Prof. Dr. İlhan Kılıçözü Fen Lisesi Müdürlüğü'ne Tartışmalı İsim Getirildi

EĞİTİM 29.09.2021 - 23:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Prof. Dr. İlhan Kılıçözü Fen Lisesi Müdürlüğü'ne Tartışmalı İsim Getirildi

Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözü Fen Lisesi'ne adı daha önce ''Atandığı Okula Gitmeden Maaş ve Ek Ders Ücreti Alan Müdür'' olarak gündeme gelen Cumhur Okatan atandı.

Üniversite sınavlarında Kırşehir'in yüz akı Prof. Dr. İlhan Kılıçözü Fen Lisesi Müdürü Nazlıhan Altaş geçtiğimiz aylarda görevinden alınarak Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde görevlendirilmişti.Altaş'ın yerine ise Müdür Yardımcısı  Zeki Karaca vekaleten görevi yürütmeye başlamıştı.   TARTIŞMALI İSİM MÜDÜR OLARAK ATANDI Öte yandan Nazlıhan Altaş'ın görevden ayrılmasının ardından Müdürlük Koltuğuna getirilecek isim de merak ediliyordu.Daha önce adı '' Atandığı Okula Gitmeden Maaş ve Ek Ders Ücreti Alan Müdür'' olarak gündeme gelen Cumhur Okatan'ın Prof. Dr. İlhan Kılıçözü Fen Lisesi'ne Müdür olarak atandı.İddiayı gündeme getiren Anadolu Eğitim Sen Kırşehir Temsilcisi Ramazan Kırbuğa olmuştu.Kırşehir Haber Türk'te yayınlanan haberde Kırbuğa , ''Kırşehir merkez, Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Cumhur Okatan 8 yılı dolduğu ve müdürlüğe devam etmek istediği için kurum değiştirmek zorunda kalıyor. Fakat Kırşehir merkez de değişiklik yapabileceği ve müdürlüğe devam edebileceği başka bir okul seçeneğinin olmadığını görüyor. Müdürlük yapmak istiyorsa Kaman ve Mucur ilçelerinde bulunan  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesileri veya Anadolu Lisesini tercih etmek zorunda. Cumhur hoca müdürlüğe devam etmeye karar veriyor. Evinin Kırşehir merkez de bulunmasından dolayı günlük  gidiş-geliş yapacağı için en yakın yer olan ve Mucur da bulunan Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih ediyor. 19.06.2020 tarihin de atamalar yapılıyor. Cumhur Okatan’ın ataması Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne oluyor. Fakat, Cumhur hocanın daha önceden yaptığı bağlantı ve girişimler, üyesi bulunduğu sendikanın referansı da kullanılarak yeni okulun da resmi işlemleri yapıp göreve başlamasını yaptıktan sonra Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Özel Büro” ya görevlendirilmesi yapılıyor. Böylelikle Cumhur hoca Mucur’a bir daha hiç gitmiyor. Ama okul müdürü olarak unvanını koruyor.  Yani Cumhur Okatan müdürlük yapmak için tercih ettiği yeni okulunda sadece birkaç gün çalışıyor. Resmi olarak okulun müdürü görünüyor. Bütün maaş ve ek ders ödemelerini de müdür olarak almaya devam ediyor. İl genelin de buna benzer başka görevlendirmelerin de olduğunu biliyoruz. Bu görevlendirmeler  yönetmeliklere ve mevzuatlara uygun hale getirilerek yapılıyor olabilir. Fakat yasa koyucuların yönetmelik ve mevzuatları, kişilerin menfaati için değil, devletin ve milletin menfaati için çıkardıklarını unutmamak gerekir.'' ifadelerini kullanmıştı.
Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözü Fen Lisesi'ne adı daha önce ''Atandığı Okula Gitmeden Maaş ve Ek Ders Ücreti Alan Müdür'' olarak gündeme gelen Cumhur Okatan atandı.

Üniversite sınavlarında Kırşehir'in yüz akı Prof. Dr. İlhan Kılıçözü Fen Lisesi Müdürü Nazlıhan Altaş geçtiğimiz aylarda görevinden alınarak Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde görevlendirilmişti.Altaş'ın yerine ise Müdür Yardımcısı  Zeki Karaca vekaleten görevi yürütmeye başlamıştı.

 

TARTIŞMALI İSİM MÜDÜR OLARAK ATANDI

Öte yandan Nazlıhan Altaş'ın görevden ayrılmasının ardından Müdürlük Koltuğuna getirilecek isim de merak ediliyordu.Daha önce adı '' Atandığı Okula Gitmeden Maaş ve Ek Ders Ücreti Alan Müdür'' olarak gündeme gelen Cumhur Okatan'ın Prof. Dr. İlhan Kılıçözü Fen Lisesi'ne Müdür olarak atandı.İddiayı gündeme getiren Anadolu Eğitim Sen Kırşehir Temsilcisi Ramazan Kırbuğa olmuştu.Kırşehir Haber Türk'te yayınlanan haberde Kırbuğa , ''Kırşehir merkez, Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Cumhur Okatan 8 yılı dolduğu ve müdürlüğe devam etmek istediği için kurum değiştirmek zorunda kalıyor. Fakat Kırşehir merkez de değişiklik yapabileceği ve müdürlüğe devam edebileceği başka bir okul seçeneğinin olmadığını görüyor. Müdürlük yapmak istiyorsa Kaman ve Mucur ilçelerinde bulunan  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesileri veya Anadolu Lisesini tercih etmek zorunda. Cumhur hoca müdürlüğe devam etmeye karar veriyor. Evinin Kırşehir merkez de bulunmasından dolayı günlük  gidiş-geliş yapacağı için en yakın yer olan ve Mucur da bulunan Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih ediyor.

19.06.2020 tarihin de atamalar yapılıyor. Cumhur Okatan’ın ataması Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne oluyor. Fakat, Cumhur hocanın daha önceden yaptığı bağlantı ve girişimler, üyesi bulunduğu sendikanın referansı da kullanılarak yeni okulun da resmi işlemleri yapıp göreve başlamasını yaptıktan sonra Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Özel Büro” ya görevlendirilmesi yapılıyor. Böylelikle Cumhur hoca Mucur’a bir daha hiç gitmiyor. Ama okul müdürü olarak unvanını koruyor.

 Yani Cumhur Okatan müdürlük yapmak için tercih ettiği yeni okulunda sadece birkaç gün çalışıyor. Resmi olarak okulun müdürü görünüyor. Bütün maaş ve ek ders ödemelerini de müdür olarak almaya devam ediyor.

İl genelin de buna benzer başka görevlendirmelerin de olduğunu biliyoruz. Bu görevlendirmeler  yönetmeliklere ve mevzuatlara uygun hale getirilerek yapılıyor olabilir. Fakat yasa koyucuların yönetmelik ve mevzuatları, kişilerin menfaati için değil, devletin ve milletin menfaati için çıkardıklarını unutmamak gerekir.'' ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.