PKK'nın 2 Üst Düzey Yöneticisi MİT tarafından Etkisiz Hale Getirildi

DÜNYA 04.07.2022 - 13:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

PKK'nın 2 Üst Düzey Yöneticisi MİT tarafından Etkisiz Hale Getirildi

MİT, terör örgütünün silahlı faaliyetlerinin yönetildiği sözde PKK-HPG konseyi üyesi terörist Hanım Demir'i, Irak'ın kuzeyindeki Gara'da etkisiz hale getirdi.

Irak’ın Gara alanında MİT tarafından gerçekleştirilen operasyon ile PKK’nın üst kadrosuna bir çizik daha atıldı. PKK-HPG Konsey Üyesi ve YJA-STAR’ın tepe yönetiminde yer alan Berfin Nurhak kod adlı Hanım Demir etkisiz hale getirildi. MİT’in Gara alanındaki saha ajanları, Hanım Demir’i adım adım takip etti. Sahadan intikal eden her türlü istihbari bilgi titizlikle analiz edildi, operasyon için en uygun zaman beklendi.  Örgüt kadrolarıyla yapacağı toplantının yeri tespit edilen Hanım Demir’e düzenlenecek operasyon için düğmeye basıldı. Hanım Demir ve beraberindeki PKK’lılar MİT’in düzenlediği nefes kesen bir operasyon ile etkisiz hale getirildi.  Operasyonda görev alan MİT’in saha ajanları, büyük gizlilik içinde bölgeden çıkarıldı.   YPG'NİN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ MİT'in bir diğer operasyonu da Suriye'de gerçekleşti.Suriye'nin Rakka kentinde terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Mizgin Kobani kod adlı Siham Müslim'in Münbiç'e korumalarıyla hareket edeceği bilgisi üzerine MİT Dış Operasyonlar Başkanlığı ekipleri operasyon için harekete geçti. İstihbarat birimlerinin yerel saha unsurlarından ve değişik kaynaklardan edindiği bilgiler üzerine Siham Müslim'in içinde bulunduğu araç önceki gün sinyal takibiyle izlemeye alındı. Yanındaki iki korumasıyla birlikte yerel Arap kıyafetleriyle sivil görünüm verip zırhlı araçla Rakka'dan hareket eden Müslim'in aracı saniye saniye takip edildi.   RUSLARIN ÇEKİLDİĞİ KONTROL NOKTASINDA VURULDU   Kendilerine sivil köylü görüntüsü veren teröristlerin bulunduğu araç özellikle sivillerin yaşadığı yerleşim alanlarından uzaklaşınca operasyon için düğmeye basıldı. Geçen yıl Rus askeri güçlerinin çekildiği Rakka'ya bağlı Tel El Samen ile Rakka'nın kuzeyindeki PKK işgali altındaki Ayn İssa kasabaları arasındaki bölgede yer alan araç kontrol noktasında yavaşlayan araç, SİHA ile gerçekleştirilen nokta operasyonla tam isabetle vuruldu. Siham Müslim içinde bulunduğu araçta iki korumasıyla birlikte öldürülürken, aracı kullanan kişinin ağır yaralandığı bildirildi. Kadın terörist ana omurgasını sözde Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) oluşturduğu terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısının tepe isimleri arasında yer alıyordu.
MİT, terör örgütünün silahlı faaliyetlerinin yönetildiği sözde PKK-HPG konseyi üyesi terörist Hanım Demir'i, Irak'ın kuzeyindeki Gara'da etkisiz hale getirdi.

Irak’ın Gara alanında MİT tarafından gerçekleştirilen operasyon ile PKK’nın üst kadrosuna bir çizik daha atıldı. PKK-HPG Konsey Üyesi ve YJA-STAR’ın tepe yönetiminde yer alan Berfin Nurhak kod adlı Hanım Demir etkisiz hale getirildi.


MİT’in Gara alanındaki saha ajanları, Hanım Demir’i adım adım takip etti. Sahadan intikal eden her türlü istihbari bilgi titizlikle analiz edildi, operasyon için en uygun zaman beklendi. 
Örgüt kadrolarıyla yapacağı toplantının yeri tespit edilen Hanım Demir’e düzenlenecek operasyon için düğmeye basıldı. Hanım Demir ve beraberindeki PKK’lılar MİT’in düzenlediği nefes kesen bir operasyon ile etkisiz hale getirildi. 
Operasyonda görev alan MİT’in saha ajanları, büyük gizlilik içinde bölgeden çıkarıldı.

 

YPG'NİN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MİT'in bir diğer operasyonu da Suriye'de gerçekleşti.Suriye'nin Rakka kentinde terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Mizgin Kobani kod adlı Siham Müslim'in Münbiç'e korumalarıyla hareket edeceği bilgisi üzerine MİT Dış Operasyonlar Başkanlığı ekipleri operasyon için harekete geçti.

İstihbarat birimlerinin yerel saha unsurlarından ve değişik kaynaklardan edindiği bilgiler üzerine Siham Müslim'in içinde bulunduğu araç önceki gün sinyal takibiyle izlemeye alındı. Yanındaki iki korumasıyla birlikte yerel Arap kıyafetleriyle sivil görünüm verip zırhlı araçla Rakka'dan hareket eden Müslim'in aracı saniye saniye takip edildi.

 

RUSLARIN ÇEKİLDİĞİ KONTROL NOKTASINDA VURULDU

 

Kendilerine sivil köylü görüntüsü veren teröristlerin bulunduğu araç özellikle sivillerin yaşadığı yerleşim alanlarından uzaklaşınca operasyon için düğmeye basıldı. Geçen yıl Rus askeri güçlerinin çekildiği Rakka'ya bağlı Tel El Samen ile Rakka'nın kuzeyindeki PKK işgali altındaki Ayn İssa kasabaları arasındaki bölgede yer alan araç kontrol noktasında yavaşlayan araç, SİHA ile gerçekleştirilen nokta operasyonla tam isabetle vuruldu. Siham Müslim içinde bulunduğu araçta iki korumasıyla birlikte öldürülürken, aracı kullanan kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

Kadın terörist ana omurgasını sözde Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) oluşturduğu terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısının tepe isimleri arasında yer alıyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.