Petlas'ta Kritik Gün

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.07.2019 - 11:21, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Petlas'ta Kritik Gün

Petlas'ta Sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılanların sayısı 47'ye ulaştı.DİSK genel Başkanı bugün Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz'ın da katılacağı toplantıda PETLAS yetkilileriyle masaya oturacak. Kırşehir faaliyet gösteren Abdülkadir Özcan A.Ş'ye bağlı Petlas fabrikasında taşımacılık ve lojistik işlerinde çalışan işçiler DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye olmuştu.İşverenin işçilere baskı uyguladığı ve sendikadan çıkmalarıını istediği Petlas'ta 3 kişiyle başlayan ardından 22 kişi ile devam eden işten çıkarılan işçi sayısı 47'ye ulaştı.İddiaya göre işveren işçilerden e-devlet şifrelerini isteyerek baskı da uyguladı. BUGÜN DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR Daha suç duyurusunda bulunduklarını ve işçilerin yasal haklarını kullandıklarını belirten Nakliyat-İş sendikası ise bu durum karşısında direnişe başlıyoruz mesajı verdi.Bugün DİSK genel başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu bugün Kırşehir'de Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz'ın da katılacağı toplantıda Petlas yetkilileriyle bir araya gelecek.Toplantıdan uzlaşma çıkmadığı takdirde sendikaya üye olan işçiler grev kararı alacak.

Petlas'ta Sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılanların sayısı 47'ye ulaştı.DİSK genel Başkanı bugün Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz'ın da katılacağı toplantıda PETLAS yetkilileriyle masaya oturacak.

Kırşehir faaliyet gösteren Abdülkadir Özcan A.Ş'ye bağlı Petlas fabrikasında taşımacılık ve lojistik işlerinde çalışan işçiler DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye olmuştu.İşverenin işçilere baskı uyguladığı ve sendikadan çıkmalarıını istediği Petlas'ta 3 kişiyle başlayan ardından 22 kişi ile devam eden işten çıkarılan işçi sayısı 47'ye ulaştı.İddiaya göre işveren işçilerden e-devlet şifrelerini isteyerek baskı da uyguladı.

BUGÜN DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR

Daha suç duyurusunda bulunduklarını ve işçilerin yasal haklarını kullandıklarını belirten Nakliyat-İş sendikası ise bu durum karşısında direnişe başlıyoruz mesajı verdi.Bugün DİSK genel başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu bugün Kırşehir'de Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz'ın da katılacağı toplantıda Petlas yetkilileriyle bir araya gelecek.Toplantıdan uzlaşma çıkmadığı takdirde sendikaya üye olan işçiler grev kararı alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.