Önce Çaldılar Sonra Kestirip Sattılar

ASAYİŞ 15.06.2022 - 11:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Önce Çaldılar Sonra Kestirip Sattılar

Kırşehir'de faaliyet gösteren Can Birlik ve Ekin Tarım işletmelerinde çalışan 6'sı yabancı uyruklu çoban olmak üzere 10 kişinin, büyükbaş hayvanları çalıp kestirdikten sonra değerinin çok altında sattıkları ileri sürüldü.

Kırşehir’de, Can Birlik ve Ekin Tarım işletmelerinin sahipleri Ramazan Göztak, Cemal Göztak ve Mustafa Demir, yanlarında çalıştırdıkları Afgan çobanların mandıralarındaki büyükbaş hayvanları çalıp, kestirdikten sonra değerinin çok altında sattıklarını iddia ederek şikayetçi oldu.   JANDARMA TESPİT ETTİ Boztepe Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı, yaptığı incelemede, şikayetçilerin yanında çalıştırdıkları Afgan çobanların mandıradaki büyükbaş hayvanları gece vakti sahiplerinde habersiz alıp, kesimhaneye götürdüklerini, yine burada işbirliği içerisinde oldukları diğer şüphelilerle birlikte hareket ederek hayvanları kestiklerini ve daha sonra değerinin çok altında aynı bölgede kasap ve bakkal dükkanı işleten diğer Afganlara sattıklarını tespit etti.   2 MİLYON TL'LİK ZARAR' Şüpheli çoban Khal Mırza Muhammed Yar (25), ifadesinde, “Ben Külhüyük köyünde Ekin Tarım işletmesinde çobanlık yapmaktayım. Yaklaşık 20 gün önce Cemal Göztak isimli şahsın mandırasında çalışan Afganistan uyruklu Juma Khan Velizade (25), ben ve Ekin Tarım İşletmesi’nde çoban olarak çalışan Mohammad Mırwaıs Ahmadi’nin (22) yanına gelerek ‘Mustafa Demir’in mandırasından hayvanları alıp satarız, iyi para kazanırız’ dedi. Biz de kabul ettik” dedi. İşletme sahiplerini yaklaşık 2 milyon TL zarara uğratan altısı Afgan, 10 şüpheli hakkında “güveni kötüye kullanmak” ve “suç eşyasını satın almak ve aracılık etmek” suçlarından fezleke düzenlendi. Milliyet
Kırşehir'de faaliyet gösteren Can Birlik ve Ekin Tarım işletmelerinde çalışan 6'sı yabancı uyruklu çoban olmak üzere 10 kişinin, büyükbaş hayvanları çalıp kestirdikten sonra değerinin çok altında sattıkları ileri sürüldü.

Kırşehir’de, Can Birlik ve Ekin Tarım işletmelerinin sahipleri Ramazan Göztak, Cemal Göztak ve Mustafa Demir, yanlarında çalıştırdıkları Afgan çobanların mandıralarındaki büyükbaş hayvanları çalıp, kestirdikten sonra değerinin çok altında sattıklarını iddia ederek şikayetçi oldu.

 

JANDARMA TESPİT ETTİ

Boztepe Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı, yaptığı incelemede, şikayetçilerin yanında çalıştırdıkları Afgan çobanların mandıradaki büyükbaş hayvanları gece vakti sahiplerinde habersiz alıp, kesimhaneye götürdüklerini, yine burada işbirliği içerisinde oldukları diğer şüphelilerle birlikte hareket ederek hayvanları kestiklerini ve daha sonra değerinin çok altında aynı bölgede kasap ve bakkal dükkanı işleten diğer Afganlara sattıklarını
tespit etti.

 

2 MİLYON TL'LİK ZARAR'

Şüpheli çoban Khal Mırza Muhammed Yar (25), ifadesinde, “Ben Külhüyük köyünde Ekin Tarım işletmesinde çobanlık yapmaktayım. Yaklaşık 20 gün önce Cemal Göztak isimli şahsın mandırasında çalışan Afganistan uyruklu Juma Khan Velizade (25), ben ve Ekin Tarım İşletmesi’nde çoban olarak çalışan Mohammad Mırwaıs Ahmadi’nin (22) yanına gelerek ‘Mustafa Demir’in mandırasından hayvanları alıp satarız, iyi para kazanırız’ dedi. Biz de kabul ettik” dedi. İşletme sahiplerini yaklaşık 2 milyon TL zarara uğratan altısı Afgan, 10 şüpheli hakkında “güveni kötüye kullanmak” ve “suç eşyasını satın almak ve aracılık etmek” suçlarından fezleke düzenlendi.

Milliyet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.