Öğrenciler Derse Katılmazsa Öğretmenin Ücretinden Kesinti Yapılacak

EĞİTİM 24.04.2021 - 12:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Öğrenciler Derse Katılmazsa Öğretmenin Ücretinden Kesinti Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karara göre derse katılım sağlamayan öğrencilerin ek ücretleri kesilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karara göre derse katılım sağlamayan öğrencilerin ek ücretleri kesilecek. Öğrencilerin birçoğu uzaktan eğitime erişim sağlayamazken, Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Nisan 2021 tarihli kararı ile öğrencilerin uzaktan veya yüz yüze eğitime katılmamaları durumunda öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini açıkladı. Kararda, “Öğretmenlerin, öğrencilerin derse katılmamaları nedeniyle yerine getiremedikleri ders görevlerini yapmış sayılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir” denildi.   DOKTORUN HASTASI GELMEZSE ÜCRETİ KESİLİYOR MU ?   Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Anadolu Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Ramazan Kırbuğa , ''Ben bu karara bir anlam veremiyorum.Öğretmenlik dışında meslek icra eden memurlarda da benzer bir uygulama söz konusu mu acaba ? Mesela, hastası gelmedi diye doktorun ücretinden kesinti oluyor mu ? Sonuç olarak öğretmen donanımsal olarak o derse hazırlanmış ve dersi başlatmış oluyor.Öğrenciler o derse katılmazsa burada öğretmenin suçu günahı ne ? Belki hafta sonu kursları noktasında böyle bir tasarrufa gidilebilir ancak müfredata ait ders saatleri için böyle bir uygulamaya geçilmesi gerçekten anlam verilemez bir durum. Ayrıca çok sayıda öğrencinin hala internete ve tablete ulaşamazken,  Milli Eğitim Bakanlığı bu sorunları çözememişken , eğitimde fırsat eşitliği hala sağlanamamışken bu şekilde bir karar alınması üzücü bir durum.'' ifadelerine yer verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karara göre derse katılım sağlamayan öğrencilerin ek ücretleri kesilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karara göre derse katılım sağlamayan öğrencilerin ek ücretleri kesilecek. Öğrencilerin birçoğu uzaktan eğitime erişim sağlayamazken, Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Nisan 2021 tarihli kararı ile öğrencilerin uzaktan veya yüz yüze eğitime katılmamaları durumunda öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini açıkladı. Kararda, “Öğretmenlerin, öğrencilerin derse katılmamaları nedeniyle yerine getiremedikleri ders görevlerini yapmış sayılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir” denildi.

 

DOKTORUN HASTASI GELMEZSE ÜCRETİ KESİLİYOR MU ?

 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Anadolu Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Ramazan Kırbuğa , ''Ben bu karara bir anlam veremiyorum.Öğretmenlik dışında meslek icra eden memurlarda da benzer bir uygulama söz konusu mu acaba ? Mesela, hastası gelmedi diye doktorun ücretinden kesinti oluyor mu ? Sonuç olarak öğretmen donanımsal olarak o derse hazırlanmış ve dersi başlatmış oluyor.Öğrenciler o derse katılmazsa burada öğretmenin suçu günahı ne ? Belki hafta sonu kursları noktasında böyle bir tasarrufa gidilebilir ancak müfredata ait ders saatleri için böyle bir uygulamaya geçilmesi gerçekten anlam verilemez bir durum. Ayrıca çok sayıda öğrencinin hala internete ve tablete ulaşamazken,  Milli Eğitim Bakanlığı bu sorunları çözememişken , eğitimde fırsat eşitliği hala sağlanamamışken bu şekilde bir karar alınması üzücü bir durum.'' ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.