Otobüs Firmalarının Bagaj Ücreti Uygulaması Vatandaşı İsyan Ettiriyor

GÜNDEM 28.08.2022 - 13:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Otobüs Firmalarının Bagaj Ücreti Uygulaması Vatandaşı İsyan Ettiriyor

Akaryakıt fiyatları ile birlikte artan maliyetler sonucu şehirlerarası otobüs bilet fiyatları da cep yakıyor.Vatandaşlar memleketlerine gelip gitmek için fahiş bilet fiyatları öderken otobüs firmalarının yolcu eşyalarına yönelik fiyatlandırma uygulaması ise vatandaşları isyan ettiriyor.

Daha birkaç yıl önce 25 TL olan Ankara-Kırşehir hattı otobüs bilet fiyatları, artan maliyetler ve yapılan fahiş zamlar nedeniyle ortalama 150 TL'ye ulaştı.Birçok vatandaş fahiş otobüs bileti fiyatları nedeniyle memleket ziyaretlerini bile erteliyor.Vatandaşlar, önemli bir işleri olmadığı durumlarda yolculuk yapmamayı tercih ediyor.   BAGAJ ÜCRETİ UYGULAMASI İSYAN ETTİRİYOR Öte yandan bilet fiyatlarına fahiş zamlar yapan otobüs firmaları, yolcu eşyalarına da fiyat tarifesi uygulamaya başladı.Yolcunun 1 bavulu haricinde 2. bir bavul ya da çuval benzeri eşyası olması durumunda fahiş bagaj ücreti bedelleri isteniyor.   BU BİZİM EN DOĞAL HAKKIMIZ Enver Büyükturan isimli vatandaş, Ankara-Kırşehir arasında seyahat etmek için Kamil Koç firmasından 147 TL'ye otobüs bileti satın aldığını ancak yanında bulunan 2 enstrüman için kendisinden 200 TL para istendiğini belirtti.16 AAT 570 plakalı otobüs görevlisinin 200 TL'lik ücreti 150 TL'ye indirdiğini belirten Büyükturan, kameraya aldığı görüntüde, bagaj ücretinin biletten daha pahalı olduğunu ve 2 bilet aldığı takdirde daha karlı çıkacağını belirtiyor.Büyükturan ayrıca 150 TL'lik bedel karşılığında makbuz istiyor ancak muavin bunun en doğal hakları olduğunu belirterek makbuz kesmeyi reddediyor.   ''OĞLUM ÖDER DEYİNCE OTOBÜSE ALDILAR'' Geçtiğimiz günlerde gazetemize ulaşan bir vatandaş da, Kırşehir otogarından otobüse binmekte olan bir teyzeden bagaj parası istendiğini ancak teyzenin parası olmadığını söylemesine rağmen otobüs görevililerinin 100 TL'lik bagaj ücretini özellikle talep ettiğini.Teyzenin oğlum gidince öder dedikten sonra otobüse alındığı belirtmişti.    
Akaryakıt fiyatları ile birlikte artan maliyetler sonucu şehirlerarası otobüs bilet fiyatları da cep yakıyor.Vatandaşlar memleketlerine gelip gitmek için fahiş bilet fiyatları öderken otobüs firmalarının yolcu eşyalarına yönelik fiyatlandırma uygulaması ise vatandaşları isyan ettiriyor.

Daha birkaç yıl önce 25 TL olan Ankara-Kırşehir hattı otobüs bilet fiyatları, artan maliyetler ve yapılan fahiş zamlar nedeniyle ortalama 150 TL'ye ulaştı.Birçok vatandaş fahiş otobüs bileti fiyatları nedeniyle memleket ziyaretlerini bile erteliyor.Vatandaşlar, önemli bir işleri olmadığı durumlarda yolculuk yapmamayı tercih ediyor.

 

BAGAJ ÜCRETİ UYGULAMASI İSYAN ETTİRİYOR

Öte yandan bilet fiyatlarına fahiş zamlar yapan otobüs firmaları, yolcu eşyalarına da fiyat tarifesi uygulamaya başladı.Yolcunun 1 bavulu haricinde 2. bir bavul ya da çuval benzeri eşyası olması durumunda fahiş bagaj ücreti bedelleri isteniyor.

 

BU BİZİM EN DOĞAL HAKKIMIZ

Enver Büyükturan isimli vatandaş, Ankara-Kırşehir arasında seyahat etmek için Kamil Koç firmasından 147 TL'ye otobüs bileti satın aldığını ancak yanında bulunan 2 enstrüman için kendisinden 200 TL para istendiğini belirtti.16 AAT 570 plakalı otobüs görevlisinin 200 TL'lik ücreti 150 TL'ye indirdiğini belirten Büyükturan, kameraya aldığı görüntüde, bagaj ücretinin biletten daha pahalı olduğunu ve 2 bilet aldığı takdirde daha karlı çıkacağını belirtiyor.Büyükturan ayrıca 150 TL'lik bedel karşılığında makbuz istiyor ancak muavin bunun en doğal hakları olduğunu belirterek makbuz kesmeyi reddediyor.

 

''OĞLUM ÖDER DEYİNCE OTOBÜSE ALDILAR''

Geçtiğimiz günlerde gazetemize ulaşan bir vatandaş da, Kırşehir otogarından otobüse binmekte olan bir teyzeden bagaj parası istendiğini ancak teyzenin parası olmadığını söylemesine rağmen otobüs görevililerinin 100 TL'lik bagaj ücretini özellikle talep ettiğini.Teyzenin oğlum gidince öder dedikten sonra otobüse alındığı belirtmişti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.