Pandemi Süreci Müstakil Konutlara Olan Talebi Artırdı

EKONOMİ 09.09.2020 - 23:52, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Pandemi Süreci Müstakil Konutlara Olan Talebi Artırdı

Koronavirüs salgını ile birlikte müstakil evlere olan talep de arttı.Birçok vatandaş ya arsa alıp içine ev yapıyor ya da apartmandaki evini satarak müstakil konut almak istiyor.

Pandemi sürecinin en çok etkilediği alanlardan birisi de emlak sektörü oldu.Satışların azalması ile birlikte krizin eşiğine gelen sektör konut kredilerindeki indirimle birlikte tekrar canlansa da faizlerin tekrar yükseltilmesi ile birlikte durağan hale geldi.Salgın ile birlikte insanların konut ihtiyacındaki tercihleri de değişti.İnsanlar artık daha çok müstakil konutlara yönelmeye başladı.Hem izolasyon hem de daha rahat zaman geçirme açısından daha avantajlı olan müstakil konutlara olan talep günden güne artıyor.Birçok vatandaş ya şehir dışından arsa alıp içerisine ev yaptırıyor ya da apartmanda bulunan dairelerini satarak müstakil ev arayışı içerisine girmek istiyor. MÜSTAKİL VE SİTE TİPİ KONUTLARA TALEP ARTIYOR Kırşehir'de faaliyet sürdüren Poyraz Emlak Danışmanlık ortaklarından Devlet Alptekin Kaya , insanların müstakil yapılarla kendilerini izole etmekve bahçe işleriyle ilgilenip pandemi stresinden kalmak istediklerini belirtti.     Bu talebin fiyatları da artırdığını belirten Kaya , '' Ekolojik , çevreye duyarlı ,doğayla bütünleşen, dışa bağımlılığı az konutlar daha çok tercih edilmeye ve piyasaya sunulmaya başlandı.Bunun dışında sosyal imkanların daha fazla olduğu, bahçe ve yürüyüş alanlarını içeren sitelere de talep oldukça fazla.Artık insanlar  sermayelerinin veya kazançlarının günlük harcamalarda erimesinden endişe ederek arsaya yatırım yapıyorlar cünkü çalışan gençler de yumurtaların aynı sepete konmayacağını gördüler ve arsanın kazandıran bir yatırım olduğunu fark ettiler.Bizim gibi emlakçılar  kalifiye hizmet ve güzel işler sundukça bu trendin artarak devam edeceğinden şüphem yok.Yatırımcılara da arsa konusundaki tavsiyelerim alacakları arsayı belediye ve tapu dairesinden mutlaka teyit ettirmeleri. Ayrıca yatırım yapacakları yerin çevresel gelişim düzeyine dikkat etmeleri.Tabi herhangi bir sorun yaşadıklarında karşılarında bir muhatap bulup bulamayacakları da önemli. Yatırımlarında uzman bir emlakçıdan destek almalarının öneminin altını çizmek istedim.'' dedi.
Koronavirüs salgını ile birlikte müstakil evlere olan talep de arttı.Birçok vatandaş ya arsa alıp içine ev yapıyor ya da apartmandaki evini satarak müstakil konut almak istiyor.

Pandemi sürecinin en çok etkilediği alanlardan birisi de emlak sektörü oldu.Satışların azalması ile birlikte krizin eşiğine gelen sektör konut kredilerindeki indirimle birlikte tekrar canlansa da faizlerin tekrar yükseltilmesi ile birlikte durağan hale geldi.Salgın ile birlikte insanların konut ihtiyacındaki tercihleri de değişti.İnsanlar artık daha çok müstakil konutlara yönelmeye başladı.Hem izolasyon hem de daha rahat zaman geçirme açısından daha avantajlı olan müstakil konutlara olan talep günden güne artıyor.Birçok vatandaş ya şehir dışından arsa alıp içerisine ev yaptırıyor ya da apartmanda bulunan dairelerini satarak müstakil ev arayışı içerisine girmek istiyor.

MÜSTAKİL VE SİTE TİPİ KONUTLARA TALEP ARTIYOR

Kırşehir'de faaliyet sürdüren Poyraz Emlak Danışmanlık ortaklarından Devlet Alptekin Kaya , insanların müstakil yapılarla kendilerini izole etmekve bahçe işleriyle ilgilenip pandemi stresinden kalmak istediklerini belirtti.

 

 

Bu talebin fiyatları da artırdığını belirten Kaya , '' Ekolojik , çevreye duyarlı ,doğayla bütünleşen, dışa bağımlılığı az konutlar daha çok tercih edilmeye ve piyasaya sunulmaya başlandı.Bunun dışında sosyal imkanların daha fazla olduğu, bahçe ve yürüyüş alanlarını içeren sitelere de talep oldukça fazla.Artık insanlar  sermayelerinin veya kazançlarının günlük harcamalarda erimesinden endişe ederek arsaya yatırım yapıyorlar cünkü çalışan gençler de yumurtaların aynı sepete konmayacağını gördüler ve arsanın kazandıran bir yatırım olduğunu fark ettiler.Bizim gibi emlakçılar  kalifiye hizmet ve güzel işler sundukça bu trendin artarak devam edeceğinden şüphem yok.Yatırımcılara da arsa konusundaki tavsiyelerim alacakları arsayı belediye ve tapu dairesinden mutlaka teyit ettirmeleri. Ayrıca yatırım yapacakları yerin çevresel gelişim düzeyine dikkat etmeleri.Tabi herhangi bir sorun yaşadıklarında karşılarında bir muhatap bulup bulamayacakları da önemli. Yatırımlarında uzman bir emlakçıdan destek almalarının öneminin altını çizmek istedim.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.