Petlas İle İlgili Tüm Gerçekler

EKONOMİ 19.07.2024 - 16:37, Güncelleme: 19.07.2024 - 16:24
 

Petlas İle İlgili Tüm Gerçekler

Petlas, 670 milyon dolarlık yeni bir fabrika için çalışmalarını başlatmıştı.Kırşehir Belediyesi ise yatırımı ve fabrikaya ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 20 milyon TL'lik yol yapım çalışmaları gerçekleştiriyordu ancak Petlas ekonomik nedenlerle yatırımı durdurduğunu açıkladı.

Kırşehir'in en büyük özel sektör yatırımı olan Petlas, daha önce büyüme kararı almış ve fabrikanın hemen üzerinde kendisine ait 550 dönümlük alanda yeni bir fabrika kurma kararı almıştı.Yaklaşık 670 Milyon Dolarlık yatırımla birlikte 2 bin kişi daha istihdam edilecek ve Kırşehir ekonomisi önemli bir kazanım elde etmiş olacaktı. Yatırım için alt ve üst yapı çalışmaları yapılması gerekiyordu.Kırşehir Belediyesi yatırımın önünü açmak ve kolaylaştırmak için yeni fabrika binasına geçiş için yeni bir yol yapımına başladı.20 Milyon TL tutarındaki yol yapımı kapsamında alt yapı çalışmaları tamamlandı ve üst yapı çalışmalarına geçildi.Petlas ise yeni fabrika yapımı için çalışmalarını sürdürüyordu ancak yatırımdan kötü bir haber geldi. Petlas Yönetim kurulu tarafından yeni fabrika yatırmının durdurulması kararlaştırıldı.Herkes kararın nedenlerini araştırmaya başladı.Petlas yönetimi bu konuyla ilgili henüz sessiz ancak alınan bilgiye göre kararın arkasında; ekonomik nedenler ve daha önce Maliye Bakanlığı tarafından fabrika binasının yanında bulunan 560 dönümlük sanayi arazisinin satışa çıkarılmasının etkili olduğu belirtiliyor. Petlas'ın yatırımın durdurulması kararının ardından çok sayıda işçiyi çıkarması, ekonomik nedenlerin etkili olduğu savını güçlendiriyor. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun söz konusu karara oldukça üzüldüğü ancak söz konusu kararın geçici olduğunu düşünerek yol yapım çalışmalarına devam edilmesi kararı aldığı öğrenildi. Petlas yeni yatırım için durdurma kararı alsa da Kırşehir Belediyesi fabrikaya ulaşımı sağlayacak yol yapım çalışmasını aralıksız sürdürüyor.Ayrıca Başkan Ekicioğlu'nun yatırımın gerçekleşmesi noktasında Petlas yönetimine telkinde bulunduğu ve her türlü desteği vereceklerini bildirdiği de öğrenildi. YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE KIRŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BAŞLATILAN VE DEVAM EDEN YOL ÇALIŞMALARI       
Petlas, 670 milyon dolarlık yeni bir fabrika için çalışmalarını başlatmıştı.Kırşehir Belediyesi ise yatırımı ve fabrikaya ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 20 milyon TL'lik yol yapım çalışmaları gerçekleştiriyordu ancak Petlas ekonomik nedenlerle yatırımı durdurduğunu açıkladı.

Kırşehir'in en büyük özel sektör yatırımı olan Petlas, daha önce büyüme kararı almış ve fabrikanın hemen üzerinde kendisine ait 550 dönümlük alanda yeni bir fabrika kurma kararı almıştı.Yaklaşık 670 Milyon Dolarlık yatırımla birlikte 2 bin kişi daha istihdam edilecek ve Kırşehir ekonomisi önemli bir kazanım elde etmiş olacaktı.

Yatırım için alt ve üst yapı çalışmaları yapılması gerekiyordu.Kırşehir Belediyesi yatırımın önünü açmak ve kolaylaştırmak için yeni fabrika binasına geçiş için yeni bir yol yapımına başladı.20 Milyon TL tutarındaki yol yapımı kapsamında alt yapı çalışmaları tamamlandı ve üst yapı çalışmalarına geçildi. Petlas ise yeni fabrika yapımı için çalışmalarını sürdürüyordu ancak yatırımdan kötü bir haber geldi.

Petlas Yönetim kurulu tarafından yeni fabrika yatırmının durdurulması kararlaştırıldı.Herkes kararın nedenlerini araştırmaya başladı. Petlas yönetimi bu konuyla ilgili henüz sessiz ancak alınan bilgiye göre kararın arkasında; ekonomik nedenler ve daha önce Maliye Bakanlığı tarafından fabrika binasının yanında bulunan 560 dönümlük sanayi arazisinin satışa çıkarılmasının etkili olduğu belirtiliyor.

Petlas'ın yatırımın durdurulması kararının ardından çok sayıda işçiyi çıkarması, ekonomik nedenlerin etkili olduğu savını güçlendiriyor.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun söz konusu karara oldukça üzüldüğü ancak söz konusu kararın geçici olduğunu düşünerek yol yapım çalışmalarına devam edilmesi kararı aldığı öğrenildi.

Petlas yeni yatırım için durdurma kararı alsa da Kırşehir Belediyesi fabrikaya ulaşımı sağlayacak yol yapım çalışmasını aralıksız sürdürüyor.Ayrıca Başkan Ekicioğlu'nun yatırımın gerçekleşmesi noktasında Petlas yönetimine telkinde bulunduğu ve her türlü desteği vereceklerini bildirdiği de öğrenildi.

YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE KIRŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BAŞLATILAN VE DEVAM EDEN YOL ÇALIŞMALARI 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ay Yıldız Tim
(20.07.2024 12:57 - #8897)
Bu yatırıma engel olan, önüne set çeken zihniyet tüm Kırşehirli hemşerilerimizin malumu... Eğer belediye akepe zihniyetinin elinde olsaydı, bu yatırıma yine engel olunur muydu?.. İşin tuhaf yanı ise, ana muhalefet partisi liderciğinin, akepe zihniyeti ile hala normalleşme ve yumuşama görüşmleri yapmak için can atması... Velhasılı, hülâsa, Chp yönetimi bu zihniyetin elinden kurtarılıp yeniden Atatürkçü çizgiye çekilmeden, Türkiye Cumhuriyeti 'nin akepe zihniyetinden kurtulması mümkün değildir.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.