PARKTA YATAN SIĞINMACI ÇOCUKLARA BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2016 - 23:01, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

PARKTA YATAN SIĞINMACI ÇOCUKLARA BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

İnsan kaçakçılarından kaçtıkları öğrenilen 2 sığınmacı çocuğa, Kırşehir Belediyesi ekipleri sahip çıktı. Ahi Külliyesi alanında yağmurun altında beklemekte olan 2 çocuğu görerek yanlarına giden güvenlik görevlisinin duyarlı davranışı sığınmacı çocukların hayatını kurtardı. Güvenlik görevlisinin yönlendirmesi sonrası Kırşehir Belediyesi AK Masa birimine giden sığınmacılar, Belediye Tesislerinde misafir edildi. Polis tarafından GBT’leri kontrol edilen ve Kırşehir’e İran ve Özbekistan’dan geldikleri öğrenilen Ali Ö ve Emin N’ye Belediye Zabıta ekipleri sahip çıktı. Zabıta ekipleri tarafından yemeğe götürülen İran ve Özbek uyruklu çocukların Türkiye’ye Doğu Beyazıt’tan giriş yaptığı tespit edilirken, insan tacirlerinden kaçtıkları ileri sürüldü. Barınacak yer istediklerini ifade eden Ali Ö ve Emin N, “Hayatımızı insan tacirlerinden kurtardık. Sadece barınacak bir yer ve yiyecek istiyoruz” dediler. Belediye ekiplerinin kontrol altında tuttuğu İran ve Özbek uyruklu, Ali Ö, Emin N. ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
İnsan kaçakçılarından kaçtıkları öğrenilen 2 sığınmacı çocuğa, Kırşehir Belediyesi ekipleri sahip çıktı.

Ahi Külliyesi alanında yağmurun altında beklemekte olan 2 çocuğu görerek yanlarına giden güvenlik görevlisinin duyarlı davranışı sığınmacı çocukların hayatını kurtardı. Güvenlik görevlisinin yönlendirmesi sonrası Kırşehir Belediyesi AK Masa birimine giden sığınmacılar, Belediye Tesislerinde misafir edildi. Polis tarafından GBT’leri kontrol edilen ve Kırşehir’e İran ve Özbekistan’dan geldikleri öğrenilen Ali Ö ve Emin N’ye Belediye Zabıta ekipleri sahip çıktı. Zabıta ekipleri tarafından yemeğe götürülen İran ve Özbek uyruklu çocukların Türkiye’ye Doğu Beyazıt’tan giriş yaptığı tespit edilirken, insan tacirlerinden kaçtıkları ileri sürüldü. Barınacak yer istediklerini ifade eden Ali Ö ve Emin N, “Hayatımızı insan tacirlerinden kurtardık. Sadece barınacak bir yer ve yiyecek istiyoruz” dediler. Belediye ekiplerinin kontrol altında tuttuğu İran ve Özbek uyruklu, Ali Ö, Emin N. ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.