Ökse'de Bulunan Yeni Su Kaynağı Kırşehir'e Verilmeye Başlandı

GÜNDEM 29.07.2021 - 13:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ökse'de Bulunan Yeni Su Kaynağı Kırşehir'e Verilmeye Başlandı

Kırşehir'de ilerleyen yıllarda ortaya çıkabilecek su problemine önlem almak için Kırşehir Belediyesi tarafından sondaj çalışmaları devam ediyor.Yapılan çalışmalar neticesinde Ökse'de bulunan su kaynağı vatandaşların hizmetine sunuldu.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu alternatif kuyu çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yaşanan iklim değişiklikleri ve su kullanımındaki ve tüketiminde plansızlıkların meydana getirdiği olumsuzlukların giderilmesi ve ilerleyen yıllarda yaşanabilecek su problemine yönelik önlem alan Kırşehir Belediyesi yeni su kaynakları için sondaj çalışmalarını sürdürüyor.Yapılan çalışmalar sonucu Ökse'de yeni bir temiz su kaynağı bulundu ve vatandaşın hizmetine sunuldu.     ALTERNATİF KUYU ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR Yeni içmesuyu hatlarının inşa edilmesi, hatlarda yer değişikliği yapılması ile yenileme ve bakım – onarım çalışmaları sebebiyle zaman zaman planlı kesintilerin yaşanabildiğini belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ''  Kırşehirli hemşehrilerimiz mağdur olamamaları için alternatif kuyu arayışlarımız sürmektedir. Bu kapsamda Ökse’de yeni bir kuyu çalışması yapılmış ve suya ulaşılmıştır. Buluna su Kırşehir halkının tüketimi için verilmeye başlanmıştır.     Ülke genelinde ve ilimizde yaşanan kuraklık sebebiyle yer altı sularında çekilme olduğu nu belirten Belediye Başkanı Ekicioğlu sözlerini şöyle sürdürdü ;   Hatta bu su çekilmesi nedeniyle daha önce faal olan iki kuyumuzdaki su tamamen çekilmiş ve Belediye olarak alternatif kuyu çalışmalarımız başlatılmıştır.   Kıymetli hemşehrilerim, il olarak son yılların en kurak sürecini yaşıyoruz, dolayısıyla su kaynaklarımız çok ciddi etkilendi. Su kullanımında hepimizin ileri derece hassasiyet göstermesi gerekiyor. Su hepimizin ortak değeridir; değerimize sahip çıkalım.   Genel anlamda ve iklimsel nedenlerle suların azalması ve bazı bölgelerde bağ ve bahçe sulamalarının içme suyuyla yapılması nedeniyle ilimizin yüksek bölgelerinde meydana gelen basınç düşüklüğü nedeniyle hemşehrilerimizin bu hususlara dikkat ederek planlı su kullanmalarını istirham ederim.
Kırşehir'de ilerleyen yıllarda ortaya çıkabilecek su problemine önlem almak için Kırşehir Belediyesi tarafından sondaj çalışmaları devam ediyor.Yapılan çalışmalar neticesinde Ökse'de bulunan su kaynağı vatandaşların hizmetine sunuldu.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu alternatif kuyu çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yaşanan iklim değişiklikleri ve su kullanımındaki ve tüketiminde plansızlıkların meydana getirdiği olumsuzlukların giderilmesi ve ilerleyen yıllarda yaşanabilecek su problemine yönelik önlem alan Kırşehir Belediyesi yeni su kaynakları için sondaj çalışmalarını sürdürüyor.Yapılan çalışmalar sonucu Ökse'de yeni bir temiz su kaynağı bulundu ve vatandaşın hizmetine sunuldu.

 

 

ALTERNATİF KUYU ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Yeni içmesuyu hatlarının inşa edilmesi, hatlarda yer değişikliği yapılması ile yenileme ve bakım – onarım çalışmaları sebebiyle zaman zaman planlı kesintilerin yaşanabildiğini belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ''  Kırşehirli hemşehrilerimiz mağdur olamamaları için alternatif kuyu arayışlarımız sürmektedir. Bu kapsamda Ökse’de yeni bir kuyu çalışması yapılmış ve suya ulaşılmıştır. Buluna su Kırşehir halkının tüketimi için verilmeye başlanmıştır. 

 

 Ülke genelinde ve ilimizde yaşanan kuraklık sebebiyle yer altı sularında çekilme olduğu nu belirten Belediye Başkanı Ekicioğlu sözlerini şöyle sürdürdü ; 

 Hatta bu su çekilmesi nedeniyle daha önce faal olan iki kuyumuzdaki su tamamen çekilmiş ve Belediye olarak alternatif kuyu çalışmalarımız başlatılmıştır.

 

Kıymetli hemşehrilerim, il olarak son yılların en kurak sürecini yaşıyoruz, dolayısıyla su kaynaklarımız çok ciddi etkilendi. Su kullanımında hepimizin ileri derece hassasiyet göstermesi gerekiyor. Su hepimizin ortak değeridir; değerimize sahip çıkalım.

 

Genel anlamda ve iklimsel nedenlerle suların azalması ve bazı bölgelerde bağ ve bahçe sulamalarının içme suyuyla yapılması nedeniyle ilimizin yüksek bölgelerinde meydana gelen basınç düşüklüğü nedeniyle hemşehrilerimizin bu hususlara dikkat ederek planlı su kullanmalarını istirham ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.