Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

EĞİTİM 08.01.2023 - 23:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Öğretmenlerin bağlı bulunduğu 10'un üzerinde sendika iş bırakma eylemi düzenleyecek.Eğitim Gücü Sendikası 9 Ocak Pazartesi günü ve 12 Ocak Perşembe günü; diğer sendikalar ise sadece 12 Ocak Perşembe günü iş bırakma eylemi düzenleyecek.

Eğitim çalışanlarının bir süredir bekledikleri zam oranının yüzde 30 olarak açıklanması sonrası öğretmenlerin bağlı bulunduğu sendikalar iş bırakma eylemine gitme kararı aldı.Söz konusu karara başta Eğitim İş Sendikası ve Eğitim Gücü Sendikası olmak üzere 10'un üzerinde sendika katılıyor.Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen ise iş bırakma eylemine katılmıyor.     ''MEMUR VE ÖĞRETMEN MAAŞLARI AÇLIK SINIRINDA'' İş bırakma eylemine ilişkin açıklamada bulunan Eğitim Gücü Sen Kırşehir İl Temsilcisi Kemal Meşe yaptığı açıklamada, verilen zam oranının memur ve öğretmen maaşlarını açlık sınırına çektiğini ve bu durumun eğitim çalışanları arasında tepkiye neden olduğunu bildirdi.   2 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ Alım gücü düşen eğitim çalışanlarının maaşlarını kira, faturalar ve zorunlu ihtiyaçlarla harcarken bir yandan da sürekli borçlandıklarını belirten Meşe, '' Eğitim çalışanlarımızın ekonomik koşullar altında refah düzeyinin düşmesi, iş hayatında da strese neden olmaktadır. Özellikle öğretmenlerimizin ekonomik koşullara bağlı stres faktörleri ile iş verimlerinin ve mesleki doyumlarının düşmesi, eğitimde istediğimiz kalite düzeyine ulaşmak için bir tehdittir.  Bu ekonomik koşullar içinde eğitim çalışanlarının maaşlarına 30 zam demek, eğitim çalışanlarını açlık sınırına mahkum etmektir. Eğitim çalışanlarının her türlü sorunda olduğu gibi ekonomik problemlerinin çözümü için de gerek sahada gerekse hukuki boyutlarda gereğini yapmaya çalışan Eğitim Gücü Sen Yönetim Kurulu; enflasyon farkı dahil belirlenen zam oranının ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon karşısında kamuda çalışan eğitim çalışanlarının geçinememe sorununa çözüm olmaması, yapılan zammın açlık sınırına mahkum edilen eğitim çalışanlarının temel gıda, barınma ve yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak nitelikte olması nedeniyle 09.01.2023 Pazartesi ve 12.01.2023 Perşembe günü ülke genelinde uygulanmak üzere “iş bırakma” eylem kararı almıştır'' dedi.  
Öğretmenlerin bağlı bulunduğu 10'un üzerinde sendika iş bırakma eylemi düzenleyecek.Eğitim Gücü Sendikası 9 Ocak Pazartesi günü ve 12 Ocak Perşembe günü; diğer sendikalar ise sadece 12 Ocak Perşembe günü iş bırakma eylemi düzenleyecek.

Eğitim çalışanlarının bir süredir bekledikleri zam oranının yüzde 30 olarak açıklanması sonrası öğretmenlerin bağlı bulunduğu sendikalar iş bırakma eylemine gitme kararı aldı.Söz konusu karara başta Eğitim İş Sendikası ve Eğitim Gücü Sendikası olmak üzere 10'un üzerinde sendika katılıyor.Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen ise iş bırakma eylemine katılmıyor.

 

 

''MEMUR VE ÖĞRETMEN MAAŞLARI AÇLIK SINIRINDA''

İş bırakma eylemine ilişkin açıklamada bulunan Eğitim Gücü Sen Kırşehir İl Temsilcisi Kemal Meşe yaptığı açıklamada, verilen zam oranının memur ve öğretmen maaşlarını açlık sınırına çektiğini ve bu durumun eğitim çalışanları arasında tepkiye neden olduğunu bildirdi.

 

2 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Alım gücü düşen eğitim çalışanlarının maaşlarını kira, faturalar ve zorunlu ihtiyaçlarla harcarken bir yandan da sürekli borçlandıklarını belirten Meşe, '' Eğitim çalışanlarımızın ekonomik koşullar altında refah düzeyinin düşmesi, iş hayatında da strese neden olmaktadır. Özellikle öğretmenlerimizin ekonomik koşullara bağlı stres faktörleri ile iş verimlerinin ve mesleki doyumlarının düşmesi, eğitimde istediğimiz kalite düzeyine ulaşmak için bir tehdittir. 

Bu ekonomik koşullar içinde eğitim çalışanlarının maaşlarına 30 zam demek, eğitim çalışanlarını açlık sınırına mahkum etmektir. Eğitim çalışanlarının her türlü sorunda olduğu gibi ekonomik problemlerinin çözümü için de gerek sahada gerekse hukuki boyutlarda gereğini yapmaya çalışan Eğitim Gücü Sen Yönetim Kurulu; enflasyon farkı dahil belirlenen zam oranının ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon karşısında kamuda çalışan eğitim çalışanlarının geçinememe sorununa çözüm olmaması, yapılan zammın açlık sınırına mahkum edilen eğitim çalışanlarının temel gıda, barınma ve yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak nitelikte olması nedeniyle 09.01.2023 Pazartesi ve 12.01.2023 Perşembe günü ülke genelinde uygulanmak üzere “iş bırakma” eylem kararı almıştır'' dedi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.