Prof. Dr. Nur Çetin Kırşehir'deki Çalışmaları Bakan Yanık'a Aktardı

EĞİTİM 07.07.2022 - 22:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Prof. Dr. Nur Çetin Kırşehir'deki Çalışmaları Bakan Yanık'a Aktardı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştma Merkezi müdüresi Prof. Dr. Nur Çetin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın teşrifleriyle gerçekleşen “Akademi Buluşmaları I: Kadın” adlı programa katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, alanında uzman akademisyenlerle istişare mekanizmasını geliştirmek amacıyla düzenlenen "Akademi Buluşmaları" programının ilki kadın temasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık, Akademi Buluşmaları adı altında gerçekleştirdikleri bir dizi etkinlikle bakanlığın görev alanlarında çalışan öğretim görevlileri, akademisyenler ve bilim insanlarıyla buluşacaklarını söyledi.Bakan Derya Yanık, Sivil Toplum Buluşmalarında olduğu gibi akademi buluşmalarında da ilk adımı kadın sorunları çalışmalarıyla araştırma ve uygulama merkezleri yöneticileriyle birlikte atmayı özellikle tercih ettiklerini kaydetti. Kadınların toplumsal hayatta varlığı ve temsili ile toplumun çekirdeği olan ailenin merkezinde bulunan kadınların bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi konularına dikkat çeken Prof. Dr. Nur Çetin, kadının eğitilmesi ve güçlendirilmesi konusunda Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan çalışmaları anlattı.KAEÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Bakan Yanık önderliğinde düzenlenen bu toplantıyı önemli bulduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.     Söz konusu buluşmanın faydalı sonuçlar doğuracağına yürekten inandığının altını çizen Bakan Yanık, “Sizler konunun hem akademik anlamında hem uygulama anlamında yıllardır kadın çalışmaları noktasında emek veren arkadaşlarımız olarak buradan çok önemli sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Hem teorik hem pratik anlamda Bakanlığımızın çalışmalarına ışık tutacak. Bizim bu anlamda yoğun bir birikimimiz var. Bu birikimin sahada da kullanılması, sizlerin de bir anlamda bilgisine sunulmasının çok verimli olduğuna inanıyorum” dedi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştma Merkezi müdüresi Prof. Dr. Nur Çetin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın teşrifleriyle gerçekleşen “Akademi Buluşmaları I: Kadın” adlı programa katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, alanında uzman akademisyenlerle istişare mekanizmasını geliştirmek amacıyla düzenlenen "Akademi Buluşmaları" programının ilki kadın temasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık, Akademi Buluşmaları adı altında gerçekleştirdikleri bir dizi etkinlikle bakanlığın görev alanlarında çalışan öğretim görevlileri, akademisyenler ve bilim insanlarıyla buluşacaklarını söyledi.Bakan Derya Yanık, Sivil Toplum Buluşmalarında olduğu gibi akademi buluşmalarında da ilk adımı kadın sorunları çalışmalarıyla araştırma ve uygulama merkezleri yöneticileriyle birlikte atmayı özellikle tercih ettiklerini kaydetti.

Kadınların toplumsal hayatta varlığı ve temsili ile toplumun çekirdeği olan ailenin merkezinde bulunan kadınların bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi konularına dikkat çeken Prof. Dr. Nur Çetin, kadının eğitilmesi ve güçlendirilmesi konusunda Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan çalışmaları anlattı.KAEÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Bakan Yanık önderliğinde düzenlenen bu toplantıyı önemli bulduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

Söz konusu buluşmanın faydalı sonuçlar doğuracağına yürekten inandığının altını çizen Bakan Yanık, “Sizler konunun hem akademik anlamında hem uygulama anlamında yıllardır kadın çalışmaları noktasında emek veren arkadaşlarımız olarak buradan çok önemli sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Hem teorik hem pratik anlamda Bakanlığımızın çalışmalarına ışık tutacak. Bizim bu anlamda yoğun bir birikimimiz var. Bu birikimin sahada da kullanılması, sizlerin de bir anlamda bilgisine sunulmasının çok verimli olduğuna inanıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.