Petlas, Fabrikayı Büyütmeye Hazırlanıyor

EKONOMİ 21.11.2022 - 22:34, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Petlas, Fabrikayı Büyütmeye Hazırlanıyor

Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında bulunan ve her geçen yıl üst sıralara yükselen Petlas, gözünü daha yükseğe dikti.2022 yılı içerisinde önemli ihracat rakamlarına ulaşan firma, mevcut üretimine eş değer yeni bir yatırım için kolları sıvadı.

Kırşehir'in lider üretici firması Petlas, son yıllarda yaptığı yatırımlarla Türkiye'nin ilk 100 firması arasına girmeyi başarmıştı.2021 yılında 73. sıraya yükselen Petlas, Türkiye'nin en büyük 20 üretici firmasından birisi olmak için çalışmalara başladı.Son yıllarda ihracat rakamlarında rekor üzerine rekor kıran Petlas, döviz endeksli kazanımlarını yatırım alanında değerlendirmek istiyor.   YENİ ÜRETİM TESİSİ İNŞA EDİLMESİ PLANLANIYOR Kırşehir-Kayseri Karayolu üzerinde bulunan ve 5 bin kişinin istihdam edildiği fabrika binasının hemen arkasında bulunan arazi üzerinde yeni bir üretim tesisi inşa edilmesi planlanıyor.Kırşehir'de faaliyet gösteren Petlas, 160 milyon doların üzerinde yatırım yaparak "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" sıralamasında daha da yükselmeyi amaçlıyor.Yeni üretim tesisi faaliyete girmesiyle birlikte binlerce kişiye istihdam sağlanacak.     2022 YILINDA CİRO HEDEFİ 12 MİLYAR TL Petlas Genel Müdürü Hakan Yanlız 2005 ylından bugüne kadar AKO grup tarafından 650 milyon dolarlık yatırım yapıldığını vurgulayarak, bu yatırımların içerisinde Ar-ge yatırımlarının da bulunduğunu dile getirdi.2020 yılında 2,9 Milyar TL, 2021 yılında ise 5,2 Milyar TL'lik ciro elde ettiklerini belirten Yanlız, 2022 yılında ise bu rakamın 12 Milyar TL olarak gerçekleşeceğini açıkladı.    
Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında bulunan ve her geçen yıl üst sıralara yükselen Petlas, gözünü daha yükseğe dikti.2022 yılı içerisinde önemli ihracat rakamlarına ulaşan firma, mevcut üretimine eş değer yeni bir yatırım için kolları sıvadı.

Kırşehir'in lider üretici firması Petlas, son yıllarda yaptığı yatırımlarla Türkiye'nin ilk 100 firması arasına girmeyi başarmıştı.2021 yılında 73. sıraya yükselen Petlas, Türkiye'nin en büyük 20 üretici firmasından birisi olmak için çalışmalara başladı.Son yıllarda ihracat rakamlarında rekor üzerine rekor kıran Petlas, döviz endeksli kazanımlarını yatırım alanında değerlendirmek istiyor.

 

YENİ ÜRETİM TESİSİ İNŞA EDİLMESİ PLANLANIYOR

Kırşehir-Kayseri Karayolu üzerinde bulunan ve 5 bin kişinin istihdam edildiği fabrika binasının hemen arkasında bulunan arazi üzerinde yeni bir üretim tesisi inşa edilmesi planlanıyor.Kırşehir'de faaliyet gösteren Petlas, 160 milyon doların üzerinde yatırım yaparak "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" sıralamasında daha da yükselmeyi amaçlıyor.Yeni üretim tesisi faaliyete girmesiyle birlikte binlerce kişiye istihdam sağlanacak.

 

 

2022 YILINDA CİRO HEDEFİ 12 MİLYAR TL

Petlas Genel Müdürü Hakan Yanlız 2005 ylından bugüne kadar AKO grup tarafından 650 milyon dolarlık yatırım yapıldığını vurgulayarak, bu yatırımların içerisinde Ar-ge yatırımlarının da bulunduğunu dile getirdi.2020 yılında 2,9 Milyar TL, 2021 yılında ise 5,2 Milyar TL'lik ciro elde ettiklerini belirten Yanlız, 2022 yılında ise bu rakamın 12 Milyar TL olarak gerçekleşeceğini açıkladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.