Neşet Ertaş'ın Aİlesinden Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu'na Ziyaret

KÜLTÜR 26.03.2022 - 11:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Neşet Ertaş'ın Aİlesinden Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu'na Ziyaret

Neşet Ertaş'ın aramızdan ayrılışının 10. yıldönümünde Kırşehir'de düzenlenen anma etkinlikleri için çalışmalar şimdiden başladı.Hüseyin Ertaş ve Döne Ertaş, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gündeme dair değerlendirmede bulunarak yapılacak olan etkinliklerle Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile istişarelerde bulundular.

Neşet Ertaş'ın vefatının 10. yıldönümü öncesi ailesi  istişare için Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile bir araya geldi.Toplantının ardından basın mensuplarına yapılan açıklamada konuşan Hüseyin Ertaş, Neşet Ertaş festivali ile ilgili  '' Bu sene daha kapsamlı bir şekilde sene boyunca etkinlikler yapılmasını düşünüyoruz.Ben yine gidip geleceğim fikirleşeceğiz.Belediyemiz ve bizim birçok fikrimiz var.İnşallah onları hayata geçireceğiz.Bizim için en önemli noktalardan birisi de memleketimizden doğru haberlerin doğru bilgilerin yayılması.Ağabeylerim ve kardeşlerim mahiyetinde bir sohbet oldu.Hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.     ABDALLAR İÇİN KÜLTÜR EVİ VE KAYIT STÜDYOSU Neşet Ertaş'ın ailesi ile sürekli istişare halinde olduklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise yaptığı açıklamada, ''Ölüm yıldönümünde Neşet Ertaş'ı anma etkinliklerinde hem nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda bir araya geldik.Bunun yanında Neşet Ertaş ile ilgili doğru bilgi akışını da Kırşehir'den sağlamak istiyoruz.Anma Etkinliklerini Kırşehir Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da katkılarıyla düzenlemeyi düşünüyoruz.Neşet Ertaş'ın ölüm yıldönümünde birçok anma etkinliği düzenleniyor ama ana merkezi burası.Bizleri de davet ediyorlar ancak aynı güne denk geldiği için katılamıyoruz.Şayet farklı günlerde bu etkinlikleri gerçekleştirirlerse biz bu etkinliklere de katılırız.Ben Abdal Kültürüne daha fazla zaman ayırma gereği hissediyorum.Çünkü Abdal kültürü bizim özelimiz ve Kırşehir'in ana çıkış noktalarından birisi.Gerçekleştireceğimiz projelerle, bu kültürün tanıtımının da alt yapısını oluşturuyoruz'' şeklinde konuştu. Ekicioğlu ayrıca Muharrem Ertaş'ın evinin bulunduğu bölgede bir kültür evi inşa edileceğini ve  ustaların kayıt gerçekleştirebilmesi için bir kayıt stüdyosu oluşturulacağını da belirtti.
Neşet Ertaş'ın aramızdan ayrılışının 10. yıldönümünde Kırşehir'de düzenlenen anma etkinlikleri için çalışmalar şimdiden başladı.Hüseyin Ertaş ve Döne Ertaş, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gündeme dair değerlendirmede bulunarak yapılacak olan etkinliklerle Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile istişarelerde bulundular.

Neşet Ertaş'ın vefatının 10. yıldönümü öncesi ailesi  istişare için Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile bir araya geldi.Toplantının ardından basın mensuplarına yapılan açıklamada konuşan Hüseyin Ertaş, Neşet Ertaş festivali ile ilgili  '' Bu sene daha kapsamlı bir şekilde sene boyunca etkinlikler yapılmasını düşünüyoruz.Ben yine gidip geleceğim fikirleşeceğiz.Belediyemiz ve bizim birçok fikrimiz var.İnşallah onları hayata geçireceğiz.Bizim için en önemli noktalardan birisi de memleketimizden doğru haberlerin doğru bilgilerin yayılması.Ağabeylerim ve kardeşlerim mahiyetinde bir sohbet oldu.Hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.

 

 

ABDALLAR İÇİN KÜLTÜR EVİ VE KAYIT STÜDYOSU

Neşet Ertaş'ın ailesi ile sürekli istişare halinde olduklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise yaptığı açıklamada, ''Ölüm yıldönümünde Neşet Ertaş'ı anma etkinliklerinde hem nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda bir araya geldik.Bunun yanında Neşet Ertaş ile ilgili doğru bilgi akışını da Kırşehir'den sağlamak istiyoruz.Anma Etkinliklerini Kırşehir Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da katkılarıyla düzenlemeyi düşünüyoruz.Neşet Ertaş'ın ölüm yıldönümünde birçok anma etkinliği düzenleniyor ama ana merkezi burası.Bizleri de davet ediyorlar ancak aynı güne denk geldiği için katılamıyoruz.Şayet farklı günlerde bu etkinlikleri gerçekleştirirlerse biz bu etkinliklere de katılırız.Ben Abdal Kültürüne daha fazla zaman ayırma gereği hissediyorum.Çünkü Abdal kültürü bizim özelimiz ve Kırşehir'in ana çıkış noktalarından birisi.Gerçekleştireceğimiz projelerle, bu kültürün tanıtımının da alt yapısını oluşturuyoruz'' şeklinde konuştu.

Ekicioğlu ayrıca Muharrem Ertaş'ın evinin bulunduğu bölgede bir kültür evi inşa edileceğini ve  ustaların kayıt gerçekleştirebilmesi için bir kayıt stüdyosu oluşturulacağını da belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.