Neşet Ertaş Filmine Mahkemeden Tedbir Kararı

SANAT 14.12.2022 - 17:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Neşet Ertaş Filmine Mahkemeden Tedbir Kararı

Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filmi, mahkeme kararıyla vizyona girmeyecek. Konuya ilişkin konuşan yapımcı Mustafa Uslu, "Filmimiz bugün itibariyle sansüre uğradı" dedi.

Sanatçı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmi hakkında açılan davada karar çıktı. Filmin, Ertaş ailesinin izni alınmadan çekildiği iddiası üzerine açılan davada, mahkeme filmin vizyona girmemesi yönünde karar aldı.    ''DİĞER DAVALAR İÇİN DE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK'' Ailenin avukatı Uğur Çapkın, yayınlanmasına iki gün kala iptal kararı alınan film hakkında şunları söyledi: "Mahkemelerden biri haklılığımızı nihayet gördü ve tedbir kararı verdi. Film vizyona girmeyecek. Cuma günü diğer dosyadan da karar bekliyoruz.Bu dava esasen sadece Neşet Ertaş ve ailesini ilgilendiren bir dava değildi. Daha önce benzer davalar yaşandığını biliyoruz.olayısıyla bu tedbir kararı bundan böyle yapılacak filmler için de örnek olacaktır. " dedi.Filmin vizyona girmemesi ile ilgili açılan davalardan birisi de 16 Aralık Cuma günü görülecek.   ''FİLMİMİZ SANSÜRE UĞRADI'' Kararın ardından bir televizyon programına konuşan yapımcı Mustafa Uslu, "biz büyük usta Neşet Ertaş'ı asla incitecek bir şey yapmadık. Ben zaten bu kitabın haklarını almıştım, aileyle görüşme nedenim de gönülleri almak istememdi. Alınan mahkeme kararı ile filme tedbir konuldu. Yani filmimiz bugün itibariyle sansüre uğradı" dedi. 
Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filmi, mahkeme kararıyla vizyona girmeyecek. Konuya ilişkin konuşan yapımcı Mustafa Uslu, "Filmimiz bugün itibariyle sansüre uğradı" dedi.

Sanatçı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmi hakkında açılan davada karar çıktı. Filmin, Ertaş ailesinin izni alınmadan çekildiği iddiası üzerine açılan davada, mahkeme filmin vizyona girmemesi yönünde karar aldı. 

 

''DİĞER DAVALAR İÇİN DE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK''

Ailenin avukatı Uğur Çapkın, yayınlanmasına iki gün kala iptal kararı alınan film hakkında şunları söyledi:
"Mahkemelerden biri haklılığımızı nihayet gördü ve tedbir kararı verdi. Film vizyona girmeyecek. Cuma günü diğer dosyadan da karar bekliyoruz.Bu dava esasen sadece Neşet Ertaş ve ailesini ilgilendiren bir dava değildi. Daha önce benzer davalar yaşandığını biliyoruz.olayısıyla bu tedbir kararı bundan böyle yapılacak filmler için de örnek olacaktır. " dedi.Filmin vizyona girmemesi ile ilgili açılan davalardan birisi de 16 Aralık Cuma günü görülecek.

 

''FİLMİMİZ SANSÜRE UĞRADI''

Kararın ardından bir televizyon programına konuşan yapımcı Mustafa Uslu, "biz büyük usta Neşet Ertaş'ı asla incitecek bir şey yapmadık. Ben zaten bu kitabın haklarını almıştım, aileyle görüşme nedenim de gönülleri almak istememdi. Alınan mahkeme kararı ile filme tedbir konuldu. Yani filmimiz bugün itibariyle sansüre uğradı" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.