Sağlıkta Kan Kaybı Devam Ediyor

SAĞLIK 27.07.2020 - 22:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sağlıkta Kan Kaybı Devam Ediyor

Kırşehir'de siyasi vesayet altında tutulan sağlık yönetimi nedeniyle kan kaybı devam ediyor.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma hastanesinden daha önce çok sayıda deneyimli uzman doktor farklı illere tayinlerini isteyerek Kırşehir'den ayrılmıştı.Birçoğu alanında uzman olan ve Kırşehir Halkının da takdirini kazanan bu doktorlar sağlık ve hastane yönetimindeki beceriksizlikler , sağlık alanındaki adam kayırmacılık ve yanlış atamalar, personel üzerindeki siyasi vesayet ve baskı gibi nedenlerle farklı illere tayinlerini istiyor.   SEVİLEN ORTOPEDİ UZMANI DA KIRŞEHİR'DEN AYRILDI   Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr. Hicabi Sezgin Kırşehir'den ayrıldığını duyurdu.Sezgin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ; ''Değerli arkadaşlarım , kıymetli hastalarım bu hafta itibariyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki görevimden ayrılmış bulunmaktayım.Bundan sonra yeni görev yerim olan Amasya Üniverstesi Tıp Fakültesinde çalışma hayatıma devam edeceğim.Çalıştığım süre içerisinde, elimden geldiği gücümün yettiğince bu güzel şehre ve sakinlerine hizmet etmeye gayret ettim.Bir kusurumuz olduysa , istemeden bir kalp incittysek affediniz.Bendeki haklarınız helaldir, sizler de hakkınızı helal ediniz.Güzel Kırşehir ve onun güzel sakinleri hep aklımda, hep gönlümde olacak.Allah’a emanet olunuz.''      Hicabi Sezgin'in yine hastanede görevli olan mikrobiyoloji uzmanı eşi  Fikriye Sezgin de eş durumundan tayinini alarak Kırşehir'den ayrılanlardan oldu.   GASTROENTOROLOJİ UZMANI KALMADI   Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ayrılan bir diğer uzman doktor da Mustafa Kaplan oldu.Hastanedeki tek gastroentoroloji uzmanı olan ve yaklaşık 2 hafta önce  Kırşehir'den ayrılan Kaplan'ın  ayrılmasıyla birlikte hastanede gastroentoroloji uzman kalmadı. Kaplan'ın Kayseri'de bir özel hastane ile anlaştığı öğrenildi.     KİMSE TERCİH ETMEDİ Hastanede mevcut personeli koruyamayan Sağlık yönetimi nedeniyle Kırşehir'den dışından gelecek olan uzman personel de Kırşehir'i tercih etmiyor.Geçtiğimiz günlerde Kırşehir geneli için yer değiştirme nedeniyle açılan 69 kadrodan sadece 16'sı tercih edildi.Tercih edilenler arasında ise uzman tabip doktor bulunmuyor. İŞTE YAPILAN TAYİN TABLOSU : (Yeşil olanlar Kırşehir'e tayinini isteyenler)      
Kırşehir'de siyasi vesayet altında tutulan sağlık yönetimi nedeniyle kan kaybı devam ediyor.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma hastanesinden daha önce çok sayıda deneyimli uzman doktor farklı illere tayinlerini isteyerek Kırşehir'den ayrılmıştı.Birçoğu alanında uzman olan ve Kırşehir Halkının da takdirini kazanan bu doktorlar sağlık ve hastane yönetimindeki beceriksizlikler , sağlık alanındaki adam kayırmacılık ve yanlış atamalar, personel üzerindeki siyasi vesayet ve baskı gibi nedenlerle farklı illere tayinlerini istiyor.

 

SEVİLEN ORTOPEDİ UZMANI DA KIRŞEHİR'DEN AYRILDI

 

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr. Hicabi Sezgin Kırşehir'den ayrıldığını duyurdu.Sezgin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ; ''Değerli arkadaşlarım , kıymetli hastalarım bu hafta itibariyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki görevimden ayrılmış bulunmaktayım.Bundan sonra yeni görev yerim olan Amasya Üniverstesi Tıp Fakültesinde çalışma hayatıma devam edeceğim.Çalıştığım süre içerisinde, elimden geldiği gücümün yettiğince bu güzel şehre ve sakinlerine hizmet etmeye gayret ettim.Bir kusurumuz olduysa , istemeden bir kalp incittysek affediniz.Bendeki haklarınız helaldir, sizler de hakkınızı helal ediniz.Güzel Kırşehir ve onun güzel sakinleri hep aklımda, hep gönlümde olacak.Allah’a emanet olunuz.'' 

 

 

Hicabi Sezgin'in yine hastanede görevli olan mikrobiyoloji uzmanı eşi  Fikriye Sezgin de eş durumundan tayinini alarak Kırşehir'den ayrılanlardan oldu.

 

GASTROENTOROLOJİ UZMANI KALMADI

 

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ayrılan bir diğer uzman doktor da Mustafa Kaplan oldu.Hastanedeki tek gastroentoroloji uzmanı olan ve yaklaşık 2 hafta önce  Kırşehir'den ayrılan Kaplan'ın  ayrılmasıyla birlikte hastanede gastroentoroloji uzman kalmadı. Kaplan'ın Kayseri'de bir özel hastane ile anlaştığı öğrenildi.

 

 

KİMSE TERCİH ETMEDİ

Hastanede mevcut personeli koruyamayan Sağlık yönetimi nedeniyle Kırşehir'den dışından gelecek olan uzman personel de Kırşehir'i tercih etmiyor.Geçtiğimiz günlerde Kırşehir geneli için yer değiştirme nedeniyle açılan 69 kadrodan sadece 16'sı tercih edildi.Tercih edilenler arasında ise uzman tabip doktor bulunmuyor.

İŞTE YAPILAN TAYİN TABLOSU : (Yeşil olanlar Kırşehir'e tayinini isteyenler)

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.