Kırşehir Dahil 11 İlde Gerçekleştirilen Operasyonda Ele Geçirilenler

ASAYİŞ 03.07.2020 - 14:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Dahil 11 İlde Gerçekleştirilen Operasyonda Ele Geçirilenler

Cumhuriyet Tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu olarak nitelendirilen ve aralarında Kırşehir'in de olduğu 11 ilde yapılan operasyonlarda ele geçirilen malzemeler polis tarafından sergilendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun başlattığı ve 150'den fazla özel harekatçının katıldığı operasyon çerçevesinde İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Van, Kırşehir, Aydın, Kilis ve Bursa illerinde toplam 93 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Şüphelilere ait 85 ikamet, 25 iş yeri olmak üzere toplam 110 adrese baskın düzenlenmiş, 93 şüpheliden 74’ü gözaltına alınmıştı.     İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucuya bağlı suç gelirlerine yönelik Bataklık Operasyonu’nda ele geçirilen malzemeler ve suç unsurlarının bir kısmı Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sergilendi. Operasyon kapsamında 11 ilde şu ana kadar yaklaşık 30 milyon 340 bin TL değerinde döviz, Türk lirası, altın, mücevher ziynet ve süs eşyası, 653 adet tapu, 41 adet tabanca, 50 adet bilgisayar, cep telefonları, sim kartlar, para sayma makinaları, çelik yelek, 21 adet lüks otomobil ele geçirildi. Bunlardan bir kısmı İstanbul Emniyet Müdürlüğünde, bir kısmı ise Ankara Emniyet Müdürlüğünde yapılan sergi ile kamuoyuna gösterildi.     Şüphelilerin banka hesaplarında görülen 70 milyon lira civarındaki mevduata el konuldu. Operasyon sırasında 21 milyon lira değerinde döviz, Türk Lirası, altın, mücevher ve ziynet eşyası, 281 adet tapu, 31 adet tabanca, 32 adet bilgisayar, cep telefonları, SIM kartları, para sayma makinaları ile 21 adet lüks otomobile el konuldu.İşyerlerinde ve kiralık banka kasalarında arama ve el koyma işlemlerine devam ediliyor.     Uyuşturucu baronları yakalandı   Gözaltına alınanlar arasında uyuşturucu baronları aynı zamanda örgütün elebaşları Nejat Daş, Çetin Gören ve Halil Arslantaş da bulunuyor. Gören'in Brezilya ve Hollanda'da 26 yıl kesinleşmiş hapis cezası var. Bu nedenle kırmızı bültenle aranıyordu. Gören ile Daş İstanbul'daki lüks evlerinde, Arslantaş ise Gaziantep'te yakalandı.     FETÖ'ye finansman sağlıyorlardı   Suç örgütünün Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansman sağladığı da belirlendi. Operasyonun Gaziantep ayağında gözaltına alınan Halil Aslantaş'ın ev ve şirketinde yapılan aramalarda 'F' serisi 1 dolarlık banknotlar bulundu. Ayrıca bazı şüphelilerin FETÖ davası sanığı olduğu tespit edildi.Suç örgütünün elebaşları sorgulanmak üzere Ankara'ya getirildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyon devam ediyor. 
Cumhuriyet Tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu olarak nitelendirilen ve aralarında Kırşehir'in de olduğu 11 ilde yapılan operasyonlarda ele geçirilen malzemeler polis tarafından sergilendi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun başlattığı ve 150'den fazla özel harekatçının katıldığı operasyon çerçevesinde İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Van, Kırşehir, Aydın, Kilis ve Bursa illerinde toplam 93 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Şüphelilere ait 85 ikamet, 25 iş yeri olmak üzere toplam 110 adrese baskın düzenlenmiş, 93 şüpheliden 74’ü gözaltına alınmıştı.

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucuya bağlı suç gelirlerine yönelik Bataklık Operasyonu’nda ele geçirilen malzemeler ve suç unsurlarının bir kısmı Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sergilendi.
Operasyon kapsamında 11 ilde şu ana kadar yaklaşık 30 milyon 340 bin TL değerinde döviz, Türk lirası, altın, mücevher ziynet ve süs eşyası, 653 adet tapu, 41 adet tabanca, 50 adet bilgisayar, cep telefonları, sim kartlar, para sayma makinaları, çelik yelek, 21 adet lüks otomobil ele geçirildi. Bunlardan bir kısmı İstanbul Emniyet Müdürlüğünde, bir kısmı ise Ankara Emniyet Müdürlüğünde yapılan sergi ile kamuoyuna gösterildi.

 

 

Şüphelilerin banka hesaplarında görülen 70 milyon lira civarındaki mevduata el konuldu.

Operasyon sırasında 21 milyon lira değerinde döviz, Türk Lirası, altın, mücevher ve ziynet eşyası, 281 adet tapu, 31 adet tabanca, 32 adet bilgisayar, cep telefonları, SIM kartları, para sayma makinaları ile 21 adet lüks otomobile el konuldu.İşyerlerinde ve kiralık banka kasalarında arama ve el koyma işlemlerine devam ediliyor.

 

 

Uyuşturucu baronları yakalandı

 

Gözaltına alınanlar arasında uyuşturucu baronları aynı zamanda örgütün elebaşları Nejat Daş, Çetin Gören ve Halil Arslantaş da bulunuyor. Gören'in Brezilya ve Hollanda'da 26 yıl kesinleşmiş hapis cezası var. Bu nedenle kırmızı bültenle aranıyordu. Gören ile Daş İstanbul'daki lüks evlerinde, Arslantaş ise Gaziantep'te yakalandı.

 

 

FETÖ'ye finansman sağlıyorlardı

 

Suç örgütünün Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansman sağladığı da belirlendi. Operasyonun Gaziantep ayağında gözaltına alınan Halil Aslantaş'ın ev ve şirketinde yapılan aramalarda 'F' serisi 1 dolarlık banknotlar bulundu. Ayrıca bazı şüphelilerin FETÖ davası sanığı olduğu tespit edildi.Suç örgütünün elebaşları sorgulanmak üzere Ankara'ya getirildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyon devam ediyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.