Pandemi Yoğun Bakımın Etkisinden Kurtulabilmek İçin Psikolojik Destek Alıyor

SAĞLIK 22.11.2020 - 13:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Pandemi Yoğun Bakımın Etkisinden Kurtulabilmek İçin Psikolojik Destek Alıyor

Kırşehir'de sağlık çalışanı olarak görev yaptığı sırada Kovid-19'a yakalanan 38 yaşındaki tıbbi sekreter yoğun bir aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu.Yoğun bakımda geçirdiği günlerin etkisinden kurtulabilmek için psikolojik destek alan Gevrek , '' aldığımız nefesin kıymetini bilelim''

Nöroloji servisinde çalıştığı sırada koronavirüs semptomları gösterince test yaptıran ve testi pozitif çıkan evli ve 2 çocuk babası Mustafa Gevrek babasına ait boş bir evde kendisini izole ederek tedavi sürecine başladı.Bir kaç gün sonra nefez almakta zorlanan ve durumu gittikçe kötüleşen Gevrek hastaneye kaldırıldı.Yaşam destek cihazına bağlanan gevrek 10 gün yoğun bakımda kaldı.Daha sonra normal servise alınan Gevrek 1 ay süren tedavi sürecinin ardından iyileşerek evine döndü. ''SİGARA İÇMİYORUM SÜREKLİ SPOR YAPIYORUM''   sigara içmeyen, sürekli spor yapan ve kendisine iyi bakan bir kişi olmasına rağmen Kovid-19'a yakalandığını söyleyen Gevrek , '' Biri 8 aylık iki çocuğum ve eşimden ayrı kalarak tedavi sürecine başladım.Özellikle pandemi yoğun baım servisinde yaşadıklarımı ömrüm boyunca unutmayacağım.Zaten o yaşadıklarımın etkisinden kurtulmak için de psikolojik destek görüyorum'' dedi.     ''ENTÜBE HASTALARI GÖRÜNCE PSİKOLOJİM BOZULDU''     Doktorların ve sağlık çalışanlarının yardımıyla adeta ölümden döndüğünü aktaran Gevrek, "Yoğun bakımda yanımda yatan 50-60 yaşlarında 2 amca vardı. İkisi de entübeydi. Son evredeydiler. Makineye bağlıydılar. Onlardan çok etkilendim 'ben de böyle olur muyum' diye. Entübe hastaları görünce psikolojim bozuldu. İnsanın aklına çok şeyler geliyor. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra bir süre psikolojik tedavi aldım. Hala psikolojik destek alıyorum." ifadelerini kullandı.     ''GÜNEŞİ VE AĞAÇLARI GÖRDÜĞÜMDE HALİME ŞÜKRETTİM''     Gevrek, yaklaşık bir aylık süreyi hastanede geçirdiğini, iyileşmesine rağmen hala nefes sorunu yaşadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:   "Hastanedeyken aklıma ailem ve çocuklarım geldi. Biri daha 8 aylıktı. Çocuğumu tekrar görecek miyim diye hep hayal ettim. Yoğun bakımdan çıktığımda, bir ay sonra ilk defa güneşi gördüm. Hastanede kaldığım bir ay süresince hiç güneş ışığını göremedim. Ya makineye bağlıydım ya da tedavi görüyordum. Dışarı çıktığımda güneşi, ağaçları gördüğümde halimize şükrettim. Aileme ve çocuklarıma kavuşmak için çok dua ettim."   ''KİMSE BANA BULAŞMAZ DEMESİN''   Gevrek, bu hastalığın insan ve yaş ayrımı yapmadığını dile getirerek, "38 yaşındayım ve sporcu bir insanım. Haftada iki defa maç yapıyordum. İyi ki sigara kullanmamışım. Kimse 'bana bulaşmaz' demesin, en büyük örneği benim. Kimse 'bana bir şey olmaz' demesin. Maskeyi takmak, mesafeyi korumak, ellerimizi yıkamak çok zor bir şey değil." diye konuştu.   ''ALDIĞIMIZ NEFESİN KIYMETİNİ BİLELİM''   "Salgını ciddiye almayanlar yoğun bakımda yatanların halini görseler aldıkları bir nefesin ne kadar kıymetli olduğunun farkına varırlar. Nefesin ne kadar kıymetli olduğunu hastalık sürecinde daha da iyi anladım. İnsanlar yoğun bakımdakilerin hali görseler 5 kat daha fazla maske takarlardı. Aldıkları nefesin kıymetini bilsinler."  
Kırşehir'de sağlık çalışanı olarak görev yaptığı sırada Kovid-19'a yakalanan 38 yaşındaki tıbbi sekreter yoğun bir aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu.Yoğun bakımda geçirdiği günlerin etkisinden kurtulabilmek için psikolojik destek alan Gevrek , '' aldığımız nefesin kıymetini bilelim''
Nöroloji servisinde çalıştığı sırada koronavirüs semptomları gösterince test yaptıran ve testi pozitif çıkan evli ve 2 çocuk babası Mustafa Gevrek babasına ait boş bir evde kendisini izole ederek tedavi sürecine başladı.Bir kaç gün sonra nefez almakta zorlanan ve durumu gittikçe kötüleşen Gevrek hastaneye kaldırıldı.Yaşam destek cihazına bağlanan gevrek 10 gün yoğun bakımda kaldı.Daha sonra normal servise alınan Gevrek 1 ay süren tedavi sürecinin ardından iyileşerek evine döndü.

''SİGARA İÇMİYORUM SÜREKLİ SPOR YAPIYORUM''
 
sigara içmeyen, sürekli spor yapan ve kendisine iyi bakan bir kişi olmasına rağmen Kovid-19'a yakalandığını söyleyen Gevrek , '' Biri 8 aylık iki çocuğum ve eşimden ayrı kalarak tedavi sürecine başladım.Özellikle pandemi yoğun baım servisinde yaşadıklarımı ömrüm boyunca unutmayacağım.Zaten o yaşadıklarımın etkisinden kurtulmak için de psikolojik destek görüyorum'' dedi.
 
 
''ENTÜBE HASTALARI GÖRÜNCE PSİKOLOJİM BOZULDU''
 
 
Doktorların ve sağlık çalışanlarının yardımıyla adeta ölümden döndüğünü aktaran Gevrek, "Yoğun bakımda yanımda yatan 50-60 yaşlarında 2 amca vardı. İkisi de entübeydi. Son evredeydiler. Makineye bağlıydılar. Onlardan çok etkilendim 'ben de böyle olur muyum' diye. Entübe hastaları görünce psikolojim bozuldu. İnsanın aklına çok şeyler geliyor. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra bir süre psikolojik tedavi aldım. Hala psikolojik destek alıyorum." ifadelerini kullandı.
 
 
''GÜNEŞİ VE AĞAÇLARI GÖRDÜĞÜMDE HALİME ŞÜKRETTİM''
 
 
Gevrek, yaklaşık bir aylık süreyi hastanede geçirdiğini, iyileşmesine rağmen hala nefes sorunu yaşadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
"Hastanedeyken aklıma ailem ve çocuklarım geldi. Biri daha 8 aylıktı. Çocuğumu tekrar görecek miyim diye hep hayal ettim. Yoğun bakımdan çıktığımda, bir ay sonra ilk defa güneşi gördüm. Hastanede kaldığım bir ay süresince hiç güneş ışığını göremedim. Ya makineye bağlıydım ya da tedavi görüyordum. Dışarı çıktığımda güneşi, ağaçları gördüğümde halimize şükrettim. Aileme ve çocuklarıma kavuşmak için çok dua ettim."
 
''KİMSE BANA BULAŞMAZ DEMESİN''
 
Gevrek, bu hastalığın insan ve yaş ayrımı yapmadığını dile getirerek, "38 yaşındayım ve sporcu bir insanım. Haftada iki defa maç yapıyordum. İyi ki sigara kullanmamışım. Kimse 'bana bulaşmaz' demesin, en büyük örneği benim. Kimse 'bana bir şey olmaz' demesin. Maskeyi takmak, mesafeyi korumak, ellerimizi yıkamak çok zor bir şey değil." diye konuştu.
 
''ALDIĞIMIZ NEFESİN KIYMETİNİ BİLELİM''
 
"Salgını ciddiye almayanlar yoğun bakımda yatanların halini görseler aldıkları bir nefesin ne kadar kıymetli olduğunun farkına varırlar. Nefesin ne kadar kıymetli olduğunu hastalık sürecinde daha da iyi anladım. İnsanlar yoğun bakımdakilerin hali görseler 5 kat daha fazla maske takarlardı. Aldıkları nefesin kıymetini bilsinler."
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.