Obruk Gölü'nde Korkunç Manzara : Ölü Balıklar Kıyıya Vurdu

YAŞAM 07.09.2022 - 20:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Obruk Gölü'nde Korkunç Manzara : Ölü Balıklar Kıyıya Vurdu

Kırşehir'de birinci derece sit alanı olan Obruk Gölü'ndeki balık ölümleri endişe verici düzeye ulaştı.

Kırşehir'e 30 kilometre mesafedeki Mucur'a bağlı Obruk Köyü yakınlarında bulunan obruk gölü, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 31 yıl önce 1. derece doğal sit alanı ilan edilmişti.Etrafında duvarı andıran doğal kayalıklarla çevrelenen yaklaşık  gölün çapı ise 1 kilometreyi buluyor.Gölde aynalı ve kambur sazan ile kadife türünde balıkların yaşadığı biliniyor. KORKUNÇ MANZARA İLE KARŞILAŞTILAR Adeta doğa harikası olan Obruk Gölü'ne giden vatandaşlar, korkunç bir manzara ile karşılaştı.Fotoğraf çektirmek için göle gidenler, göl kıyısına vurmuş ölü balıkları görüntüledi.Vatandaşlar tarafından gazetemize gönderilen görüntülerde, binlerce ölü balığın kıyıya vurduğu görülüyor.Balıkların ölümlerinin nedeni ise henüz bilinmiyor.   OKSİJENSİZLİK NEDENİYLE TELEF OLMUŞLAR Haberimiz üzerine inceleme yapmak üzere Doğa Koruma ve Mili Parklar Kırşehir Şube Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü göle ekip gönderdi. Çevresi kayalıklarla çevrili olan ve kaynaktan beslenmeyen gölde, suyun yaklaşık 4 metre çekildiğini belirleyen ekipler, ölü balıkları toplayarak numune aldı. Balıkların, göldeki su seviyesinin düşmesine bağlı olarak oksijensiz kalmaları nedeniyle telef olduğu belirtildi. Obruk Gölü'nde 2017 yılında da su seviyesinin azalması nedeniyle balık ölümlerinin yaşandığı ifade edildi.
Kırşehir'de birinci derece sit alanı olan Obruk Gölü'ndeki balık ölümleri endişe verici düzeye ulaştı.

Kırşehir'e 30 kilometre mesafedeki Mucur'a bağlı Obruk Köyü yakınlarında bulunan obruk gölü, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 31 yıl önce 1. derece doğal sit alanı ilan edilmişti.Etrafında duvarı andıran doğal kayalıklarla çevrelenen yaklaşık  gölün çapı ise 1 kilometreyi buluyor.Gölde aynalı ve kambur sazan ile kadife türünde balıkların yaşadığı biliniyor.

KORKUNÇ MANZARA İLE KARŞILAŞTILAR

Adeta doğa harikası olan Obruk Gölü'ne giden vatandaşlar, korkunç bir manzara ile karşılaştı.Fotoğraf çektirmek için göle gidenler, göl kıyısına vurmuş ölü balıkları görüntüledi.Vatandaşlar tarafından gazetemize gönderilen görüntülerde, binlerce ölü balığın kıyıya vurduğu görülüyor.Balıkların ölümlerinin nedeni ise henüz bilinmiyor.

 

OKSİJENSİZLİK NEDENİYLE TELEF OLMUŞLAR

Haberimiz üzerine inceleme yapmak üzere Doğa Koruma ve Mili Parklar Kırşehir Şube Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü göle ekip gönderdi.

Çevresi kayalıklarla çevrili olan ve kaynaktan beslenmeyen gölde, suyun yaklaşık 4 metre çekildiğini belirleyen ekipler, ölü balıkları toplayarak numune aldı.

Balıkların, göldeki su seviyesinin düşmesine bağlı olarak oksijensiz kalmaları nedeniyle telef olduğu belirtildi.

Obruk Gölü'nde 2017 yılında da su seviyesinin azalması nedeniyle balık ölümlerinin yaşandığı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.