Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Son Yolculuğuna Uğurlandı

BİLİM 14.02.2022 - 21:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kırşehir'in yetiştirdiği hayırsever bilimadamı Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.

94 yaşında hayata veda eden Kılıçözlü için Ahi Evran Camii'nde öğlen namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.Törene Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan ve İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ile birlikte ailesi ve vatandaşlar katıldı.     Kılınan cenaze namaznın ardından Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, Âşıkpaşa Mezarlığı'nda babası Kırşehir Belediye eski Başkanı öğretmen Ziya Kılıçözlü’nün yanında toprağa verildi.     ''UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ'' Kırşehir'de birçok eğitim kurumuna verdiği destek ile bilinen Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü ile ilgili mesaj yayınlayan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ''Nerdeyse bir asırlık ömrüne sayısız bilimsel ve edebi çalışma sığdıran; ilimizin eğitimde marka kent olması yolunda inşa ettirdiği eğitim kurumlarında binlerce başarılı öğrencinin yetişmesi noktasında destek sunan, örnek insan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’yü unutmayacak ve unutturmayacağız.Anısı önünde saygıyla eğiliyor; kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifdelerini kullandı. Eski Kırşehir Belediye Başkanı Ziya Kılıçözlü'nün oğlu olan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, Aşık Paşa'nın "Garipname" eserinin bugünkü Türkçe'ye çevrilmesini sağlamış, Kırşehir Valiliğinin teklifi üzerine 2009 yılında TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştü. Kılıçözlü, kent genelinde 5 okulun yapımına destek sağlarken, çeşitli eğitim yardımlarında bulunmuştu.
Kırşehir'in yetiştirdiği hayırsever bilimadamı Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.

94 yaşında hayata veda eden Kılıçözlü için Ahi Evran Camii'nde öğlen namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.Törene Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan ve İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ile birlikte ailesi ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Kılınan cenaze namaznın ardından Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, Âşıkpaşa Mezarlığı'nda babası Kırşehir Belediye eski Başkanı öğretmen Ziya Kılıçözlü’nün yanında toprağa verildi.

 

 

''UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ''

Kırşehir'de birçok eğitim kurumuna verdiği destek ile bilinen Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü ile ilgili mesaj yayınlayan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ''Nerdeyse bir asırlık ömrüne sayısız bilimsel ve edebi çalışma sığdıran; ilimizin eğitimde marka kent olması yolunda inşa ettirdiği eğitim kurumlarında binlerce başarılı öğrencinin yetişmesi noktasında destek sunan, örnek insan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’yü unutmayacak ve unutturmayacağız.Anısı önünde saygıyla eğiliyor; kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifdelerini kullandı.

Eski Kırşehir Belediye Başkanı Ziya Kılıçözlü'nün oğlu olan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, Aşık Paşa'nın "Garipname" eserinin bugünkü Türkçe'ye çevrilmesini sağlamış, Kırşehir Valiliğinin teklifi üzerine 2009 yılında TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştü. Kılıçözlü, kent genelinde 5 okulun yapımına destek sağlarken, çeşitli eğitim yardımlarında bulunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.