Neşet Ertaş'ın Ölmeden Önceki Vasiyetini Kız Kardeşi Açıkladı

SANAT 02.06.2022 - 10:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Neşet Ertaş'ın Ölmeden Önceki Vasiyetini Kız Kardeşi Açıkladı

Büyük Ozan Neşet Ertaş'ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, ağabeyinin ölmeden önce , '' Bacım benim filmim için sizin başınızı çok ağrıtırlar, sakın bunlara müsaade etmeyin'' dediğini belirterek ''O öyle dedikten sonra biz filme nasıl müsaade edelim, hiç birimizin rızası yok'' şeklinde konuştu.

Türkmen Abdal geleneğinin son temsilcisi olarak hayata gözlerini yuman Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın hayatının film yapılması ile ilgili yargı süreci devam ederken çekimler de başladı.Film çekimleri ile ilgili herhangi bir yaptırım söz konusu olmazken ailenin rızası alınmaksızın yayınlanması ise pek mümkün görünmüyor.Ertaş ailesi babalarının sağlığında hayatının film yapılmaması konusunda vasiyeti olduğunu belirterek yapımcı Mustafa Uslu'yu mahkemeye vermişti.Mustafa Uslu da daha önce yaptığı açıklamada filmin çekilmesinin önünde herhangi bir engel olmadığını ancak filmin dağıtımının durdurulabileceğini ifade etmişti.   ''BAŞINIZI AĞRITIRLAR SAKIN İZİN VERMEYİN'' Erol Parlak'ın Neşet Ertaş'ın hyatını anlattığı ''Garip Bülbül Neşet Ertaş'' kitabından uyarlanarak sinemaya aktarılması planlanan film ile ilgili bu kez de Büyük Ozan'ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul açıklamada bulundu. Çekilecek olan filme karşı olduklarını söyleyen Ertuğrul, "Ağabeyimden ne duyduysam onu konuşacağım. Ağabeyimin filmini çevirmek istediler, ağabeyim istemedi. Kendisi 'Gerek yok, bütün her şeyimi İç Anadolu'ya, Türkiye'ye anlattım' dedi. 'Benim filmime gerek yok' dedi ve istemedi ama Erol denilen bir insan ağabeyimin evine girip çıkan bir insandı. 'Seninle beraber kitabını yazalım' dedi. Ağabeyimde 'zaten benim de merakım vardı, son sözlerimi kitabıma yazdım' dedi. Birileri film yapılmasını istiyor fakat ağabeyim bunu zamanında kabul etmedi. Ağabeyimin kabul etmediği şeyi biz de kabul etmiyoruz" diye konuştu.   KİTABINI ÇIKARMAK İÇİN ÖLMESİNİ BEKLEMİŞ Sözlerini sürdüren Ertuğrul, şöyle konuştu: "Kendisi 'Son sözlerimi kitabıma yazıyorum' diyerek kitap yazmaya başladı. Fakat 15 senedir bir kitap çıkmaz mı? Bu arkadaş kitabımı çıkartmadı. Benim hastalığım kanser. Kitabı çıkartmak için benim ölümümü bekliyor' dedi. Bu kişi ağabeyim hastaneye yatmadan 5 gün önce noteri alıp ağabeyimin evine gidiyor. Ağabeyim de 'kitap için imza veriyorum' diyor. Fakat ağabeyimin kitap için verdiği imzayı filme çeviriyorlar ve 'film için imza aldık' diyorlar. Ağabeyim filme müsaade etmedi. Biz ablamla hastaneye gittiğimizde ağabeyim bize 'Bacım benim filmim için sizin başınızı çok ağrıtırlar, sakın bunlara müsaade etmeyin' dedi. O öyle dedikten sonra biz nasıl müsaade edelim. Film için hiçbirimizin rızası yok."  
Büyük Ozan Neşet Ertaş'ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, ağabeyinin ölmeden önce , '' Bacım benim filmim için sizin başınızı çok ağrıtırlar, sakın bunlara müsaade etmeyin'' dediğini belirterek ''O öyle dedikten sonra biz filme nasıl müsaade edelim, hiç birimizin rızası yok'' şeklinde konuştu.

Türkmen Abdal geleneğinin son temsilcisi olarak hayata gözlerini yuman Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın hayatının film yapılması ile ilgili yargı süreci devam ederken çekimler de başladı.Film çekimleri ile ilgili herhangi bir yaptırım söz konusu olmazken ailenin rızası alınmaksızın yayınlanması ise pek mümkün görünmüyor.Ertaş ailesi babalarının sağlığında hayatının film yapılmaması konusunda vasiyeti olduğunu belirterek yapımcı Mustafa Uslu'yu mahkemeye vermişti.Mustafa Uslu da daha önce yaptığı açıklamada filmin çekilmesinin önünde herhangi bir engel olmadığını ancak filmin dağıtımının durdurulabileceğini ifade etmişti.

 

''BAŞINIZI AĞRITIRLAR SAKIN İZİN VERMEYİN''

Erol Parlak'ın Neşet Ertaş'ın hyatını anlattığı ''Garip Bülbül Neşet Ertaş'' kitabından uyarlanarak sinemaya aktarılması planlanan film ile ilgili bu kez de Büyük Ozan'ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul açıklamada bulundu. Çekilecek olan filme karşı olduklarını söyleyen Ertuğrul, "Ağabeyimden ne duyduysam onu konuşacağım. Ağabeyimin filmini çevirmek istediler, ağabeyim istemedi. Kendisi 'Gerek yok, bütün her şeyimi İç Anadolu'ya, Türkiye'ye anlattım' dedi. 'Benim filmime gerek yok' dedi ve istemedi ama Erol denilen bir insan ağabeyimin evine girip çıkan bir insandı. 'Seninle beraber kitabını yazalım' dedi. Ağabeyimde 'zaten benim de merakım vardı, son sözlerimi kitabıma yazdım' dedi. Birileri film yapılmasını istiyor fakat ağabeyim bunu zamanında kabul etmedi. Ağabeyimin kabul etmediği şeyi biz de kabul etmiyoruz" diye konuştu.

 

KİTABINI ÇIKARMAK İÇİN ÖLMESİNİ BEKLEMİŞ

Sözlerini sürdüren Ertuğrul, şöyle konuştu:

"Kendisi 'Son sözlerimi kitabıma yazıyorum' diyerek kitap yazmaya başladı. Fakat 15 senedir bir kitap çıkmaz mı? Bu arkadaş kitabımı çıkartmadı. Benim hastalığım kanser. Kitabı çıkartmak için benim ölümümü bekliyor' dedi. Bu kişi ağabeyim hastaneye yatmadan 5 gün önce noteri alıp ağabeyimin evine gidiyor. Ağabeyim de 'kitap için imza veriyorum' diyor. Fakat ağabeyimin kitap için verdiği imzayı filme çeviriyorlar ve 'film için imza aldık' diyorlar. Ağabeyim filme müsaade etmedi. Biz ablamla hastaneye gittiğimizde ağabeyim bize 'Bacım benim filmim için sizin başınızı çok ağrıtırlar, sakın bunlara müsaade etmeyin' dedi. O öyle dedikten sonra biz nasıl müsaade edelim. Film için hiçbirimizin rızası yok."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.