Rektör Karakaya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sözünü Aldığı Binanın İnşasına Başlandı

EĞİTİM 08.10.2020 - 11:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Rektör Karakaya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sözünü Aldığı Binanın İnşasına Başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen fahri doktora töreninde Rektör Vatan Karakaya tarafından sözü alınan Merkez Kütüphanin yapımına başlandı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı yerleşkesi içerisinde bulunan kütüphane projesi için kazı çalışmalarına başlandı. Ahi Evran Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen fahri doktora ünvanı töreninde üniversite için bir merkez kütüphane sözü almıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimat ile Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı desteğiyle yapımına başlanan kütüphane için gerekli protokoller 6 Temmuz 2018 yılında imzalanmıştı.     DONANIM VE TEKNOLOJİ İLE HER TÜRLÜ BİLGİYE ULAŞILABİLECEK    11 bin 327 m²’lik bir alan üzerine inşa edilecek Kütüphane ihtiyaç duyan herkesin kullanımına açılacak. Merkez Kütüphanesi, donanım, teknolojik ve her türlü bilgiye ulaşılabilir bir bilgi deposu olacak şekile tasarlandı. Temel kazısı yapılan ve kısa sürede tamamlanması planlanan Merkez Kütüphane Binasında ihtiyaç duyulan tüm alanlar detaylıca düşünüldü. Bilimsel çalışmaların ve yayınların yakından takip edilmesini sağlayacak olan Kütüphane Binası ile üniversitenin birçok faaliyeti de hayat bulacak.     KARAKAYA , ''CUMHURBAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ''   Merkez Kütüphanesinde başlayan temel kazı çalışmaları hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin uzun zamandır özlemini çektiği Merkez Kütüphane için temel kazı çalışmalarına başlamanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek kütüphane binasının en kısa sürede faaliyete geçmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. Üniversiteler için en değerli ve önemli yerlerin bilgi deposu kütüphaneler olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, üniversitemiz için de Merkez Kütüphanesinin eğitim öğretim faaliyetleri açısından en önemli ihtiyacı vardı.Sayın Cumhurbaşkanımızın Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi için önemli bir ihtiyacın giderilmesine verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.Merkez Kütüphanemizin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.   MERKEZ KÜTÜPHANESİ BİTTİĞİNDE BÖYLE OLACAK   
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen fahri doktora töreninde Rektör Vatan Karakaya tarafından sözü alınan Merkez Kütüphanin yapımına başlandı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı yerleşkesi içerisinde bulunan kütüphane projesi için kazı çalışmalarına başlandı. Ahi Evran Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen fahri doktora ünvanı töreninde üniversite için bir merkez kütüphane sözü almıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimat ile Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı desteğiyle yapımına başlanan kütüphane için gerekli protokoller 6 Temmuz 2018 yılında imzalanmıştı.

 

 

DONANIM VE TEKNOLOJİ İLE HER TÜRLÜ BİLGİYE ULAŞILABİLECEK

 

 11 bin 327 m²’lik bir alan üzerine inşa edilecek Kütüphane ihtiyaç duyan herkesin kullanımına açılacak. Merkez Kütüphanesi, donanım, teknolojik ve her türlü bilgiye ulaşılabilir bir bilgi deposu olacak şekile tasarlandı. Temel kazısı yapılan ve kısa sürede tamamlanması planlanan Merkez Kütüphane Binasında ihtiyaç duyulan tüm alanlar detaylıca düşünüldü. Bilimsel çalışmaların ve yayınların yakından takip edilmesini sağlayacak olan Kütüphane Binası ile üniversitenin birçok faaliyeti de hayat bulacak.

 

 

KARAKAYA , ''CUMHURBAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ''

 

Merkez Kütüphanesinde başlayan temel kazı çalışmaları hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin uzun zamandır özlemini çektiği Merkez Kütüphane için temel kazı çalışmalarına başlamanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek kütüphane binasının en kısa sürede faaliyete geçmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. Üniversiteler için en değerli ve önemli yerlerin bilgi deposu kütüphaneler olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, üniversitemiz için de Merkez Kütüphanesinin eğitim öğretim faaliyetleri açısından en önemli ihtiyacı vardı.Sayın Cumhurbaşkanımızın Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi için önemli bir ihtiyacın giderilmesine verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.Merkez Kütüphanemizin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

 

MERKEZ KÜTÜPHANESİ BİTTİĞİNDE BÖYLE OLACAK 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.