Neşet Ertaş'ı Anma Etkinlikleri Başladı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2019 - 15:58, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Neşet Ertaş'ı Anma Etkinlikleri Başladı

7 yıl önce aramızdan ayrılan ve gönüllere taht kuran Büyük Ozan Neşet Ertaş'ı anma etkinlikleri Abdallar Topluluğunun davul-zurna gösterimi ile başladı. Anıt Meydanı’nda gerçekleşen programa Kırşehir Milletvekili Metin İlhan,Belediye Başkanı Selahattin Ekiicoğlu,CHP İl Başkanı Baran Genç,İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanımız Hilmi Gökçınar, Kırşehir Vakfı Genel Başkanı Oğuz Altın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda usta Adem Göçer ve Kırşehir Belediyesi'ne bağlı davul-zurna ekibi yaptığı gösteriyle büyük beğeni topladı.Davul ekibinin davulları üzerine çıkarak Atatürk posteri açtığı anlar büyük ilgi gördü. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,”Bugün ilk etkinliğimize başladık. Hep birlikte Kırşehir’de Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçı arkadaşlarımızla yad edeceğiz.Gelecek kuşaktaki bu geleneği özellikle Neşet Ustamızın geçmişten aldığı ,Pir Sultan’dan,Yunus Emre’den,Muharrem Ertaş’tan aldığı gelecek kuşaklara hep birlikte aktaracağız”dedi. Açılış Programı Emre Altaş'ın seslendirdiği türkülerle devam etti.

7 yıl önce aramızdan ayrılan ve gönüllere taht kuran Büyük Ozan Neşet Ertaş'ı anma etkinlikleri Abdallar Topluluğunun davul-zurna gösterimi ile başladı.

Anıt Meydanı’nda gerçekleşen programa Kırşehir Milletvekili Metin İlhan,Belediye Başkanı Selahattin Ekiicoğlu,CHP İl Başkanı Baran Genç,İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanımız Hilmi Gökçınar, Kırşehir Vakfı Genel Başkanı Oğuz Altın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda usta Adem Göçer ve Kırşehir Belediyesi'ne bağlı davul-zurna ekibi yaptığı gösteriyle büyük beğeni topladı.Davul ekibinin davulları üzerine çıkarak Atatürk posteri açtığı anlar büyük ilgi gördü.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,”Bugün ilk etkinliğimize başladık. Hep birlikte Kırşehir’de Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçı arkadaşlarımızla yad edeceğiz.Gelecek kuşaktaki bu geleneği özellikle Neşet Ustamızın geçmişten aldığı ,Pir Sultan’dan,Yunus Emre’den,Muharrem Ertaş’tan aldığı gelecek kuşaklara hep birlikte aktaracağız”dedi.

Açılış Programı Emre Altaş'ın seslendirdiği türkülerle devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.