Ruhsar Pekcan, Piyasa Değeri 100 TL Olan Dezenfektanları Kendi Bakanlığına 175 TL'den Satmış

SİYASET 25.04.2021 - 13:04, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ruhsar Pekcan, Piyasa Değeri 100 TL Olan Dezenfektanları Kendi Bakanlığına 175 TL'den Satmış

Ticaret Bakanlığı görevinden alınan Ruhsar Pekcan'a ve eşine ait Nanoksia adlı şirketin sattığı 100 liralık dezenfektanı kendi bakanlığına 175 liradan satın aldığı ortaya çıktı.

Ticaret Bakanlığı görevinden dün alınan Ruhsar Pekcan'ın kendi şirketinden kendi bakanlığına yaptığı dezenfektan satışında fiyat ortaya çıktı. Pekcan'ın eşi Hasan Pekcan'a ait "Nanoksia" adlı şirketin, 100 liralık dezenfektanı Ticaret Bakanlığına 175 liradan sattığı öğrenildi. Haberde Nanoksia adlı firmanın 5 litrelik dezenfektanı 21 Aralık 2020 tarihinde aracı bir firmaya 100 liradan sattığı ancak 18 Kasım 2020 tarihinde aynı 5 litrelik dezenfektanın Ticaret Bakanlığına 175 liradan satıldığı faturalarla belgelendi. Pekcan'lara ait Nanoksia Biyoteknoloji adlı firmanın Ticaret Bakanlığı'na ürün sattığı, Bakanlık tarafından yapılan açıklamayla da doğrulanmıştı. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasında, Pekcan'a ait şirketten KDV Hariç 507.880 TL’lik dezenfektan alımı yapıldığı ve bu alımın "piyasa fiyatlarından aşağıda olduğu" söylenmişti.   DEVLETTEN 1.4 MİLYON TL'LİK DESTEK DE ALMIŞ   Ticaret Bakanlığı'na şirketinden dezenfektan satmasının ardından görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'ın şirketi Nanoksia’nın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 1.4 milyon liralık yatırım desteği aldığı da belgelendi.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, resmî sitesinde “Tekirdağ ilinde ‘dezenfektan' konusunda yatırım yapacak olan NANOKSİA Biyoteknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin projesi destek kapsamına alınmış olup sağlanacak destek tutarı 1.443.998,40 TL'dir” bilgileri paylaşıldı.
Ticaret Bakanlığı görevinden alınan Ruhsar Pekcan'a ve eşine ait Nanoksia adlı şirketin sattığı 100 liralık dezenfektanı kendi bakanlığına 175 liradan satın aldığı ortaya çıktı.

Ticaret Bakanlığı görevinden dün alınan Ruhsar Pekcan'ın kendi şirketinden kendi bakanlığına yaptığı dezenfektan satışında fiyat ortaya çıktı.

Pekcan'ın eşi Hasan Pekcan'a ait "Nanoksia" adlı şirketin, 100 liralık dezenfektanı Ticaret Bakanlığına 175 liradan sattığı öğrenildi. Haberde Nanoksia adlı firmanın 5 litrelik dezenfektanı 21 Aralık 2020 tarihinde aracı bir firmaya 100 liradan sattığı ancak 18 Kasım 2020 tarihinde aynı 5 litrelik dezenfektanın Ticaret Bakanlığına 175 liradan satıldığı faturalarla belgelendi.

Pekcan'lara ait Nanoksia Biyoteknoloji adlı firmanın Ticaret Bakanlığı'na ürün sattığı, Bakanlık tarafından yapılan açıklamayla da doğrulanmıştı. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasında, Pekcan'a ait şirketten KDV Hariç 507.880 TL’lik dezenfektan alımı yapıldığı ve bu alımın "piyasa fiyatlarından aşağıda olduğu" söylenmişti.

 

DEVLETTEN 1.4 MİLYON TL'LİK DESTEK DE ALMIŞ

 

Ticaret Bakanlığı'na şirketinden dezenfektan satmasının ardından görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'ın şirketi Nanoksia’nın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 1.4 milyon liralık yatırım desteği aldığı da belgelendi.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, resmî sitesinde “Tekirdağ ilinde ‘dezenfektan' konusunda yatırım yapacak olan NANOKSİA Biyoteknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin projesi destek kapsamına alınmış olup sağlanacak destek tutarı 1.443.998,40 TL'dir” bilgileri paylaşıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.