Neşet Ertaş Filmi İle İlgili Karşılıklı Açıklamalar

SANAT 29.08.2021 - 13:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Neşet Ertaş Filmi İle İlgili Karşılıklı Açıklamalar

Erol Parlak'ın Bir Garip Bülbül Neşet Ertaş kitabından uyarlanarak vizyona girecek olan filme, Neşet Ertaş'ın ailesi hukuki işlem başlatacaklarını söyleyerek tepki göstermişti.Bu açıklamanın ardından filmin yapımcısı Mustafa Uslu ve Neşet Ertaş'ın ykaın arkadaşı Bayram Bilge Tokel de açıklamalarda bulundu.

Ayla ve Müslüm filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu, Erol Parlak'ın  ''Garip Bülbül, Neşet Ertaş'' filminden uyarlama olarak Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan bir film çekeceklerin açıklamıştı.Filmde Neşet Ertaş'ın gençliğini Bektaş Dolu, Olgunluk dönemini ise Ramazan Bağgül'ün oynayacağı duyurulmuştu.Ancak filme Neşet Ertaş'ın eşi ve çocuklarından veto geldi.Filme onay vermeyen ve rıza göstermediklerini belirten aile ayrıca hukuki işlem başlatacaklarını açıkladı.   MUSTAFA USLU : YÜZLERCE BİNLERCE ÖRNEĞİ  Filmin yapımcısı Mustafa Uslu ise filmin Neşet Ertaş'ın onayı ile yazılan ve Erol Parlak tarafından kaleme alınan ''Garip Bülbül, Neşet Ertaş'' filminen uyarlanacağını ve bunun gibi çok sayıda örneğin olduğunu belirtti.Sanatçı Ertaş'ın ailesiyle filme ilişkin görüşmeye çalıştıklarını kaydeden Uslu, şunları aktardı:"Fakat ailenin böyle tekliflere kapalı olduğunu gördüğümüzden, daha önceden çıkmış, Neşet Usta'nın kendisinin de katkıda bulunduğu eseri sinemaya uyarlamaya karar verdik. Ben ne ilkim ne de sonum, bir kitabın sinemaya uyarlanmasında. Yüzlerce, binlerce örneği var." ​​​​​​​   REKOR DENEMESİ YAPILACAK Mustafa Uslu, çekimlerin 2022'nin ocak ayında başlayacağını, gala gösteriminin ise Ertaş'ın vefatının 10. yılı olan 25 Eylül 2022'de Kırşehir Şehir Stadyumu'nda yapılacağını söyledi.Galaya dünyanın her yerinden 2 bin 500 bağlama ustasının davet edileceğini anlatan Uslu, Erol Parlak yönetiminde, usta sanatçının 3 eserini hep birlikte yorumlayarak rekor denemesi yapacaklarını bildirdi.   FİLM YAPILMASINA ASLA SICAK BAKMADI Neşet Ertaş filmi ile ilgili bir tepki de yakın arkadaşı Bayram Bilge Tokel'den geldi.Tokel, Neşet Ertaş’ın, oğlu Hüseyin Ertaş’a hayatının film yapılmaması yönünde vasiyeti olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Fakat gözünü para hırsı, şöhret hırsı ve yükselme hırsı bürüyen birileri için gün doğdu. Türküleri, yaşamı ve felsefesiyle hayatını halka, hakikate adayan bir büyük halk ozanı, bu değerleri hiçe sayan bir anlayışın elinde pazarlama figürüne dönüştürülmek isteniyor.”   CAZİP TEKLİFLE GELDİ KABUL ETMEDİM Bir açıklama yayınlayan Bayram Bilge Tokel, “Bu proje iki yıl önce Mustafa Uslu tarafından bana teklif edildi. ‘Neşet Ertaş Kitabı’na cazip bir telif ödeyerek güya kitabın filmini çekmek gibi bir hile-i şeriyye yapmak istedi. Kabul etmedim. Çünkü Neşet Ertaş’ın, kendi hayatının sinema filmi yapılmasına hiç sıcak bakmadığını biliyordum. Teklifler yapıldığını ve asla kabul etmediğini sık sık anlatırdı” dedi.
Erol Parlak'ın Bir Garip Bülbül Neşet Ertaş kitabından uyarlanarak vizyona girecek olan filme, Neşet Ertaş'ın ailesi hukuki işlem başlatacaklarını söyleyerek tepki göstermişti.Bu açıklamanın ardından filmin yapımcısı Mustafa Uslu ve Neşet Ertaş'ın ykaın arkadaşı Bayram Bilge Tokel de açıklamalarda bulundu.

Ayla ve Müslüm filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu, Erol Parlak'ın  ''Garip Bülbül, Neşet Ertaş'' filminden uyarlama olarak Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan bir film çekeceklerin açıklamıştı.Filmde Neşet Ertaş'ın gençliğini Bektaş Dolu, Olgunluk dönemini ise Ramazan Bağgül'ün oynayacağı duyurulmuştu.Ancak filme Neşet Ertaş'ın eşi ve çocuklarından veto geldi.Filme onay vermeyen ve rıza göstermediklerini belirten aile ayrıca hukuki işlem başlatacaklarını açıkladı.

 

MUSTAFA USLU : YÜZLERCE BİNLERCE ÖRNEĞİ 

Filmin yapımcısı Mustafa Uslu ise filmin Neşet Ertaş'ın onayı ile yazılan ve Erol Parlak tarafından kaleme alınan ''Garip Bülbül, Neşet Ertaş'' filminen uyarlanacağını ve bunun gibi çok sayıda örneğin olduğunu belirtti.Sanatçı Ertaş'ın ailesiyle filme ilişkin görüşmeye çalıştıklarını kaydeden Uslu, şunları aktardı:"Fakat ailenin böyle tekliflere kapalı olduğunu gördüğümüzden, daha önceden çıkmış, Neşet Usta'nın kendisinin de katkıda bulunduğu eseri sinemaya uyarlamaya karar verdik. Ben ne ilkim ne de sonum, bir kitabın sinemaya uyarlanmasında. Yüzlerce, binlerce örneği var." ​​​​​​​

 

REKOR DENEMESİ YAPILACAK

Mustafa Uslu, çekimlerin 2022'nin ocak ayında başlayacağını, gala gösteriminin ise Ertaş'ın vefatının 10. yılı olan 25 Eylül 2022'de Kırşehir Şehir Stadyumu'nda yapılacağını söyledi.Galaya dünyanın her yerinden 2 bin 500 bağlama ustasının davet edileceğini anlatan Uslu, Erol Parlak yönetiminde, usta sanatçının 3 eserini hep birlikte yorumlayarak rekor denemesi yapacaklarını bildirdi.

 

FİLM YAPILMASINA ASLA SICAK BAKMADI

Neşet Ertaş filmi ile ilgili bir tepki de yakın arkadaşı Bayram Bilge Tokel'den geldi.Tokel, Neşet Ertaş’ın, oğlu Hüseyin Ertaş’a hayatının film yapılmaması yönünde vasiyeti olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Fakat gözünü para hırsı, şöhret hırsı ve yükselme hırsı bürüyen birileri için gün doğdu. Türküleri, yaşamı ve felsefesiyle hayatını halka, hakikate adayan bir büyük halk ozanı, bu değerleri hiçe sayan bir anlayışın elinde pazarlama figürüne dönüştürülmek isteniyor.”

 

CAZİP TEKLİFLE GELDİ KABUL ETMEDİM
Bir açıklama yayınlayan Bayram Bilge Tokel, “Bu proje iki yıl önce Mustafa Uslu tarafından bana teklif edildi. ‘Neşet Ertaş Kitabı’na cazip bir telif ödeyerek güya kitabın filmini çekmek gibi bir hile-i şeriyye yapmak istedi. Kabul etmedim. Çünkü Neşet Ertaş’ın, kendi hayatının sinema filmi yapılmasına hiç sıcak bakmadığını biliyordum. Teklifler yapıldığını ve asla kabul etmediğini sık sık anlatırdı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.