Pençe-Kilit Operasyonunda 5 Askerimiz Şehit Oldu

GÜNDEM 24.05.2022 - 16:34, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Pençe-Kilit Operasyonunda 5 Askerimiz Şehit Oldu

Irak'ın Kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonunda 5 askerimiz şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre Meluni Dağı kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada Teğmen Abdulkadir Güler, Uzman Çavuş Onur Doğan, Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya,Uzman Çavuş Bican Kapılay ve Sözleşmeli Er Celal Tekedereli şehit oldu.   Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ,'' Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz'' denildi.   BAKAN AKAR VE KOMUTA KADEMESİ SINIR HATTINDA Pençe Kilit operasyonunda teröristlerin hain saldırısında üç askerin şehit olmasının ardından bölgedeki karadan ve havadan operasyonların devam ettiği öğrenildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gitti.   MAĞARADA SIKIŞTIRDILAR Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yoğun yağış ve sis ile yer yer kum fırtınasına rağmen devam eden operasyonlar sırasında komandolar bir grup teröristi bir mağarada sıkıştırdı. Mağara çevresinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.   7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ MSB'den yapılan son açıklamada ise "Kahraman Komandolarımız teröristleri cezasız bırakmadı, bırakmayacak! Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olan 7 PKK/YPG'li terörist Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi." denildi. Piyade Teğmen Abdülkadir Güler (Antalya) Uzman Çavuş Onur Doğan (Ankara) Uzman Çavuş Bican Kapılay (Hatay) Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya (Kütahya) Sözleşmeli Er Celal Tekedereli ( Malatya)  
Irak'ın Kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonunda 5 askerimiz şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre Meluni Dağı kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada Teğmen Abdulkadir Güler, Uzman Çavuş Onur Doğan, Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya,Uzman Çavuş Bican Kapılay ve Sözleşmeli Er Celal Tekedereli şehit oldu.

 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ,'' Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz'' denildi.

 

BAKAN AKAR VE KOMUTA KADEMESİ SINIR HATTINDA

Pençe Kilit operasyonunda teröristlerin hain saldırısında üç askerin şehit olmasının ardından bölgedeki karadan ve havadan operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gitti.

 

MAĞARADA SIKIŞTIRDILAR

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yoğun yağış ve sis ile yer yer kum fırtınasına rağmen devam eden operasyonlar sırasında komandolar bir grup teröristi bir mağarada sıkıştırdı. Mağara çevresinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.

 

7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MSB'den yapılan son açıklamada ise "Kahraman Komandolarımız teröristleri cezasız bırakmadı, bırakmayacak! Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olan 7 PKK/YPG'li terörist Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi." denildi.

Piyade Teğmen Abdülkadir Güler (Antalya)

Uzman Çavuş Onur Doğan (Ankara)

Uzman Çavuş Bican Kapılay (Hatay)

Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya (Kütahya)

Sözleşmeli Er Celal Tekedereli ( Malatya)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.