Paralarını alamayan işçilerden yardım çağrısı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2016 - 15:28, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Paralarını alamayan işçilerden yardım çağrısı

Ahi Evran Üniversitesinin ihale ettiği ek bina yapım işlerinde çalışan işçiler, paralarını alamadığı gerekçesi ile sivil toplum kuruluşlarına yardım çağrısında bulundu. BİMER’e de şikayette bulunan işçiler, parasız kaldıklarını ve alamadıkları paraları için mücadele başlattıklarını söyledi. Görevlerine son verilmek istendiğini anlatan ve 4-5 bin lira alacaklarını olduğunu ifade eden işçiler, “Bizler ekmek parası için geldik. Hakkımız olan para dışında para istemiyoruz. Bizlere hak olan bedelimizin altında ödeme yapıldı. Bizim günlük yevmiye ücretimiz belli Rektör bey’de yüklenici firma ile görüştüğünü söylüyor. Bizlerde toplumun her kesimine ulaşarak hakkımız olan parayı istemekteyiz. ”dediler. Alacakları ile muhatap bulamadıklarını anlatan işçiler, “Aylardır Kırşehir’de gece gündüz demeden çalışıyoruz. Pazar tatilimiz dahi yok. Bizim alacaklarımızı ödemeyerek önümüzü kesmek istemekteler. Devletimizin yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Çocuklarımızın da rızkını kimselere yedirmeyeceğiz. Firma yetkilileri işçileri olduğumuz halde bizleri tanımıyor. Sigortamız asgari ücret olarak gösterilmiş ve ödemelerde bu yönde yapılıyor deniyor. Paramızı almadan gidersek çocuklarımızın rızkını kimler verecek. ”diye konuştu. Ahi Evran Üniversitesinin ihale ettiği inşaat işinde çalışan işçi sayısı ise 26 kişiden 17 kişiye düştü.
Ahi Evran Üniversitesinin ihale ettiği ek bina yapım işlerinde çalışan işçiler, paralarını alamadığı gerekçesi ile sivil toplum kuruluşlarına yardım çağrısında bulundu.

BİMER’e de şikayette bulunan işçiler, parasız kaldıklarını ve alamadıkları paraları için mücadele başlattıklarını söyledi. Görevlerine son verilmek istendiğini anlatan ve 4-5 bin lira alacaklarını olduğunu ifade eden işçiler, “Bizler ekmek parası için geldik. Hakkımız olan para dışında para istemiyoruz. Bizlere hak olan bedelimizin altında ödeme yapıldı. Bizim günlük yevmiye ücretimiz belli Rektör bey’de yüklenici firma ile görüştüğünü söylüyor. Bizlerde toplumun her kesimine ulaşarak hakkımız olan parayı istemekteyiz. ”dediler. Alacakları ile muhatap bulamadıklarını anlatan işçiler, “Aylardır Kırşehir’de gece gündüz demeden çalışıyoruz. Pazar tatilimiz dahi yok. Bizim alacaklarımızı ödemeyerek önümüzü kesmek istemekteler. Devletimizin yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Çocuklarımızın da rızkını kimselere yedirmeyeceğiz. Firma yetkilileri işçileri olduğumuz halde bizleri tanımıyor. Sigortamız asgari ücret olarak gösterilmiş ve ödemelerde bu yönde yapılıyor deniyor. Paramızı almadan gidersek çocuklarımızın rızkını kimler verecek. ”diye konuştu. Ahi Evran Üniversitesinin ihale ettiği inşaat işinde çalışan işçi sayısı ise 26 kişiden 17 kişiye düştü.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.