Petlas İşçi Çıkarmaya Devam Ediyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2019 - 22:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Petlas İşçi Çıkarmaya Devam Ediyor

Sendika üyesi oldukları gerekçesiyle Petlas tarafından işten çıkarılan işçi sayısı 67'ye yükseldi.İşçilere sözleşmelerinin feshedildiği bilgisi sms ile gönderildi. DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikasına üye olan 200'ün üzerinde nakliyat işçisinden 47'si sendika üyeliğinden istifa etmedikleri gerekçesiyle işten çıkarılmışlardı.Nakliyat-İş sendikası işçilerin odaya kapatılarak baskı yapıldığını hatta e-devlet şifrelerinin zorla istendiğini iddia etmişti.Nakliyat İş sendikası ise işten çıkarılan işçiler ile birlikte direniş başlatmıştı. İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDİYOR Herkes işçilerin tekrar işe dönmesini beklerken Petlas işçi çıkarmaya devam ediyor.20 işçiye daha işten çıkarıldıkları sms yoluyla bildirildi.Kendilerine resmi yollardan fesih tebliği göndermeyen Petlas'a giden işçilerin giriş kartları da çalışmayınca işten çıkarılmanın şokunu yaşadılar. ''SENDİKALAŞMA ANAYASAL BİR HAKTIR'' Disk'e bağlı Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Anıt Meydanda yaptığı açıklama öncesi Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu ile arabuluculuk yapmak için görüştü. Ardından alanda açıklama yapan Küçükosmanoğlu, işçilerin daha insancıl ücret için hak mücadelesi başlattığını ifade ederek, "İşçiler, anayasanın verdiği sendikalaşma hakkını kullanarak sendikamıza üye oldular. Türkiye'de mevcut yasa ve anayasaya göre sendikalaşma hakkı güvence altına alınmıştır" diye konuştu. Petlas'ın milli bir değer olduğunu ifade eden Küçükosmanoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sendikamız, anayasa çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Petlas'ın Kırşehir için önemini ve ekonomik değerini biliyoruz. Bunu bilerek bu sorumlulukta davranıyoruz. Bu sorumlulukta davranmayan Petlas işverenidir. Bu arkadaşlarımız iş yerlerinde çalışmak istiyorlar. Alın teri döküp bunun da karşılığını almak istiyorlar. Sendika ve işçi düşmanlığına son vermeye kendilerini anayasanın üzerinde gören anlayışı terk etmeye ve atılan işçileri geri almaya ve anayasal haklarına saygı göstermeye davet ediyorum. Kırşehir'de ki halk örgütlerini ve odaları da işçilerin hak mücadelesine davet ediyorum."

Sendika üyesi oldukları gerekçesiyle Petlas tarafından işten çıkarılan işçi sayısı 67'ye yükseldi.İşçilere sözleşmelerinin feshedildiği bilgisi sms ile gönderildi.

DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikasına üye olan 200'ün üzerinde nakliyat işçisinden 47'si sendika üyeliğinden istifa etmedikleri gerekçesiyle işten çıkarılmışlardı.Nakliyat-İş sendikası işçilerin odaya kapatılarak baskı yapıldığını hatta e-devlet şifrelerinin zorla istendiğini iddia etmişti.Nakliyat İş sendikası ise işten çıkarılan işçiler ile birlikte direniş başlatmıştı.

İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDİYOR

Herkes işçilerin tekrar işe dönmesini beklerken Petlas işçi çıkarmaya devam ediyor.20 işçiye daha işten çıkarıldıkları sms yoluyla bildirildi.Kendilerine resmi yollardan fesih tebliği göndermeyen Petlas'a giden işçilerin giriş kartları da çalışmayınca işten çıkarılmanın şokunu yaşadılar.

''SENDİKALAŞMA ANAYASAL BİR HAKTIR''

Disk'e bağlı Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Anıt Meydanda yaptığı açıklama öncesi Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu ile arabuluculuk yapmak için görüştü. Ardından alanda açıklama yapan Küçükosmanoğlu, işçilerin daha insancıl ücret için hak mücadelesi başlattığını ifade ederek, "İşçiler, anayasanın verdiği sendikalaşma hakkını kullanarak sendikamıza üye oldular. Türkiye'de mevcut yasa ve anayasaya göre sendikalaşma hakkı güvence altına alınmıştır" diye konuştu.

Petlas'ın milli bir değer olduğunu ifade eden Küçükosmanoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sendikamız, anayasa çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Petlas'ın Kırşehir için önemini ve ekonomik değerini biliyoruz. Bunu bilerek bu sorumlulukta davranıyoruz. Bu sorumlulukta davranmayan Petlas işverenidir. Bu arkadaşlarımız iş yerlerinde çalışmak istiyorlar. Alın teri döküp bunun da karşılığını almak istiyorlar. Sendika ve işçi düşmanlığına son vermeye kendilerini anayasanın üzerinde gören anlayışı terk etmeye ve atılan işçileri geri almaya ve anayasal haklarına saygı göstermeye davet ediyorum. Kırşehir'de ki halk örgütlerini ve odaları da işçilerin hak mücadelesine davet ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.