Okulda 'deneme sınavı parası' iddiası

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2016 - 11:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Okulda 'deneme sınavı parası' iddiası

Kırşehir’de bir okulda 'deneme sınavı parası' toplandığını iddia eden veliler, duruma tepki gösterdi. Vali Mithat Saylam Ortaokulunda deneme sınavı parası toplandığı, parasını getirmeyen öğrencilerin sınava alınmadığı öne sürüldü. Öğrenci velisi E.O., “Okul ihtiyacı için para istemek başka bir şey, çocuğumun sınava para gerekçe gösterilerek alınmaması başka bir şey. Bizler eğitim sistemine ve devletimizin hassasiyetine güveniyoruz. Benim çocuğum ağlayarak okuldan eve geldi. Bu psikolojiyi acaba okul yöneticileri düşündü mü?”dedi. İL MİLLİ EĞİTİM'DEN AÇIKLAMA İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, “Aidatla alakalı bir durum değil, toplanan para velilerin bilgisi dahilinde alınmıştır. Velilere deneme sınavı ücreti diye de bilgi verilmiştir.”
Kırşehir’de bir okulda 'deneme sınavı parası' toplandığını iddia eden veliler, duruma tepki gösterdi.

Vali Mithat Saylam Ortaokulunda deneme sınavı parası toplandığı, parasını getirmeyen öğrencilerin sınava alınmadığı öne sürüldü. Öğrenci velisi E.O., “Okul ihtiyacı için para istemek başka bir şey, çocuğumun sınava para gerekçe gösterilerek alınmaması başka bir şey. Bizler eğitim sistemine ve devletimizin hassasiyetine güveniyoruz. Benim çocuğum ağlayarak okuldan eve geldi. Bu psikolojiyi acaba okul yöneticileri düşündü mü?”dedi. İL MİLLİ EĞİTİM'DEN AÇIKLAMA İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, “Aidatla alakalı bir durum değil, toplanan para velilerin bilgisi dahilinde alınmıştır. Velilere deneme sınavı ücreti diye de bilgi verilmiştir.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.