Proje Gösterip 3 Ayda 54 Dönüm Arsa Sattılar

EKONOMİ 20.07.2020 - 07:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Proje Gösterip 3 Ayda 54 Dönüm Arsa Sattılar

Nef'in Kırşehir'de Hirfanlı Barajı kenarında projelendirdiği dev arazideki arsaların satışı 3 ayda 54 bin metrekareye ulaştı.

''Yeni bir şehir kuruluyor'' sloganıyla piyasaya sunulan Nef City 82 projesi Hirfanlı Barajının kenarında yer alıyor.2,5 milyon metrekare alanı kapsayan proje görsellerinde konut dışında ; cami, okul, alışveriş alanları, macera parkuru, festival alanı, organik bahçe, çocuk oyun alanları, termal oteller, 4 ve 5 yıldızlı oteller, eğlence alanları, sağlık merkezleri, at binme alanları, golf alanları, spor alanları, sahil, organik pazar da bulunuyor ancak birçok insan bu nedenle yanılabiliyor.Arsa alan ve almak isteyen bazı vatandaşlar buraya firma tarafından proje yapılacağını düşünüyor ama burada projenin yapılacağı ile ilgili herhangi bir durum yok.Nef City 82 projesi sadece parsellenmiş imarlı arsalardan ibaret ve aldığınız arsada ki projenin de dışına çıkamıyorsunuz.Yani ticari alan aldınız ve konut yapmak istediniz , yapamıyorsunuz.Çünkü oraya ancak ve ancak ticari alan yapabilirsiniz.     3 AYDA 54 DÖNÜM ARAZİ SATILDI   Koronavirüs sonrası arsaya talebin arttığını açıklayan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur , ''3 ayda 54 bin metrekarelik arsa satışı gerçekleştirdik.Alanların çoğu ticaretle uğraşan esnaflar veya İstanbul gibi büyük şehirlerden profesyoneller. Ancak bu alanda büyük yatırımlarımız olacak. Şimdi Ege taraflarında ve İzmir çevresinde yerlerimiz var. Ayrıca İstanbul’a yakın lokasyonlarda da planlama yapıyoruz. Ülkemizde arsa yatırımlarının yüzde 90’ı imarsız arsalara yapılıyor. Yol mu geçecek, nasıl bir şekil alacak bilinmeden. Biz ise öncelikle imarlı arsa satışı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.      UZMANLAR UYARIYOR   Toplam büyüklüğü 2,5 milyon metrekare olan projeden hisse satışlarına başlandı ancak fiyatları duyan yatırımcılar şoke oldu.Örneğin 800 m2'lik bir arsadan 1/6 oranında hisseye karşılık 58 bin TL isteniyor.Yani 150 m2'lik hisse için neredeyse bir arsa değerinde ücret isteniyor. Emlak Uzmanı Tebernüş Kireçci konu ile ilgili yatırımcılarına bir açıklamada bulundu.Söz konusu proje için istenen bedellerin yüksek olduğuna vurgu yapan Kireççi , '' Aynı paraya aynı bölgeden daha geniş arazi alırsınız. Uzun vadede çok daha kazançlı çıkarsınız. NEF projelerinde yatırımcı çok fazla. Alan para kazanamıyor. '' açıklamasında bulundu.
Nef'in Kırşehir'de Hirfanlı Barajı kenarında projelendirdiği dev arazideki arsaların satışı 3 ayda 54 bin metrekareye ulaştı.

''Yeni bir şehir kuruluyor'' sloganıyla piyasaya sunulan Nef City 82 projesi Hirfanlı Barajının kenarında yer alıyor.2,5 milyon metrekare alanı kapsayan proje görsellerinde konut dışında ; cami, okul, alışveriş alanları, macera parkuru, festival alanı, organik bahçe, çocuk oyun alanları, termal oteller, 4 ve 5 yıldızlı oteller, eğlence alanları, sağlık merkezleri, at binme alanları, golf alanları, spor alanları, sahil, organik pazar da bulunuyor ancak birçok insan bu nedenle yanılabiliyor.Arsa alan ve almak isteyen bazı vatandaşlar buraya firma tarafından proje yapılacağını düşünüyor ama burada projenin yapılacağı ile ilgili herhangi bir durum yok.Nef City 82 projesi sadece parsellenmiş imarlı arsalardan ibaret ve aldığınız arsada ki projenin de dışına çıkamıyorsunuz.Yani ticari alan aldınız ve konut yapmak istediniz , yapamıyorsunuz.Çünkü oraya ancak ve ancak ticari alan yapabilirsiniz.

 

 

3 AYDA 54 DÖNÜM ARAZİ SATILDI

 

Koronavirüs sonrası arsaya talebin arttığını açıklayan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur , ''3 ayda 54 bin metrekarelik arsa satışı gerçekleştirdik.Alanların çoğu ticaretle uğraşan esnaflar veya İstanbul gibi büyük şehirlerden profesyoneller. Ancak bu alanda büyük yatırımlarımız olacak. Şimdi Ege taraflarında ve İzmir çevresinde yerlerimiz var. Ayrıca İstanbul’a yakın lokasyonlarda da planlama yapıyoruz. Ülkemizde arsa yatırımlarının yüzde 90’ı imarsız arsalara yapılıyor. Yol mu geçecek, nasıl bir şekil alacak bilinmeden. Biz ise öncelikle imarlı arsa satışı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 

 

 

UZMANLAR UYARIYOR

 

Toplam büyüklüğü 2,5 milyon metrekare olan projeden hisse satışlarına başlandı ancak fiyatları duyan yatırımcılar şoke oldu.Örneğin 800 m2'lik bir arsadan 1/6 oranında hisseye karşılık 58 bin TL isteniyor.Yani 150 m2'lik hisse için neredeyse bir arsa değerinde ücret isteniyor. Emlak Uzmanı Tebernüş Kireçci konu ile ilgili yatırımcılarına bir açıklamada bulundu.Söz konusu proje için istenen bedellerin yüksek olduğuna vurgu yapan Kireççi , '' Aynı paraya aynı bölgeden daha geniş arazi alırsınız. Uzun vadede çok daha kazançlı çıkarsınız. NEF projelerinde yatırımcı çok fazla. Alan para kazanamıyor. '' açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.