Örümcek Adam Kırşehir'de TOKİ Konutlarına Tırmandı

YAŞAM 27.10.2022 - 18:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Örümcek Adam Kırşehir'de TOKİ Konutlarına Tırmandı

  TOKİ Bağbaşı 2. Etap konutlarındaki yağmur olukları, rüzgarın da etkisiyle montajlandıkları noktalardan çıktı.Site Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yılmaz, olukları tamir ettirmek için yaptığı araştırmada, örümcek adam olarak bu tür işleri yapan Atakan Akova'ya ulaştı ve Kırşehir'e davet etti.Akova, dağcı ekipmanıyla apartmanların oluklarını tek tek montajladı.   ''OLUKLAR BETONA DÜBELLENMEMİŞ'' Site Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda gazeteci olan Adnan Yılmaz, o anları görüntüledi.Yılmaz, site sakinlerinin şikayeti üzerine kış öncesi olukları tamir etmeye karar verdiğini ancak vincin maliyetli olması nedeniyle, dağcılık sporu ile ilgilenen ve bu mesleğe yönelen Atakan Akova'ya ulaştığını belirterek, ''TOKİ yüklenici firmalarının ne denli özensiz bir iş çıkardığını yaptığımız bu iş sonunda da kanıtlamış olduk.12 santimlik mantolama malzemesi yüzeyine kısa vidalarla montaladıkları için oluklar, rüzgarın da etkisiyle yerlerinden sökülüyor ve tamirat gerektiriyor.Bu şekilde tamiratımız hem hızlı hem de düzgün şekilde yürütülüyor'' ifadelerini kullandı.   ''10 YILDIR BU MESLEĞİ YAPIYOR'' Konuyla ilgili Adnan Yılmaz'a konuşan Atakan Akova ise '' Bu meslek çocukluktan dağcılık yaparak başladı.El yeteneği ile ahşap ve matkaba yatkınlık dolayısıyla bunu bir sektöre dönüştürdük.Sadece oluk değil aynı zamanda yamaç örtüleme, rüzgar tribün tamiri, stadyum ve baraj inşaatları gibi işlerde de çalışıyoruz.10 yıldır yapıyorum bu mesleği.İstanbul'daki 3 köprünün ışıklandırması, Çamlıca Camisi'nin dış ledleri, Yakın zamanda Fenerbahçe Stadyumu'nun dış cephe işlemlerini yaptım ve bugün de Kırşehir'deyim'' şeklinde konuştu.     HEMEN HEMEN BÜTÜN TOKİ PROJELERİNDE AYNI SORUN Adnan Yılmaz'ın TOKİ konutlarındaki eksiklikleri sorması üzerine Atakan Akova, '' Şimdiye kadar oluk ve pimaş için 8-9 şehir gezdim.Tamamı TOKİ konutlarıydı.Tamamında aynı uygulama hatası vardı.Pimaş boruların hiçbirisi betona dübellenmemiş.Betonla boru arasındaki dış cephe kaplaması üzerine sabitlenmiş.O yüzden gittiğim hemen hemen her TOKİ'de aynı problemi yaşadım.Hiçbiri ana yapıya bağlı değil ; hepsi strafora bağlı'' ifadelerini kullandı.

 

TOKİ Bağbaşı 2. Etap konutlarındaki yağmur olukları, rüzgarın da etkisiyle montajlandıkları noktalardan çıktı.Site Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yılmaz, olukları tamir ettirmek için yaptığı araştırmada, örümcek adam olarak bu tür işleri yapan Atakan Akova'ya ulaştı ve Kırşehir'e davet etti.Akova, dağcı ekipmanıyla apartmanların oluklarını tek tek montajladı.

 

''OLUKLAR BETONA DÜBELLENMEMİŞ''

Site Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda gazeteci olan Adnan Yılmaz, o anları görüntüledi.Yılmaz, site sakinlerinin şikayeti üzerine kış öncesi olukları tamir etmeye karar verdiğini ancak vincin maliyetli olması nedeniyle, dağcılık sporu ile ilgilenen ve bu mesleğe yönelen Atakan Akova'ya ulaştığını belirterek, ''TOKİ yüklenici firmalarının ne denli özensiz bir iş çıkardığını yaptığımız bu iş sonunda da kanıtlamış olduk.12 santimlik mantolama malzemesi yüzeyine kısa vidalarla montaladıkları için oluklar, rüzgarın da etkisiyle yerlerinden sökülüyor ve tamirat gerektiriyor.Bu şekilde tamiratımız hem hızlı hem de düzgün şekilde yürütülüyor'' ifadelerini kullandı.

 

''10 YILDIR BU MESLEĞİ YAPIYOR''

Konuyla ilgili Adnan Yılmaz'a konuşan Atakan Akova ise '' Bu meslek çocukluktan dağcılık yaparak başladı.El yeteneği ile ahşap ve matkaba yatkınlık dolayısıyla bunu bir sektöre dönüştürdük.Sadece oluk değil aynı zamanda yamaç örtüleme, rüzgar tribün tamiri, stadyum ve baraj inşaatları gibi işlerde de çalışıyoruz.10 yıldır yapıyorum bu mesleği.İstanbul'daki 3 köprünün ışıklandırması, Çamlıca Camisi'nin dış ledleri, Yakın zamanda Fenerbahçe Stadyumu'nun dış cephe işlemlerini yaptım ve bugün de Kırşehir'deyim'' şeklinde konuştu.

 

 

HEMEN HEMEN BÜTÜN TOKİ PROJELERİNDE AYNI SORUN

Adnan Yılmaz'ın TOKİ konutlarındaki eksiklikleri sorması üzerine Atakan Akova, '' Şimdiye kadar oluk ve pimaş için 8-9 şehir gezdim.Tamamı TOKİ konutlarıydı.Tamamında aynı uygulama hatası vardı.Pimaş boruların hiçbirisi betona dübellenmemiş.Betonla boru arasındaki dış cephe kaplaması üzerine sabitlenmiş.O yüzden gittiğim hemen hemen her TOKİ'de aynı problemi yaşadım.Hiçbiri ana yapıya bağlı değil ; hepsi strafora bağlı'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.