Şaban Çelik İl Genel Meclisi Yeni Başkanı Oldu

SİYASET 05.04.2021 - 13:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Şaban Çelik İl Genel Meclisi Yeni Başkanı Oldu

Hacı Ömer Seyfi'nin görev süresinin bütmesiyle birlikte Kırşehir İl Genel Meclisi Bşakanlığına Şaban Çelik seçildi.

31 Mart yerel seçimlerinde İl Özel İdarenin karar organı olan il genel meclisi başkanlığına seçilen AK Partili Hacı Ömer Seyfi'nin 2 yıllık görevinin süresinin ardından , AK Parti ve MHP başkan adayı olarak AK Partili Şaban Çelik'i göstermişlerdi.CHP'nin aday göstermediği oylamada Şaban Çelik 19 oyun tamamını alarak il genel meclisi başkanlığına  getirildi.   İL BAŞKANI SEHER ÜNSAL TEBRİK ETTİ   AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal Şaban Çelik'i makamında ziyaret ederek , ''Kırşehir İl Genel Meclisi Başkanlığına tüm grupların oy birliğiyle seçilen AK Parti Meclis Üyemiz Şaban Çelik'e ve ilimize hayırlı olsun. Görevini layıkıyla yapacağına inancımız tamdır.Gece gündüz demeden birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız.'' mesajını iletti.     İL GENEL MECLİSİ NEDİR ?   İl Genel Meclisi, il özel idaresinin karar organıdır ve ilgili kanununlarda gösterilen esas ve usullere göre ildeki seçmenler tarafından, ilçe adına seçilen üyelerden oluşur. İl genel meclisi, başkanını üyeleri arasında gizli oyla seçer. İl genel meclisi tarafından alınan kararların tam metni, en geç beş gün içinde valiye gönderilir. Valiye gönderilmeyen meclis kararları yürürlüğe girmez. Vali uygun bulmadığı meclis kararlarını bir daha görüşülmek üzere geri gönderebilir. Vali tarafından geri gönderilen meclis kararının meclisin salt çoğunluyla aynı yönde karar vermesi halinde kararın kesinleşmesi şeklindeki uygulama 2007 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırılmıştır. Meclis, gereken halde görüş bildirir, il özel idaresinin bütçesini kabul eder. İl genel meclisleri, siyasal konularda karar alamazlar.
Hacı Ömer Seyfi'nin görev süresinin bütmesiyle birlikte Kırşehir İl Genel Meclisi Bşakanlığına Şaban Çelik seçildi.

31 Mart yerel seçimlerinde İl Özel İdarenin karar organı olan il genel meclisi başkanlığına seçilen AK Partili Hacı Ömer Seyfi'nin 2 yıllık görevinin süresinin ardından , AK Parti ve MHP başkan adayı olarak AK Partili Şaban Çelik'i göstermişlerdi.CHP'nin aday göstermediği oylamada Şaban Çelik 19 oyun tamamını alarak il genel meclisi başkanlığına  getirildi.

 

İL BAŞKANI SEHER ÜNSAL TEBRİK ETTİ

 

AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal Şaban Çelik'i makamında ziyaret ederek , ''Kırşehir İl Genel Meclisi Başkanlığına tüm grupların oy birliğiyle seçilen AK Parti Meclis Üyemiz Şaban Çelik'e ve ilimize hayırlı olsun. Görevini layıkıyla yapacağına inancımız tamdır.Gece gündüz demeden birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız.'' mesajını iletti.

 

 

İL GENEL MECLİSİ NEDİR ?

 

İl Genel Meclisi, il özel idaresinin karar organıdır ve ilgili kanununlarda gösterilen esas ve usullere göre ildeki seçmenler tarafından, ilçe adına seçilen üyelerden oluşur. İl genel meclisi, başkanını üyeleri arasında gizli oyla seçer. İl genel meclisi tarafından alınan kararların tam metni, en geç beş gün içinde valiye gönderilir. Valiye gönderilmeyen meclis kararları yürürlüğe girmez. Vali uygun bulmadığı meclis kararlarını bir daha görüşülmek üzere geri gönderebilir. Vali tarafından geri gönderilen meclis kararının meclisin salt çoğunluyla aynı yönde karar vermesi halinde kararın kesinleşmesi şeklindeki uygulama 2007 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırılmıştır. Meclis, gereken halde görüş bildirir, il özel idaresinin bütçesini kabul eder. İl genel meclisleri, siyasal konularda karar alamazlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.