Papaz Gitti İhale Vatandaşa Kaldı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.10.2018 - 18:28, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Papaz Gitti İhale Vatandaşa Kaldı

Türkiye ile Amerika arasındaki ekonomik savaşın nedeni olarak gösterilen Papaz Brunson ile ilgili mahkeme kararı Amerika'nın istediği şekilde sonuçlandı ve serbest bırakıldı. Brunson'un hapiste ve evinde tutulduğu dönemde Amerika'nın müdahaleleri sonrasında yükselen dolar , kar satışlarıyla birlikte yükselse de önümüzdeki günlerde dolar da sert düşüşler bekleniyor. Doların yükselişini frenlemek isteyen merkez bankası ardı ardına faiz artırımına giderken... Artan faizler ile birlikte enflasyonda tırmanışa geçmişti. Neredeyse tüm ürün ve hizmetlerde fahiş ölçüde fiyat artışı yaşanırken bir taraftan da doların artışına bağlı olarak benzin ve doğalgaza da ardı ardına zamlar gelmeye başlandı. Amerika'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırılarına vatandaşın cevabı ise ilginç oldu. Bir taraftan artan döviz nedeniyle çok sayıda vatandaş döviz bürolarına akın ederken diğer taraftan Amerikan Mallarına ve dolar'a yönelik bir dizi eylem yapıldı. Birçok vatandaş Amerika'ya tepki göstermek amacıyla parası ödendiği için artık milli servet olan İphone'larını kırdı. Bazı vatandaşlar ise dolar yakarak bu eyleme orta oldu. Türk Halkının TL'si ve alım gücü günden güne erirken Amerika bunu seyretti. Artan krediler neticesinde yatırımlar durdu ve devlet tasarruf tedbirlerine başvurdu. Açıklanan tasarruf tedbirleri neticesinde 2021 yılına kadar zorunlu durumlar dışında tüm devlet projeleri durduruldu. Ve yine aylar sonra 12 Ekim 2018 Cuma günü Papaz Brunson'un davası geldi çattı. Savcı mütealasında Brunson'un örgüt üyeliğini gerekçe göstererek ev hapsinin kaldırılmasını ve 10 yıl hapis ile cezalandırılmasını istedi. Tanıklar ise bir önceki ifadelerini değiştirerek yeni ifade verdiler. Bu davaya yeni atanan hakim ise Ajan Brunson'a 3 yıl hapis cezası vererek serbest bıraktı. Bir papaz uğruna her türlü ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya kalan Türk Halkı ise dava sonucunda büyük hayal kırıklığı yaşadı. Peki Brunson  krizi nedeniyle yükselen dolar düştüğünde faizler de inecek mi ? Fırsatçılık yaparak ardı ardına yapılan zamlar iptal edilecek mi ? Parası ödendiği için Milli servet olan o telefonlar ve yakılan dolarlar geri gelecek mi ? Peki Amerika'ya ''Al Papazı ver Papazı'' denilen Amerika'daki Papaz iade edilecek mi ? Her şey bir kenara dolar yükselince birileri servetine servet kattı. Vatandaşın alım gücü azaldı.Fakir daha fakir zengin daha zengin oldu. Olayın kahramanı Papaz evine dönerken olan yine halka oldu.      
Türkiye ile Amerika arasındaki ekonomik savaşın nedeni olarak gösterilen Papaz Brunson ile ilgili mahkeme kararı Amerika'nın istediği şekilde sonuçlandı ve serbest bırakıldı. Brunson'un hapiste ve evinde tutulduğu dönemde Amerika'nın müdahaleleri sonrasında yükselen dolar , kar satışlarıyla birlikte yükselse de önümüzdeki günlerde dolar da sert düşüşler bekleniyor. Doların yükselişini frenlemek isteyen merkez bankası ardı ardına faiz artırımına giderken... Artan faizler ile birlikte enflasyonda tırmanışa geçmişti. Neredeyse tüm ürün ve hizmetlerde fahiş ölçüde fiyat artışı yaşanırken bir taraftan da doların artışına bağlı olarak benzin ve doğalgaza da ardı ardına zamlar gelmeye başlandı. Amerika'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırılarına vatandaşın cevabı ise ilginç oldu. Bir taraftan artan döviz nedeniyle çok sayıda vatandaş döviz bürolarına akın ederken diğer taraftan Amerikan Mallarına ve dolar'a yönelik bir dizi eylem yapıldı. Birçok vatandaş Amerika'ya tepki göstermek amacıyla parası ödendiği için artık milli servet olan İphone'larını kırdı.

Bazı vatandaşlar ise dolar yakarak bu eyleme orta oldu. Türk Halkının TL'si ve alım gücü günden güne erirken Amerika bunu seyretti. Artan krediler neticesinde yatırımlar durdu ve devlet tasarruf tedbirlerine başvurdu. Açıklanan tasarruf tedbirleri neticesinde 2021 yılına kadar zorunlu durumlar dışında tüm devlet projeleri durduruldu. Ve yine aylar sonra 12 Ekim 2018 Cuma günü Papaz Brunson'un davası geldi çattı. Savcı mütealasında Brunson'un örgüt üyeliğini gerekçe göstererek ev hapsinin kaldırılmasını ve 10 yıl hapis ile cezalandırılmasını istedi. Tanıklar ise bir önceki ifadelerini değiştirerek yeni ifade verdiler. Bu davaya yeni atanan hakim ise Ajan Brunson'a 3 yıl hapis cezası vererek serbest bıraktı. Bir papaz uğruna her türlü ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya kalan Türk Halkı ise dava sonucunda büyük hayal kırıklığı yaşadı. Peki Brunson  krizi nedeniyle yükselen dolar düştüğünde faizler de inecek mi ? Fırsatçılık yaparak ardı ardına yapılan zamlar iptal edilecek mi ? Parası ödendiği için Milli servet olan o telefonlar ve yakılan dolarlar geri gelecek mi ? Peki Amerika'ya ''Al Papazı ver Papazı'' denilen Amerika'daki Papaz iade edilecek mi ? Her şey bir kenara dolar yükselince birileri servetine servet kattı. Vatandaşın alım gücü azaldı.Fakir daha fakir zengin daha zengin oldu. Olayın kahramanı Papaz evine dönerken olan yine halka oldu.      
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.