PKK'ya Tırlar Dolusu Silah Veren ABD , Koronavirüsle Mücadeleye Malzeme Yetiştiremiyor
PKK'ya Tırlar Dolusu Silah Veren ABD , Koronavirüsle Mücadeleye Malzeme Yetiştiremiyor
Dünyanın süper gücü olarak bilinen ve BOP projesi kapsamında terör örgütü PKK’ya milyarlarca dolar destek sağlayan Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en zor zamanlarını yaşıyor.
Dünyanın süper gücü olarak bilinen ve BOP projesi kapsamında terör örgütü PKK’ya milyarlarca dolar destek sağlayan Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en zor zamanlarını yaşıyor.
Koronavirüs vaka sayısının 700 bine yaklaştığı ülkede son 24 saat içerisinde 4 bin 931 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.Coronavirüs pandemisi nedeniyleABD'deki kriz ve çaresizlik her geçen gün derinleşiyor. New York'ta hastaneler yeni vaka ve cesetlere yetişemiyor. Maske ve tıbbi cihaz eksikliği had safhada.
CESETLERİ KOYACAK YER BULUNMUYOR
New York'taki hastaneler yeni vakalar ve cesetlere yetişemiyor. Cesetler mobil morg ve araçlara yüklenirken, her gün yüzlerce yeni vaka araçlara hastanelere taşınıyor.New York'ta da bir erkek hemşire, koruyucu giysisi olmadığı ve çöp torbası giydiği için hayatını kaybetmişti. New York'un zengin Manhattan semtindeki hastanede yardımcı hemşire olarak çalışan Kious Kelly ve bazı hemşireler, Mount Sinai Hastanesi'nde koruyucu ve maske kalmadığı için çöp torbası giymek zorunda kalmış ve iki hafta önce hayatını kaybetmişti.
İŞSİZLİK SİGORTA BAŞVURUSU 22 MİLYONA ULAŞTI
Geçen haftaki rakamlarla birlikte Amerika'da Corona virüsü salgınının patlak vermesi üzerine alınan ve ekonomik faaliyetleri durduran önlemler nedeniyle işini kaybeden ve işsizlik sigortası başvurusunda bulunanların sayısı rekor düzeyde artarak yaklaşık 22 milyona çıktı. Amerika'da şu anda yaklaşık 12 milyon işsiz, işsizlik maaşı alıyor. Amerika'da işsizlik sigortası başvurusunda bulunanların sayısı, 2008 mali krizinden sonra ülke ekonomisinin girdiği Büyük Resesyon sırasında, Ocak 2010'da doruk noktaya çıkarak yaklaşık 12 milyona ulaşmıştı.
Hemen hemen her eyalette birinci derecede önemi olmayan tüm iş yerlerinin salgın nedeniyle kapanması neredeyse her sektörde işini kaybedenlerin sayısını hızla arttırdı. Kimi ekonomistler, Amerika'da işsizlik oranının Nisan ayında yüzde 20'ye kadar çıkabileceğini tahmin ediyor. Bu, 1930'lardaki Büyük Buhran'dan bu yana kaydedilen en yüksek işsizlik oranı olarak kayıtlara geçebilir. İşsizlik oranı, Büyük Resesyon sırasındaysa yüzde 10'u geçmemişti.
İşten çıkarmalar otel, bar, restoran gibi hizmet sektöründeki ilk dalga kesintilerden sonra yazılım programcıları, satış elemanları ve inşaat işçilerini de etkilemeye başladı.
Ekonomistler, Corona salgını nedeniyle 50 milyon insanın işinin tehlikede olduğunu, bunun da Amerika'daki tüm istihdamın üçte birine denk düştüğünü söylüyor. Bu rakam, eyalet yönetimleri ve federal hükümet tarafından zorunluluk kapsamı dışında olan ve evden yapılamayan işlerin sayısının hesaplanmasına dayanıyor.
Tüm bu çalışanların işten çıkarılması ya da işsizlik sigortasına başvurması olasılığıysa düşük. Ancak bu sayı, pandeminin neden olabileceği işsizliğin olağanüstü boyutlarını ortaya koyuyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.