Putin Sivilleri Bombalatıyor

DÜNYA 24.02.2022 - 17:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Putin Sivilleri Bombalatıyor

Ukrayna'daki sivilleri heef almadığını belirten Rusya, sivilleri vurdu.

  Ukrayna ordusuna silah bırakma çağrısında bulunan ve Ukrayna Halkı'nı hedef almadıklarını belriten Vladimir Putin, Rusya'nın şehirlere saldırmadığını ve sivillerin güvende olduğunu belirten açıklamalar yapıyordu.     Savaşı barış misyonu olarak yeniden yorumlayan Putin'in propagandası, Rusların Ukrayna şehirlerine saldırmadığını, sivillerin güvende olduğunu övünüyordu.     Rus Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Rus silahlı kuvvetleri, Ukrayna şehirlerine saldırı gerçekleştirmiyor. Sivil nüfus için bir tehlike yok” denilmişti.     Ancak bu açıklamaların doğru olmadığı ortaya çıktı.Tanklar tarafından kuşatılan şehirlerde, insanların olduğu apartmanlar roketlerle bombalanıyor.     Savaşın ilk saatlerinde 40 Ukraynalı askerin yanı sıra 10 sivilin öldüğü söyleniyor. İnsanlar, sıradan siviller Putin'in bomba yağmurunda ölüyor ve  diğerleri ise ağır şekilde yaralanıyor.      Kurtarma ekiplerine göre, Kharkiv bölgesinde bir konut binasına düzenlenen saldırıda bir çocuk öldü. Ukrayna'nın doğusundaki şehirde sayısız yaralı var .     Ukrayna'nın batısında bulunan Uman'a da çok sayıda füze fırlatıldı ve çok sayıda apartman bu füzeler nedeniyle hasar gördü.     Fotoğraflar, Rus bombardımanının neden olduğu söylenen evlerde büyük hasar olduğunu ortaya koyuyor. İnsanlar bombalardan kaçabilmek için sığınaklara iniyor.  
Ukrayna'daki sivilleri heef almadığını belirten Rusya, sivilleri vurdu.

 

Ukrayna ordusuna silah bırakma çağrısında bulunan ve Ukrayna Halkı'nı hedef almadıklarını belriten Vladimir Putin, Rusya'nın şehirlere saldırmadığını ve sivillerin güvende olduğunu belirten açıklamalar yapıyordu.

 

 

Savaşı barış misyonu olarak yeniden yorumlayan Putin'in propagandası, Rusların Ukrayna şehirlerine saldırmadığını, sivillerin güvende olduğunu övünüyordu.

 

 

Rus Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Rus silahlı kuvvetleri, Ukrayna şehirlerine saldırı gerçekleştirmiyor. Sivil nüfus için bir tehlike yok” denilmişti.

 

 

Ancak bu açıklamaların doğru olmadığı ortaya çıktı.Tanklar tarafından kuşatılan şehirlerde, insanların olduğu apartmanlar roketlerle bombalanıyor.

 

 

Savaşın ilk saatlerinde 40 Ukraynalı askerin yanı sıra 10 sivilin öldüğü söyleniyor. İnsanlar, sıradan siviller Putin'in bomba yağmurunda ölüyor ve  diğerleri ise ağır şekilde yaralanıyor. 

 

 

Kurtarma ekiplerine göre, Kharkiv bölgesinde bir konut binasına düzenlenen saldırıda bir çocuk öldü. Ukrayna'nın doğusundaki şehirde sayısız yaralı var .

 

 

Ukrayna'nın batısında bulunan Uman'a da çok sayıda füze fırlatıldı ve çok sayıda apartman bu füzeler nedeniyle hasar gördü.

 

 

Fotoğraflar, Rus bombardımanının neden olduğu söylenen evlerde büyük hasar olduğunu ortaya koyuyor. İnsanlar bombalardan kaçabilmek için sığınaklara iniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.