Petlas Çalışanları Greve Gidiyor !

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.05.2016 - 20:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Petlas Çalışanları Greve Gidiyor !

Kırşehir'de Petlas Lastik Fabrikasında çalışan bir grup işçi, geçen hafta iş kazasında ölen işçi arkadaşını anmak ve toplu sözleşmeler için açıklama yapmak istedi.   İddiaya göre otobüsler fabrika önünden boş hareket edince, servis kullanmayan işçiler karayolu üzerinde yürüdü. Polisin fabrika yönetimi ile yaptığı arabuluculuk sonrası işçiler servis araçlarına bindirilerek evlerine gönderildi.Alınan bilgiye göre sabah, 08.00-16.00 vardiyasında olan lastik fabrikası işçileri, geçtiğimiz hafta iş kazası sonrası hayatını kaybeden Adem Karahan için anma ve toplu sözleşme süreci ile ilgili bilgilendirme yapmak istedi. Fabrika önünde toplanan işçiler açıklama yaparken, iddiaya göre, işçi servisleri boş olarak fabrikadan şehir merkezine gitti. Servis araçlarının boş olarak merkeze gitmesine sinirlenen işçiler, fabrika güzergahından şehir merkezine yürüyüşe geçti. Kırşehir-Ortaköy yol kavşağı üzerinde polis tarafından durdurulan işçiler, yapılan arabuluculuk sonrası fabrika yönetiminden istenilen servis araçlarıyla evlerine kontrollü olarak gönderildi. Fabrikada yaşanan durum sonrası açıklamada bulunan Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, toplu sözleşme ile ilgili açıklama yaptıklarını fabrika servis araçlarının hareket edince yürümek zorunda kaldıklarını söyledi.   LASTİK FABRİKASI İŞÇİLERİ GREVE GİDECEK Görüşmelerin tıkandığını anlatan ve fabrika işçilerinin greve gideceğini söyleyen Sefer, “Grev kararı aldık. 22 Haziran'da greve gideceğiz. Ama bu arada işveren ile görüşme talebi de var. Bizler de o duyarlılığı gösteriyoruz. Görüşme ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz. Bunu izah edelim diye alana çıktık. Görüşmeye geçen haftaki iş kazası sonrası ara verdiğimizi beyan ettik. Görüşmeler devam edecek şeklinde kısa açıklama yaptık. Açıklama sonrası işçileri yolun kenarındaki geniş yerde otobüslere bindirecektik. Otobüsler gönderilince orada kaldık yürümek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.
Kırşehir'de Petlas Lastik Fabrikasında çalışan bir grup işçi, geçen hafta iş kazasında ölen işçi arkadaşını anmak ve toplu sözleşmeler için açıklama yapmak istedi.

  İddiaya göre otobüsler fabrika önünden boş hareket edince, servis kullanmayan işçiler karayolu üzerinde yürüdü. Polisin fabrika yönetimi ile yaptığı arabuluculuk sonrası işçiler servis araçlarına bindirilerek evlerine gönderildi.Alınan bilgiye göre sabah, 08.00-16.00 vardiyasında olan lastik fabrikası işçileri, geçtiğimiz hafta iş kazası sonrası hayatını kaybeden Adem Karahan için anma ve toplu sözleşme süreci ile ilgili bilgilendirme yapmak istedi. Fabrika önünde toplanan işçiler açıklama yaparken, iddiaya göre, işçi servisleri boş olarak fabrikadan şehir merkezine gitti.

Servis araçlarının boş olarak merkeze gitmesine sinirlenen işçiler, fabrika güzergahından şehir merkezine yürüyüşe geçti. Kırşehir-Ortaköy yol kavşağı üzerinde polis tarafından durdurulan işçiler, yapılan arabuluculuk sonrası fabrika yönetiminden istenilen servis araçlarıyla evlerine kontrollü olarak gönderildi.

Fabrikada yaşanan durum sonrası açıklamada bulunan Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, toplu sözleşme ile ilgili açıklama yaptıklarını fabrika servis araçlarının hareket edince yürümek zorunda kaldıklarını söyledi.   LASTİK FABRİKASI İŞÇİLERİ GREVE GİDECEK Görüşmelerin tıkandığını anlatan ve fabrika işçilerinin greve gideceğini söyleyen Sefer, “Grev kararı aldık. 22 Haziran'da greve gideceğiz. Ama bu arada işveren ile görüşme talebi de var. Bizler de o duyarlılığı gösteriyoruz. Görüşme ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz. Bunu izah edelim diye alana çıktık. Görüşmeye geçen haftaki iş kazası sonrası ara verdiğimizi beyan ettik. Görüşmeler devam edecek şeklinde kısa açıklama yaptık. Açıklama sonrası işçileri yolun kenarındaki geniş yerde otobüslere bindirecektik. Otobüsler gönderilince orada kaldık yürümek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.