Sağlık Bakanı Koca : Toplam Hasta Sayımız 47 Oldu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.03.2020 - 23:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sağlık Bakanı Koca : Toplam Hasta Sayımız 47 Oldu

Akşam saatlerinde yaptığı açıklamada yeni vakalarımız var diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca rakamı 12'den önce öğrenirsiniz demişti. Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada : Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım. Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: * Bugün 29 yeni tanı kondu. * Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. * Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3'ü Umreden döndü. * Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. * Tedbirleri sıkı uygulayalım. YURT DIŞI DÖNÜŞLERİ İÇİN 14 GÜN KURALI Sağlık Bakanı Koca, Corona virüsü salgını için alınan tedbirler kapsamında, yurt dışı dönüşleri için 14 gün kuralını açıklamıştı. Bakan Koca'nın Twitter hesabından paylaştığı kural şu şekilde: * Yurt dışından son 14 gün içinde dönenler, buradaki ilk 14 günlerini evlerinde geçirmelidir. * Bulunulan ortam sık sık havalandırılmalıdır. * Mümkün olan en az kişiyle temas kurulmalıdır. * Yaşlı ve kronik hastalarla temas kurulmamalıdır. * Eller normal sabunla sık sık yıkanmalıdır. * Evden çıkılacaksa mutlaka maske takılmalıdır. * Soğuk algınlığı belirtisinde sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. * Rapor almak gerekiyorsa sağlık kuruluşları yetkilidir.

Akşam saatlerinde yaptığı açıklamada yeni vakalarımız var diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca rakamı 12'den önce öğrenirsiniz demişti.

Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada : Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

* Bugün 29 yeni tanı kondu.

* Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu.

* Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3'ü Umreden döndü.

* Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek.

* Tedbirleri sıkı uygulayalım.

YURT DIŞI DÖNÜŞLERİ İÇİN 14 GÜN KURALI

Sağlık Bakanı Koca, Corona virüsü salgını için alınan tedbirler kapsamında, yurt dışı dönüşleri için 14 gün kuralını açıklamıştı.

Bakan Koca'nın Twitter hesabından paylaştığı kural şu şekilde:

* Yurt dışından son 14 gün içinde dönenler, buradaki ilk 14 günlerini evlerinde geçirmelidir.

* Bulunulan ortam sık sık havalandırılmalıdır.

* Mümkün olan en az kişiyle temas kurulmalıdır.

* Yaşlı ve kronik hastalarla temas kurulmamalıdır.

* Eller normal sabunla sık sık yıkanmalıdır.

* Evden çıkılacaksa mutlaka maske takılmalıdır.

* Soğuk algınlığı belirtisinde sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

* Rapor almak gerekiyorsa sağlık kuruluşları yetkilidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.