Nesli Tükenmekte Olan Hayvan Kırşehir'de Görüntülendi

BİLİM 16.06.2020 - 16:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Nesli Tükenmekte Olan Hayvan Kırşehir'de Görüntülendi

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından nesli tükenmek üzere olan hayvanlar kategorisinde yer alan su samuru Kırşehir’de görüntülendi.

    Hirfanlı Baraj Gölü kenarında gezintiye çıkan Ümit ve Mustafa Şahin ile Mesut ve Latif Köysüren adlı arkadaşlar suda ilginç bir varlık farketti.İlk etapta büyük bir yayın balığı olduğunu düşünen grup,  el feneri ile  suya yaklaştıklarında ise büyük şaşkınlık yaşadı.Türkiye’de nadir olarak görünen su samurunu görenlerden Ümit Şahin hemen telefonunu çıkararak ilk defa gördüğü canlıyı kaydetmeye başladı.   BELGESELLERDE GÖRDÜĞÜMÜZÜ CANLI GÖRMEK BİZİ SEVİNDİRDİ   Su samurunu telefon kamerası ile kaydeden Ümit Şahin , ‘’ Arkadaşlarla Hirfanlı Sıdıklı Darboğaz mevkiinde gezintiye çıktık.Su da bir canlı farkettik ve balık olabileceğini düşündük.Işığı tuttuğumuzda ise bunun bir su samuru olduğunu tespit ettik.Su samuru bizi görünce karaya çıktı ve daha sonra suya tekrar girerek kayboldu.Genelde haberlerde ve belgesellerde gördüğümüz bir canlıyı Kırşehir Hirfanlı baraj gölünde görmek bizi hem heyecanlandırdı hem de sevindirdi.’’ diye konuştu.      
Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından nesli tükenmek üzere olan hayvanlar kategorisinde yer alan su samuru Kırşehir’de görüntülendi.

 

 

Hirfanlı Baraj Gölü kenarında gezintiye çıkan Ümit ve Mustafa Şahin ile Mesut ve Latif Köysüren adlı arkadaşlar suda ilginç bir varlık farketti.İlk etapta büyük bir yayın balığı olduğunu düşünen grup,  el feneri ile  suya yaklaştıklarında ise büyük şaşkınlık yaşadı.Türkiye’de nadir olarak görünen su samurunu görenlerden Ümit Şahin hemen telefonunu çıkararak ilk defa gördüğü canlıyı kaydetmeye başladı.

 

BELGESELLERDE GÖRDÜĞÜMÜZÜ CANLI GÖRMEK BİZİ SEVİNDİRDİ

 

Su samurunu telefon kamerası ile kaydeden Ümit Şahin , ‘’ Arkadaşlarla Hirfanlı Sıdıklı Darboğaz mevkiinde gezintiye çıktık.Su da bir canlı farkettik ve balık olabileceğini düşündük.Işığı tuttuğumuzda ise bunun bir su samuru olduğunu tespit ettik.Su samuru bizi görünce karaya çıktı ve daha sonra suya tekrar girerek kayboldu.Genelde haberlerde ve belgesellerde gördüğümüz bir canlıyı Kırşehir Hirfanlı baraj gölünde görmek bizi hem heyecanlandırdı hem de sevindirdi.’’ diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.