PKK'ya Katılmak İsteyen Üniversite Öğrencisi Kırşehir'de Yakalandı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.03.2017 - 07:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

PKK'ya Katılmak İsteyen Üniversite Öğrencisi Kırşehir'de Yakalandı

Terör Örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılmak isteyen üniversite öğrencisi, Kırşehir'de yakalandı. Ankara'dan Mardin'e doğru hareket eden otobüsteki, bu kişinin telefon görüşmelerinden  PKK'ya katılacağı yönünde konuşma yapması üzerine başka bir yolcu polisi  arayarak ihbarda bulundu. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Ankara-Kayseri karayolu üzerindeki Ortaköy yol kavşağında Mardin'e giden yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüste kimlik kontrolü yapan ekipler, verilen bilgilere uyan K.M'yi gözaltına aldı. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen K.M, ifadesi alınmak üzere Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. K.M'nin sorgulamasında Tekirdağ'da ailesiyle yaşadığını ve bir üniversitede eğitim gördüğünü, Mardin'e giden otobüse Ankara'dan bindiğini söylediği belirtildi. Ailesine teslim edileceği öğrenilen K.M'nin, bölücü terör örgütü hakkında sosyal medya üzerinden bilgiler edindiği ve kaçarak örgüte katılmak istediği öğrenildi.
Terör Örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılmak isteyen üniversite öğrencisi, Kırşehir'de yakalandı.

Ankara'dan Mardin'e doğru hareket eden otobüsteki, bu kişinin telefon görüşmelerinden  PKK'ya katılacağı yönünde konuşma yapması üzerine başka bir yolcu polisi  arayarak ihbarda bulundu. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Ankara-Kayseri karayolu üzerindeki Ortaköy yol kavşağında Mardin'e giden yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüste kimlik kontrolü yapan ekipler, verilen bilgilere uyan K.M'yi gözaltına aldı. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen K.M, ifadesi alınmak üzere Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. K.M'nin sorgulamasında Tekirdağ'da ailesiyle yaşadığını ve bir üniversitede eğitim gördüğünü, Mardin'e giden otobüse Ankara'dan bindiğini söylediği belirtildi. Ailesine teslim edileceği öğrenilen K.M'nin, bölücü terör örgütü hakkında sosyal medya üzerinden bilgiler edindiği ve kaçarak örgüte katılmak istediği öğrenildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.