak bilinen Savcılı Plajı ise Kırşehirlilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden yoğun ilgi görmekte, 3 kilometre sahili ile de Akdeniz'i aratmayan görsel bir güzelliğe sahip olan alan da çevre düzenlemeleri yapılırken göl kıyısına gelenler çektikleri fotoğraflarla kartpostallık manzaralar oluşumuna neden oluyor.Savcılıda bulunan plajada hafta sonunda 5 binin üzerinde insanın geldiği belirtiliyor.Ancak Savcılı Plajı'nda  yaşanan yoğunlukta vatandaşlar korona virüs tedbirlerine uyulmadığı gözlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.