Onur Köksal'dan Kırşehir Belediyesi'ne Teklif ''Neşet Ertaş'ın Heykelini Yapmak İstiyoruz''

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2019 - 17:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Onur Köksal'dan Kırşehir Belediyesi'ne Teklif ''Neşet Ertaş'ın Heykelini Yapmak İstiyoruz''

Geçtiğimiz günlerde Sanatçı Turgut Kahraman'ın Kırşehir'e hediye ediyorum dediği Dev Atatürk Posterinin ardından bu kez MHP'nin Belediye Başkan Adayı Onur Köksal'dan Neşet Ertaş Heykeli için Kırşehir Belediyesi'ne teklif geldi. Usta Ozan Neşet Ertaş'ın aramızdan ayrılışının 7. yıl dönümünde Keçiören belediyesi ve Ankara’da bulunan KIRDER’in düzenlediği, büyük usta Neşet Ertaş'ı anma gecesi Keçiören Neşet Ertaş sanat ve gösteri merkezinde yapıldı. Geceye çok sayıda önemli isim katılırken salon izleyicilerle doldu taştı. RAHMETLİ MUHARREM ERTAŞ'IN HEYKELİNİ KIRŞEHİR'E ''SIĞDIRAMADILAR DEPOLARA ATTILAR'' Davetliler arasında bulunan MHP'den Kırşehir belediye başkan adayı Selçuk Ün. Öğretim üyesi Doç.Dr. Onur Köksal’ın konuşması geceye damga vurdu. Köksal yaptığı konuşmasında ‘’ 31 Mart seçimlerinin ardından benim Kırşehir’imle olan çalışmalarım son bulmadı. Rabbim izin verdiği müddetçe de hizmet etme gayretim son bulmayacak. Ben bir akademisyen olarak Kırşehirli olmaktan şeref duydum Kırşehirli olmak benim için bir onurdur. Çünkü bizler Ahiler diyarından, Aşıkpaşalar diyarından, Hacı Bektaş-ı Veliler diyarından, Türkmenler diyarındanız'’ derken sözlerine şöyle devam etti ; ‘Rahmetli Muharrem Ertaş’ın, bir heykeli yapılmıştı maalesef o eser Kırşehir’e sığdırılamadı depolara atıldı. Neşet Hoca ‘ayrımcılık gibi geliyor’ diyerek devlet sanatçılığını kabul etmeyecek kadar gönlü engin bir üstat idi. Böyle önemli bir değerimizi yaşatmak adına rahmetli Neşet Ertaş’ın heykelini yaptırma kararı verdik.Neşet Ertaş heykeli benim çok yakın dostum, arkadaşım, ''gardaşım'' dediğim, Türkiye’nin çok önemli ve değerli heykeltıraşlarından olan Prof. Dr. Mutluhan Taş hocam tarafından yapılacak. Bir eli sazında, bir elide yüreğinde olan Neşet Ertaş heykelini Kırşehir meydanına yapmak istiyoruz. Kırşehirimize gezmeye gelen herkesin ilgisini çekeceğine inandığım bu çalışma şehir reklamına da büyük katkı sağlayacaktır. Sözlerime Neşet Ertaş’ın dizeleri ile son vermek istiyorum ; İnsanlar kendini bilebilseydi Dünyada haksızlık kavga olmazdı İnsan doğan yine insan ölseydi Belki de dünyada hayvan kalmazdı. KIRŞEHİR BELEDİYESİ YER GÖSTERİRSE HEMEN BAŞLAYACAĞIZ. Program sunucusunun ‘bu sözünüzün garantisini alalım ‘şeklindeki sorusuna ‘Kırşehir Belediyemizin Cacabey meydanında yer göstermelerinin ardından hemen çalışmalara başlayacağız, bizler Türkmen bebesiyiz bizim özümüzde sözümüzde bir olur’ diyerek cevapladı.

Geçtiğimiz günlerde Sanatçı Turgut Kahraman'ın Kırşehir'e hediye ediyorum dediği Dev Atatürk Posterinin ardından bu kez MHP'nin Belediye Başkan Adayı Onur Köksal'dan Neşet Ertaş Heykeli için Kırşehir Belediyesi'ne teklif geldi.

Usta Ozan Neşet Ertaş'ın aramızdan ayrılışının 7. yıl dönümünde Keçiören belediyesi ve Ankara’da bulunan KIRDER’in düzenlediği, büyük usta Neşet Ertaş'ı anma gecesi Keçiören Neşet Ertaş sanat ve gösteri merkezinde yapıldı. Geceye çok sayıda önemli isim katılırken salon izleyicilerle doldu taştı.

RAHMETLİ MUHARREM ERTAŞ'IN HEYKELİNİ KIRŞEHİR'E ''SIĞDIRAMADILAR DEPOLARA ATTILAR''

Davetliler arasında bulunan MHP'den Kırşehir belediye başkan adayı Selçuk Ün. Öğretim üyesi Doç.Dr. Onur Köksal’ın konuşması geceye damga vurdu. Köksal yaptığı konuşmasında ‘’ 31 Mart seçimlerinin ardından benim Kırşehir’imle olan çalışmalarım son bulmadı. Rabbim izin verdiği müddetçe de hizmet etme gayretim son bulmayacak. Ben bir akademisyen olarak Kırşehirli olmaktan şeref duydum Kırşehirli olmak benim için bir onurdur. Çünkü bizler Ahiler diyarından, Aşıkpaşalar diyarından, Hacı Bektaş-ı Veliler diyarından, Türkmenler diyarındanız'’ derken sözlerine şöyle devam etti ; ‘Rahmetli Muharrem Ertaş’ın, bir heykeli yapılmıştı maalesef o eser Kırşehir’e sığdırılamadı depolara atıldı. Neşet Hoca ‘ayrımcılık gibi geliyor’ diyerek devlet sanatçılığını kabul etmeyecek kadar gönlü engin bir üstat idi. Böyle önemli bir değerimizi yaşatmak adına rahmetli Neşet Ertaş’ın heykelini yaptırma kararı verdik.Neşet Ertaş heykeli benim çok yakın dostum, arkadaşım, ''gardaşım'' dediğim, Türkiye’nin çok önemli ve değerli heykeltıraşlarından olan Prof. Dr. Mutluhan Taş hocam tarafından yapılacak. Bir eli sazında, bir elide yüreğinde olan Neşet Ertaş heykelini Kırşehir meydanına yapmak istiyoruz. Kırşehirimize gezmeye gelen herkesin ilgisini çekeceğine inandığım bu çalışma şehir reklamına da büyük katkı sağlayacaktır. Sözlerime Neşet Ertaş’ın dizeleri ile son vermek istiyorum ;

İnsanlar kendini bilebilseydi
Dünyada haksızlık kavga olmazdı
İnsan doğan yine insan ölseydi
Belki de dünyada hayvan kalmazdı.

KIRŞEHİR BELEDİYESİ YER GÖSTERİRSE HEMEN BAŞLAYACAĞIZ.

Program sunucusunun ‘bu sözünüzün garantisini alalım ‘şeklindeki sorusuna ‘Kırşehir Belediyemizin Cacabey meydanında yer göstermelerinin ardından hemen çalışmalara başlayacağız, bizler Türkmen bebesiyiz bizim özümüzde sözümüzde bir olur’ diyerek cevapladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.