Piyade Er Hüsnü Özel'in Tabutundan Neden ''Şehit'' Yazmıyordu ?

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2017 - 23:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Piyade Er Hüsnü Özel'in Tabutundan Neden ''Şehit'' Yazmıyordu ?

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında çok sayıda askerin zehirlendiği yemek nedeniyle Kırşehirli  Piyade Er Hüsnü Özel hayatını kaybetmişti. Kırşehir’in Mucur nüfusuna kayıtlı Piyade Er Hüsnü Özel kaldırıldığı Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde müdahale yapılmıştı. Hayatını kaybeden askerin cenazesi, oğlunun yemin töreni için gelen annesi Gülhan Özel tarafından askeri törenle İzmir Adli Tıp Kurumundan teslim alındı. Er Hüsnü Özel’e İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. İlk incelemede ölüm sebebine ilişkin bir sonuca varılamazken, detaylı otopsi için kan ve doku örnekleri alındı. Ölüm nedeninin yapılacak detaylı otopsi ile anlaşılabileceği belirtildi. Piyade Er Hüsnü Özel’in tabutunda “şehit” ifadesinin yer almaması dikkat çekmişti. Genelkurmay Başkanlığı konu ile ilgili bilgiye göre, henüz Er Hüsnü Özel’le ilgili otopsi raporu çıkmadığı için hakkında “şehit mi değil mi?” bir karar verilemediği belirtildi. Raporun çıkmasının ardından gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edildi. Manisa'da askerlere gözaltı Manisa'da yaşanan gıda zehirlenmesi olaylarının ardından Manisa 1. Er Eğitim Tugayı'nda aralarında subay ve astsubayların da olduğu 6 rütbeli askerle ilgili gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Öte yandan gözaltına alınan askerlerin Manisa 1'inci Piyade Tugay komutanlığında gıda denetleme bölümünde görevli olduğu belirtildi.
Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında çok sayıda askerin zehirlendiği yemek nedeniyle Kırşehirli  Piyade Er Hüsnü Özel hayatını kaybetmişti.

Kırşehir’in Mucur nüfusuna kayıtlı Piyade Er Hüsnü Özel kaldırıldığı Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde müdahale yapılmıştı. Hayatını kaybeden askerin cenazesi, oğlunun yemin töreni için gelen annesi Gülhan Özel tarafından askeri törenle İzmir Adli Tıp Kurumundan teslim alındı. Er Hüsnü Özel’e İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. İlk incelemede ölüm sebebine ilişkin bir sonuca varılamazken, detaylı otopsi için kan ve doku örnekleri alındı. Ölüm nedeninin yapılacak detaylı otopsi ile anlaşılabileceği belirtildi. Piyade Er Hüsnü Özel’in tabutunda “şehit” ifadesinin yer almaması dikkat çekmişti. Genelkurmay Başkanlığı konu ile ilgili bilgiye göre, henüz Er Hüsnü Özel’le ilgili otopsi raporu çıkmadığı için hakkında “şehit mi değil mi?” bir karar verilemediği belirtildi. Raporun çıkmasının ardından gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edildi. Manisa'da askerlere gözaltı Manisa'da yaşanan gıda zehirlenmesi olaylarının ardından Manisa 1. Er Eğitim Tugayı'nda aralarında subay ve astsubayların da olduğu 6 rütbeli askerle ilgili gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Öte yandan gözaltına alınan askerlerin Manisa 1'inci Piyade Tugay komutanlığında gıda denetleme bölümünde görevli olduğu belirtildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.