O Bölümleri Tercih Eden Öğrencilere Karşılıksız Burs Verilecek

EĞİTİM 09.06.2022 - 16:58, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

O Bölümleri Tercih Eden Öğrencilere Karşılıksız Burs Verilecek

Üniversite tercihlerinde YÖK'ün belirlediği bölümlere başvuran ve ilk 3 sıradan yerleşen öğrencilere 1100 TL karşılıksız burs veriliyor.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), tarafında temel bilimler (fizik, kimya, biyoloji, matematik, felsefe) tarım, ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri ve hayvancılık odaklı programlarla, maden, tekstil ve deri mühendisliğini seçen öğrenciler, gerekli şartları taşımaları halinde geri ödemesiz burs ile desteklendiği ilan edilmişti.   YKS sınavının yaklaşması ile beraber birçok adayın bilgi sahibi olmadığı ve başarılarına göre burs kazanabilecekleri bu desteği YKS puanı ile tercih sıralamasında, ilgili bölümlere ilk 15 içerisinde yer veren ve ilgili programa ilk 3 sırada yerleşen öğrenciler öğrenim süreleri boyunca 12 ay ve karşılıksız olarak yararlanabilecek.   YÖK Destek Bursunun alınabileceği lisans programları ise Kırşehir Ahi Evran Üniversite’nin Fen Edebiyat Fakültesi Matematik ve Felsefe ile Ziraat Fakültesi’nin Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarla Bitkileri, Tarım Ekonomisi, Zootekni Bölümlerini tercih ederek yerleşen öğrenciler mezun oluncaya kadar yıl sonu not ortalaması 2,50 olması şartı ile bu bursu 4 yıl boyunca karşı ödemesiz olarak almaya hak kazanacaktır. 
Üniversite tercihlerinde YÖK'ün belirlediği bölümlere başvuran ve ilk 3 sıradan yerleşen öğrencilere 1100 TL karşılıksız burs veriliyor.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), tarafında temel bilimler (fizik, kimya, biyoloji, matematik, felsefe) tarım, ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri ve hayvancılık odaklı programlarla, maden, tekstil ve deri mühendisliğini seçen öğrenciler, gerekli şartları taşımaları halinde geri ödemesiz burs ile desteklendiği ilan edilmişti.

 

YKS sınavının yaklaşması ile beraber birçok adayın bilgi sahibi olmadığı ve başarılarına göre burs kazanabilecekleri bu desteği YKS puanı ile tercih sıralamasında, ilgili bölümlere ilk 15 içerisinde yer veren ve ilgili programa ilk 3 sırada yerleşen öğrenciler öğrenim süreleri boyunca 12 ay ve karşılıksız olarak yararlanabilecek.

 

YÖK Destek Bursunun alınabileceği lisans programları ise Kırşehir Ahi Evran Üniversite’nin Fen Edebiyat Fakültesi Matematik ve Felsefe ile Ziraat Fakültesi’nin Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarla Bitkileri, Tarım Ekonomisi, Zootekni Bölümlerini tercih ederek yerleşen öğrenciler mezun oluncaya kadar yıl sonu not ortalaması 2,50 olması şartı ile bu bursu 4 yıl boyunca karşı ödemesiz olarak almaya hak kazanacaktır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.