Önce Türk Tarihini Öğrenin

KÜLTÜR 27.08.2020 - 23:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Önce Türk Tarihini Öğrenin

TRT Haber'in ''Türklerin Zafer Ayı'' olarak yaptığı paylaşımda Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile ilgili bilgilerde hatalar göze çarparken ''Türk Zaferi'' olarak paylaşılan savaşların bir kısmının iki Türk Ordusu arasında geçmiş olmasına da büyük tepki gösterildi.

TRT Haber’in dünkü özel yayınında “Ağustos Türklerin zafer ayı” olarak sunuldu ve ve Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık ve Belgrad’ın fethi ve Büyük Taarruz zafer olarak sayıldı. Fakat iki sayfa halinde hazırlanan grafiğin ilk bölümünde 30 Ağustos’un yer almaması sosyal medyada tepki çekti.   Oysa yayında 30 Büyük Taaruz ve Başkomutanlık Meydan Muahrebesi de grafiğin ikinci bölümünde ekrana getirildi. Ancak hatalı bir biçimde. Ekrana gelen grafikte “29 Ağustos 1521 Büyük Taaruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı” ibaresi yer aldı.Daha sonra hatasını farkeden TRT Haber, sosyal medya hesaplarından grafiğin düzeltilmiş halini paylaştı. TRT DAHA SONRA YAPILAN HATAYI BÖYLE DÜZELTTİ   ÖNCE TÜRK TARİHİNİ ÖĞRENİN TRT Haber'in paylaşımlarına göserilen bir diğer tepki de Türklerin Zaferleri arasında gösterilen savaşların bir kısmının iki Türk ordusu arasında gerçekleşmesi nedeniyle oldu.İlk paylaşımda gösterilen Otlukbeli Savaşı Osmanlı Devleti İle Akkoyunlu Devleti arasında gerçekleşirken ,  Çaldıran Savaşı yine Osmanlı Devleti ile Safevi Devleti arasında Mercidabık Savaşı ise Osmanlı Devleti ile Memluklu Devleti arasında gerçekleşti.Yani TRT'nin Türklerin Zafer Ayı diye yaptığı paylaşımdaki savaşların bir kısmı Türk Ordusuyla diğer Türk Ordusu arasında gerçekleşti.Bu Savaşların Osmanlı Devleti'nin zaferi olduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları, ''Türk'ün zaferi Türk olmayana karşı kazanılan savaştır, önce Türk Tarihi öğrenin.'' tepkisinde bulundu.    
TRT Haber'in ''Türklerin Zafer Ayı'' olarak yaptığı paylaşımda Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile ilgili bilgilerde hatalar göze çarparken ''Türk Zaferi'' olarak paylaşılan savaşların bir kısmının iki Türk Ordusu arasında geçmiş olmasına da büyük tepki gösterildi.

TRT Haber’in dünkü özel yayınında “Ağustos Türklerin zafer ayı” olarak sunuldu ve ve Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık ve Belgrad’ın fethi ve Büyük Taarruz zafer olarak sayıldı. Fakat iki sayfa halinde hazırlanan grafiğin ilk bölümünde 30 Ağustos’un yer almaması sosyal medyada tepki çekti.

 

Oysa yayında 30 Büyük Taaruz ve Başkomutanlık Meydan Muahrebesi de grafiğin ikinci bölümünde ekrana getirildi. Ancak hatalı bir biçimde. Ekrana gelen grafikte “29 Ağustos 1521 Büyük Taaruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı” ibaresi yer aldı.Daha sonra hatasını farkeden TRT Haber, sosyal medya hesaplarından grafiğin düzeltilmiş halini paylaştı.

TRT DAHA SONRA YAPILAN HATAYI BÖYLE DÜZELTTİ

 

ÖNCE TÜRK TARİHİNİ ÖĞRENİN

TRT Haber'in paylaşımlarına göserilen bir diğer tepki de Türklerin Zaferleri arasında gösterilen savaşların bir kısmının iki Türk ordusu arasında gerçekleşmesi nedeniyle oldu.İlk paylaşımda gösterilen Otlukbeli Savaşı Osmanlı Devleti İle Akkoyunlu Devleti arasında gerçekleşirken ,  Çaldıran Savaşı yine Osmanlı Devleti ile Safevi Devleti arasında Mercidabık Savaşı ise Osmanlı Devleti ile Memluklu Devleti arasında gerçekleşti.Yani TRT'nin Türklerin Zafer Ayı diye yaptığı paylaşımdaki savaşların bir kısmı Türk Ordusuyla diğer Türk Ordusu arasında gerçekleşti.Bu Savaşların Osmanlı Devleti'nin zaferi olduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları, ''Türk'ün zaferi Türk olmayana karşı kazanılan savaştır, önce Türk Tarihi öğrenin.'' tepkisinde bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.