Randevu Saatinde Doktor Yerinde Yok

SAĞLIK 18.08.2022 - 03:56, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Randevu Saatinde Doktor Yerinde Yok

Kırşehir’in en temel sorunlarından birisi de Sağlık…   Sağlık, o kadar kronikleşen bir sorun haline geldi ki insanlar tarafından normal bir süreç olarak algılanmaya başlandı.   Hatta tedavi ve muayene olmak için Ankara ve Kayseri’nin yolunu tutturmak, Kırşehirliler için rutin bir eylem haline geldi.   Tedavi ve muayenesi için sürekli olarak bu illerde bulunması gereken ve otel odalarında perişan olan vatandaşlar, buralara yerleşmeyi bile düşünür oldular.   Nedeni ise Kırşehir’de yeteri ölçüde sağlık imkanlarının ve doktorun bulunmaması…   Daha önce de buna dair çok şikayet alıyorduk ancak bu şikayetler daha da artmış durumda.   Örneğin hastaneden randevu alamayan vatandaşlar bir yana randevu alabilenler de doktoru yerinde bulamayabiliyor.   Düşünün ki kilometrelerce uzaktan geldiği için özellikle randevu gününü bekleyen vatandaşlar, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldiğinde randevu saatinde doktoru yerinde bulamıyor.   Haliyle vatandaş da duruma isyan ediyor.   Siyasi nedenlerden ötürü sürekli olarak yönetici atanan ya da değiştirilen Kırşehir Sağlık idaresinde yaşanan istikrarsızlıklar, hizmet noktasında vatandaşa olumsuz olarak yansıyor.   Önceki yönetim döneminde baskı gören gruplar, kendilerine yakın yeni yönetimle birlikte keyfi şekilde hareket etmeye başlıyor.   Bir diğer problem ise ast-üst ilişkisinin siyasi nedenlerden ötürü işleyemez hale gelmesi.   Örneğin siyasi referansla hastanede işe giren çalışanlar, üstlerini dinlemediği gibi işe geliş-gidiş saatlerini de keyfi olarak belirleyebiliyor.   Üstlerinin bu konudaki uyarılarında ise bu çalışanlar, siyasi iradeyi işaret ediyor.   Maalesef Sağlıktaki üst düzey yöneticiler bile siyasi referanslı çalışanların oyuncağı haline gelmiş durumda.   Hastanedeki doktor eksikliği ise uzun süredir devam eden ve derinleşen en temel problem olarak göze çarpıyor.   Bazı polikliniklerde yaşanan hekim eksikliği nedeniyle birçok vatandaş özel hastaneye, oradan da umut bulamadığı için özel muayenehanelere gitmek zorunda kalıyor.   Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugünlerde tedaviden daha çok çevre illere sevk için kullanılan bir kurum haline gelmiş durumda.   Diğer illere bağlı çevre ilçelerden bile çok sayıda hastanın tedavi olmak için başvurduğu Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu talebe cevap vermekten çok uzak bir halde.   Her ne kadar yeni bir yönetim tesis edilse de Kırşehir’de sağlık, kronikleşen ve artarak devam eden problemlerle boğuşuyor.   Kırşehir’de sağlık alanında artarak devam eden problemler ise vatandaşı oldukça mağdur ediyor.   Ömer Duran            

Kırşehir’in en temel sorunlarından birisi de Sağlık…

 

Sağlık, o kadar kronikleşen bir sorun haline geldi ki insanlar tarafından normal bir süreç olarak algılanmaya başlandı.

 

Hatta tedavi ve muayene olmak için Ankara ve Kayseri’nin yolunu tutturmak, Kırşehirliler için rutin bir eylem haline geldi.

 

Tedavi ve muayenesi için sürekli olarak bu illerde bulunması gereken ve otel odalarında perişan olan vatandaşlar, buralara yerleşmeyi bile düşünür oldular.

 

Nedeni ise Kırşehir’de yeteri ölçüde sağlık imkanlarının ve doktorun bulunmaması…

 

Daha önce de buna dair çok şikayet alıyorduk ancak bu şikayetler daha da artmış durumda.

 

Örneğin hastaneden randevu alamayan vatandaşlar bir yana randevu alabilenler de doktoru yerinde bulamayabiliyor.

 

Düşünün ki kilometrelerce uzaktan geldiği için özellikle randevu gününü bekleyen vatandaşlar, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldiğinde randevu saatinde doktoru yerinde bulamıyor.

 

Haliyle vatandaş da duruma isyan ediyor.

 

Siyasi nedenlerden ötürü sürekli olarak yönetici atanan ya da değiştirilen Kırşehir Sağlık idaresinde yaşanan istikrarsızlıklar, hizmet noktasında vatandaşa olumsuz olarak yansıyor.

 

Önceki yönetim döneminde baskı gören gruplar, kendilerine yakın yeni yönetimle birlikte keyfi şekilde hareket etmeye başlıyor.

 

Bir diğer problem ise ast-üst ilişkisinin siyasi nedenlerden ötürü işleyemez hale gelmesi.

 

Örneğin siyasi referansla hastanede işe giren çalışanlar, üstlerini dinlemediği gibi işe geliş-gidiş saatlerini de keyfi olarak belirleyebiliyor.

 

Üstlerinin bu konudaki uyarılarında ise bu çalışanlar, siyasi iradeyi işaret ediyor.

 

Maalesef Sağlıktaki üst düzey yöneticiler bile siyasi referanslı çalışanların oyuncağı haline gelmiş durumda.

 

Hastanedeki doktor eksikliği ise uzun süredir devam eden ve derinleşen en temel problem olarak göze çarpıyor.

 

Bazı polikliniklerde yaşanan hekim eksikliği nedeniyle birçok vatandaş özel hastaneye, oradan da umut bulamadığı için özel muayenehanelere gitmek zorunda kalıyor.

 

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugünlerde tedaviden daha çok çevre illere sevk için kullanılan bir kurum haline gelmiş durumda.

 

Diğer illere bağlı çevre ilçelerden bile çok sayıda hastanın tedavi olmak için başvurduğu Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu talebe cevap vermekten çok uzak bir halde.

 

Her ne kadar yeni bir yönetim tesis edilse de Kırşehir’de sağlık, kronikleşen ve artarak devam eden problemlerle boğuşuyor.

 

Kırşehir’de sağlık alanında artarak devam eden problemler ise vatandaşı oldukça mağdur ediyor.

 

Ömer Duran

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.