Özgür Demirtaş, ''Daha da Günahkar Olduk''

EKONOMİ 19.08.2022 - 02:48, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Özgür Demirtaş, ''Daha da Günahkar Olduk''

Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kendisine 'Yüksek faizi savunuyorsun' diyenlere isyan etti. Demirtaş, yüksek faizi savunmadığını çektiği video ile açıklayarak faiz türlerini anlattı.Demirtaş, Merkez Bankasının politika faizini düşürdüğünde bireysel, şirket ve devlet kredi faiz oranlarının arttığını dile getirerek ''daha da günahkar olduk'' yorumunda bulundu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yüksek faiz hakkında çektiği videoyu YouTube hesabından yayınladı. 'Yüksek faizi savunuyorsun' diyenlere videosunda sitem eden Demirtaş, videoyu çekme amacını şöyle açıkladı: "Bizim ülkede o kadar fazla yalan yanlış haber, o kadar fazla itibar suikasti, o kadar fazla algı operasyonu, o kadar fazla olan şeyleri olmuyormuş gibi ve olmayan şeyleri oluyormuş gibi gösterme olayı var ki... Ve aynı zamanda o kadar fazla halkımızın finansal okur yazarlığı o kadar düşük ki, kandırılmaya o kadar müsaitler ki, kendime dedim ki 'Özgür üşenme kalk, bu videoyu çek. Yoruma girmeden, matematiksel gerçekleri tane tane anlat' dedim."   ''FAİZİ SEVDİĞİM FALAN YOK'' "Faizi sevdiğim falan yok" diyen isim, "Ben istemez miyim yüzde 0 faiz? Birazcık aklı olan kişi çok düşük faiz ister" diyerek kendisine 'Yüksek faizi savunuyorsun' diyenlere sitemde bulundu.   "DAHA DA GÜNAHKAR OLDUK''  Faiz türlerini de videosunda açıklayan Demirtaş, düşük faizin dinimiz tarafından günah olduğunu elbette onayladığını ancak bir değil birden fazla faiz türü olduğunu da videosunda ele aldı. Politika faizinin günümüzde indirildiğini ancak sonrasında bireysel faizlerin 18'den 26'lara yükseldiğini söyleyen isim 'Ne oldu arkadaşlar? Yani artmış, yani daha günahkarız' ifadelerini kullandı.Şirketlerin kredi faizinin 20'den 30'lara çıktığını söyleyen isim devletin borçlanma oranının da artış gösterdiğini açıkladı.   ''E HANİ NAS ? HANGİSİ DAHA GÜNAH'' Demirtaş, Merkez Bankası faizinin artırılması sonrası bireysel kredi faizinin oranına da değinerek "Yani Merkez Bankası faizini 19'dan 14'e indirince bireysel kredi faizleri artmış, şirketlerin yatırım kredi faizleri artmış, devletin TL borçlanma faizleri artmış, devletin dolarla borçlanma faizleri artmış. E hani Nas? Hangisi daha günah? Bunu daha nasıl net bir şekilde anlatabilirim?" siteminde bulundu.   İŞTE POLİTİKA FAİZİNİN DÜŞÜRÜLMESİNDEN ÖNCEKİ FAİZLERLE GÜNCEL FAİZ ORANLARI :  
Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kendisine 'Yüksek faizi savunuyorsun' diyenlere isyan etti. Demirtaş, yüksek faizi savunmadığını çektiği video ile açıklayarak faiz türlerini anlattı.Demirtaş, Merkez Bankasının politika faizini düşürdüğünde bireysel, şirket ve devlet kredi faiz oranlarının arttığını dile getirerek ''daha da günahkar olduk'' yorumunda bulundu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yüksek faiz hakkında çektiği videoyu YouTube hesabından yayınladı. 'Yüksek faizi savunuyorsun' diyenlere videosunda sitem eden Demirtaş, videoyu çekme amacını şöyle açıkladı:

"Bizim ülkede o kadar fazla yalan yanlış haber, o kadar fazla itibar suikasti, o kadar fazla algı operasyonu, o kadar fazla olan şeyleri olmuyormuş gibi ve olmayan şeyleri oluyormuş gibi gösterme olayı var ki... Ve aynı zamanda o kadar fazla halkımızın finansal okur yazarlığı o kadar düşük ki, kandırılmaya o kadar müsaitler ki, kendime dedim ki 'Özgür üşenme kalk, bu videoyu çek. Yoruma girmeden, matematiksel gerçekleri tane tane anlat' dedim."

 

''FAİZİ SEVDİĞİM FALAN YOK''

"Faizi sevdiğim falan yok" diyen isim, "Ben istemez miyim yüzde 0 faiz? Birazcık aklı olan kişi çok düşük faiz ister" diyerek kendisine 'Yüksek faizi savunuyorsun' diyenlere sitemde bulundu.

 

"DAHA DA GÜNAHKAR OLDUK'' 

Faiz türlerini de videosunda açıklayan Demirtaş, düşük faizin dinimiz tarafından günah olduğunu elbette onayladığını ancak bir değil birden fazla faiz türü olduğunu da videosunda ele aldı. Politika faizinin günümüzde indirildiğini ancak sonrasında bireysel faizlerin 18'den 26'lara yükseldiğini söyleyen isim 'Ne oldu arkadaşlar? Yani artmış, yani daha günahkarız' ifadelerini kullandı.Şirketlerin kredi faizinin 20'den 30'lara çıktığını söyleyen isim devletin borçlanma oranının da artış gösterdiğini açıkladı.

 

''E HANİ NAS ? HANGİSİ DAHA GÜNAH''

Demirtaş, Merkez Bankası faizinin artırılması sonrası bireysel kredi faizinin oranına da değinerek "Yani Merkez Bankası faizini 19'dan 14'e indirince bireysel kredi faizleri artmış, şirketlerin yatırım kredi faizleri artmış, devletin TL borçlanma faizleri artmış, devletin dolarla borçlanma faizleri artmış. E hani Nas? Hangisi daha günah? Bunu daha nasıl net bir şekilde anlatabilirim?" siteminde bulundu.

 

İŞTE POLİTİKA FAİZİNİN DÜŞÜRÜLMESİNDEN ÖNCEKİ FAİZLERLE GÜNCEL FAİZ ORANLARI :

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.